One pot pasta med kyllingebryst. Her får du opskriften på et lækkert kyllingefad med pasta og grøntsager – alt lavet i ét fad.
One pan med kylling – så nem og lækker en ret, hvor alt bliver færdigt i samme fad. En af de nemme mad i fad retter.
Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at jeg er ret så vild med “alt-i-et-fad”-retter.
Simreretter, hvor alle ingredienserne kan give smag til hinanden og hvor både kød, tilbehør og grønt laves færdig i et fad.
Selv opvasken er nem, med disse retter. Jeg elsker One Pot-opskrifter, eller one pan, som denne jo faktisk er, når den bliver lavet i et fad.
Normalt spiser vi kylling om fredagen, som oftest i grillkylling versionen.
Nogle gange eksperimenterer vi med kyllingen.
En ret, som vi er blevet ret så vilde med, er “One pot Pasta med kylling”. Her bliver kylling, pasta og grønt tilberedt i samme fad.
Se lige alle de flotte grøntsager. Du kan sagtens bruge andre end dem, jeg har brugt. Gulerødder er også gode at bruge.
Alle ingredienser gratinerer og simrer sammen i en lækker flødesauce.
Uhm lækkert og så mega nemt! Det er en variant af denne opskrift du skal høre om i dag.
Dagens “One pot pasta med kylling” er klar på 30-45 minutter.
Retten simrer sammen, sammen med bouillon og fløde og du skal slet ikke røre, holde øje eller anrette efter tilberedning.
Alt passer sig selv og kan serveres i ét og samme fad. Brug gerne et godt støbejernsfad/aluminumsfad, hvis du har. Jeg brugte min Scanpan bradepande, den er jeg super glad for (reklamelink).
Et glasfad/ildfast fad sagtens også bruges.
Erstat gerne kyllingebryst med et helt kalkunbryst/ hele kyllingelår med rygben etc.
Du kan sagtens forbrune kyllingen, før du lægger den på toppen af fadet. Kyllingestykkerne var nu saftige og lækre, og smagte skønt, også uden forbruning.
Nem og hurtig aftensmad og det smagte så lækkert:
One pot pasta med kyllingebryst – alt i ét fad. Få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 liter bouillon el. 2 bouillonterninger og 1 liter kogende vand
- 500 gram pasta (ukogt) Gerne skruer og gerne fuldkorns
- 3 rødløg i både
- 3 alm. løg i både
- 2 peberfrugter i smalle strimler - brug gerne to forskellige farver
- Salt/hvidløgspeber
- 1 kg kyllingebrystfilet/ kyllingeinderfilet 1 pr. person. Kalkunbryst skåret i 1-1½ cm skiver, kan også sagtens bruges.
- ½ liter fløde gerne madlavnings- ell. kaffefløde. Ekstra bouillon kan bruges i stedet
- 1 spsk kryddersmør pr. kyllingefilet Kryddersmør kan røres af smør, frisk hvidløg, salt/peber eller salt/peber+ smør og friske kryddeurter?
Sådan gør du
- Kog 1 liter vand i elkedlen. Forbrun evt. kyllingebrysterne og stil til side
- Hæld vandet i et støbejernsfad og tilsæt 2 bouillonterninger. Lad dem opbløde og rør godt, til terningerne er opblødt. Tilsæt pasta (ukogt)
- Skræl løg og skær dem i både og tilsæt. Skær peberfrugterne i smalle både og tilsæt også dem.
- Tilsæt fløde, salt og hvidløgspeber og rør godt rundt. Skyl flødekartonen med lidt mælk, for at få det sidste fløde med og tilsæt også det.
- Krydr kyllingebrystfileterne godt og læg dem på toppen af fadet. Læg 1 spsk kryddersmør på hver schnitzel
- Steg fadet nederst i ovnen i 30-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), til fadet er gratineret, pastaen gennemkogt og kyllingen gennemstegt. Tag evt. kyllingen ud først og lad den hvile i stanniol, imens pastaen gratinerer færdig.
- Servér evt. med flute med kryddersmør til. Servér mens fadet er rygende varmt.
Noter
Du kan bruge andet kød og andre grøntsager til retten. Gulerødder er også gode at bruge
Kyllingekødet kan forbrunes, så det får en mere stegt overfladeKan også laves med f.eks. hele kyllingelår, parteret kylling eller skiver af kalkunbryst, svinekoteletter eller svinemørbrad.
Retten er fryseegnetOne pan pasta med kylling og masser af grøntsager – sundt, nemt og lækkert – alt i ét fad
Istedet for at bruge kyllingeoverlår, som i f.eks. denne opskrift, har jeg i dag brugt kyllingebryst og det var et stort hit!
Der er brugt MANGE grøntsager til denne ret, men du bestemmer selv mængden og hvilke grøntsager du har lyst til at tilsætte.
Nu tænker du jo nok: “Hvordan undgår man, at kyllingeschnitzlerne tørsteger helt?”
Tjo, jeg lagde 1 spsk kryddersmør på hvert stykke kylling. Det var bare en rigtig god ide! Brug gerne det tip.
Kyllingen blev mør, saftig og lækker. Du kan også lægge et stykke ost på hvert stykke kylling eller vikle bacon omkring. Det er også altid et hit.
Det var en rigtig lækker ret. One Pot Pasta-succes. Igen 🙂
Servér gerne lækkert flutes med lækkert kryddersmør til, gerne den kryddersmør du har brugt på toppen af kyllingen. SÅ lækkert!
Vi er blevet totalt vilde med flødegratineret pasta, herhjemme hos os. Er du mon også det? Hvis dette er din One pot pasta debut, så spring du bare på. Retten er et stort hit.
Bliver pastaen slet ikke udkogt, når man laver one pot pasta i fad, der steger i så lang tid?
Nej, pastaen bliver helt fin og alt bliver færdigt på samme tid. Det kan være lidt svært at se hvornår kyllingen er færdig. Skær evt. et lile snit i kyllingen, for at se om den er gennemstegt.
30-40 min. skal retten gerne have og helst ikke længere tid. Du kan tage kyllingen ud, når den er færdig, og lade pastaen gratinere færdig imens.
Ønsker du en mere fedtfattig version?
Fløden kan godt erstattes med ekstra bouillon, men fløden gør sovsen ekstra cremet. Retten smager skønt med fløde!
Fadet steges nederst i ovnen og det er faktisk én af de nemmeste retter i verden. Den kræver jo faktisk også ganske få ingredienser.
Har du en rest til overs, kan den også fint gratineres igen dagen efter, evt. i airfryer.
Nem aftensmad til hverdag – og til gæster i weekenden. Måske kan du servere et lækkert hvidløgsbrød til? Det ville vel nok være et scoop.
Rigtig god fornøjelse med “One Pot kyllinge pastaen”.
Jeg ved jo at mange af jer, som jeg selv, også storelsker “alt-i-et-fad”-retterne? Jeg er SÅ spændt på, om du også vil synes om denne ret også?
Her i huset var der sand jubel ved serveringen. Fredagskyllingen blev godkendt, også selvom det sprøde skind blev ofret.
Min familie er da vist endt ud som nogle rigtige vovepelse med mottoet: “Hvo intet vover, intet vinder”?
De sprang ud i One Pot Pasta-eventyret med begge ben, og ingen har foreløbigt fortrudt. Gå os gerne i bedene. Tippet er nu hermed givet videre til dig.
Det er jo blevet til en del kyllingeopskrifter efterhånden på nogetiovnen.dk, når vi spiser kylling minimum en gang om ugen.
Kig gerne forbi bloggen, der er en lang stribe kylling i fad opskrifter, du kan finde inspiration i, eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.