Makronkager med rabarber – makronmuffins med et twist

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistÅh – kan du huske de klassiske makronkager? Du ved, kagerne i papirsforme, med knuste makroner og mandelessens?

Her i huset er vi vilde med kagerne, der aldrig rigtigt er gået af mode her i huset, selvom kagen vist oprindelig er en kage kendt fra firserne/halvfemserne? Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDe søde muffins, er rigtigt søde muffins – faktisk så søde, at jeg tænkte, de burde kunne optimeres lidt med lidt syrligt og hvad var mere oplagt, end at bruge løs af det rabarberoverflod, der er i haverne lige nu?

Det var intet mindre end genialt! Søde lækkerbiskener med makron- og marcipansmag med et syrligt rabarbertwist. Har du ikke lige rabarber i din have, så prøv med hindbær, jordbær, blåbær, brombær, ribs måske?Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDu kan jo også vælge at bage kagerne som de er, helt uden “bær-tvist”? Du bestemmer 🙂

Kagerne er nemme at lave og dejen er rørt sammen på få minutter. Geniale små kager, hvis du får kaffegæster eller hvis en hurtig lækkersult skulle ramme? De vil også være geniale at servere i børnehaven, som klassens time kager, som skovturskager eller til kollegerne måske?

Kagerne er fryseegnede og de bliver faktisk næsten bedre af en tur i fryseren. Lav gerne rigeligt, frys ned og tag en portion op, en dag du får gæster på kaffevisit. Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDu får opskriften på de sommerlige makronkager lige her:

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twist
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 1 spsk mandelessens
  • 125 gram smeltet smør
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram knuste makroner ca. ½ pose
  • 4-500 gram rabarber skåret i 1-1½ cm stykker du kan fint nøjes med den halve mængde rabarber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i gryde ell. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle.
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  • Tilsæt mandelessens
  • Rør det smeltede smør i/pisk kun let.
  • Sigt hvedemelet i og vend dejen rundt med dejskraber.
  • Knus makronerne og rør dem i. Jeg knuste to af gangen i hånden, men de kan også puttes i en plasticpose og køres over med kagerulle.
  • Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend rabarberstykkerne godt rundt i dejen.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Læg ca. 1 spsk dej i hver papirmuffinform
  • Der bliver ca. 30 muffins af denne portion.
  • Bag muffins'ene ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Kagerne kan nydes lune, men smager også godt afkølede. De bliver knasende sprøde, når de er helt kolde.

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistSkønne, skønne kager. Rigtigt lækre faktisk og jeg vil have svært ved at “nøjes” med makronkage-classic-varianten, efter at have afprøvet versionen med rabarber. Min datter synes dog bedst om kagerne uden bær tilsat. Måske er det de søde barndoms-makronkage-minder hun ikke vil have spoleret? Nogle retter/kageopskrifter er det for “farligt” at lave om på 😉

Jeg synes helt klart at rabarber-syrligheden klæder kagerne. Den er en rigtig god kontrast til de ret så søde kager. “Hvo intet vover, intet vinder”, siger man jo. Tør du satse og vove pelsen? 🙂Det er genialt at bruge makroner i kager, for de giver jo en marcipan-agtig smag samtidig med knasende sprødhed. En mega-god kombination i kage! 🙂Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistKagerne er rigtigt nemme at lave og her ser du den nemme proces i billeder fra start til slut:

På en halv time, var der et kæmpe bjerg makronmuffins med rabarber og kagerne var et hit.

Det er pinseweekend nu, men mine planer er, at der skal være kage til kollegerne på tirsdag. Vi må se, om kagerne forsvinder i løbet af i morgen? Sådan plejer det jo nogen gange at gå? Små mus i køkkenet eller hvad/hvem skal vi mon ellers give skylden? 😉Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistLækre, sprøde makronkager med et rabarbertwist.

Glæd dig til at smage og glæd dig også, til den liflige duft der vil brede sig i dit hus. Mandelessensen og makronerne gør virkelig noget godt for kagerne, og duften er himmelsk.

Hvorfor dog ikke bruge marcipan? De vil du også sagtens kunne gøre. Prøv det gerne. På bloggen har jeg f.eks. denne lækre opskrift på rabarbermuffins med marcipan.Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanDe er også rigtigt skønne og smukke, men makronagtige er de nu ikke. Det er til gengæld dagens portion. Dem må du altså prøve 🙂  ‘

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twist


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jane Vestrup

Det er godt nok mange rabarber der skal i. I en anden opskrift til 10 stk. skal der bruges 100 gram. Hvis man bruger så mange rabarber som i din opskrift, bliver kagerne smattede, og det er ikke så godt. Jeg kigger lige på hvor mange muffins din opskrift er til og så tager jeg rabarber ud fra det. Venlig hilsen
Jane Vestrup

Dorthe Baun Klindt

Kan jeg bruge frosne rabarber?
Mange hilsner Dorthe Klindt

Ulla Kjær Kristensen

Her hjemme hos os hedder disse kager for kondi kager…………..
De er jo i form??

Birgitte

Åååh tusinde tak for en helt igennem fantastisk opskrift (og lækker lækker blog generelt set ?). Disse muffins er noget af det bedste jeg har smagt. Ever. Vi har den gamle syrlige rabarber og det er perfekt sammen med de viiiildt søde makronmuffins. Uhmmmmm. De blev lavet sammen med sønnerne på 5 og 8 og det blev de da bestemt ikke ringere af ❤

Helle

Jeg har lige bagt dine rabarbermuffins og de ser lækre ud. Tænker at fryse nogle, men hvad så når de er tøet op? Så er de jo ikke sprøde længere…

Hans Jørgensen

hej Gitte
sigt melet hvofor?
venlig hilsen Hans

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer