•  
  •  
  •  
  •  
  •  

KongsbergFamilien ferierer stadigvæk i det norske. Jamen her er jo sydlandske temperaturer. Komplet hedebølge, sauce, tropevarme og tropenætter? Norge, hvad sker der lige med sommeren i år? Vi skulle jo nordpå, ikke sydpå?? 😉

Hver dag lægger vi planer, men når vi har vandret 100 meter falder vi prustende omkuld. Sådan gik det også i dag. Vi bor i en campinghytte ved Kongsberg, og ville småslentre en tur op i byen Hokksund. Varmen var så intens, at vi dejsede om i byens park. Det var nu heller ikke det værste sted at dejse om. Lige ved en brusende elv og i skygge fra høje træer. Der luftede en salig brise. Her tilbragte vi dagen på langs. Hvem sagde feriedriverliv? Skønt sted.
Hokksund camping

Altså når man er ankommet til en ny by i rejseplanen, synes man jo næsten at man skal opleve noget, se noget, gøre noget? Sådan gik det ikke i dag. Det blev bog på langs. Te, kolde colaer. Smålure. Selv hunden dejsede omkuld.
2014-07-20 15.05.29

Ferien er ved at synge på sidste vers og det gør vi også snart på madfronten. Køleboksen er ved at være tom og vi er ved at løbe tør for ideer. Jeg skal nok lade være med at underholde jer med de norske priser igen, men lade mig sige det sådan, at disse kjøttkaker (hamburgere) var det absolut billigste i køledisken, og de kostede 50 kr. Et almindeligt måltid til 4 personer med grønt, tilbehør und alles bliver hurtigt dyrt. Nå men i dag fik vi altså kjøttkager. Igår fik vi pølser og kartoffelsalat. Wow. 2 kilo kartofler koster 44 kr, så det har vi ikke købt. Vi har spist ris, pasta, brød. VI SAVNER KARTOFLER, især de lækre sesamkartofler drømmer vi alle nu om.

DSC_7728

Jamen vi flottede os sørme idag og spiste blomkål til. DSC_7742

JA VI GLÆDER OS SNART TIL AT KOMME HJEM til vores fryser, og til at få fyldt vores grøntsagsskuffe, vores frugtskål! Til det store komfur ved hele 4 kogeplader. Men ikke noget piberi. Vi har jo selv valgt vores rejsemål og fortryder intet. Her er smukt, solen skinner og her er en fantastisk flot natur. Norge vinder altså stadigvæk på points i vores øjne, og er stadigvæk vores foretrukne rejsemål, også selvom leveomkostningerne er høje.

Se lige et glimt af den åndeløse smukke natur, her tæt på isbræwn Bøyabræen som vi passerede på vores 7 timer lange nedtur fra nord til syd for et par dage siden. Sådan et syn er jo ubetaleligt!

2014-07-18 13.03.51

Vi bor i en lille campinghytte, sparsomt udstyret. 2 kogeplader og…… HER ER INGEN OVN! En bagenørd der elsker at have “Noget i ovnen”  – uha jeg ledte længe efter bare en lille bitte ovn, men fandt kun en mikrobølgeovn. Vi har godt nok svært ved at undvære vores grove morgen/frokostboller. Synes ikke vi bliver rigtigt mætte på de hvide køberundstykker. Vi kan spise grove knækbrød, men det er ikke helt det samme. Vores rugbrød er sluppet op og vi kan intet købe. Jeg spurgte nok en kende desperat i receptionen efter mulighed for at låne en ovn om morgenen. Den unge pige kiggede forundret/overrasket på mig: “En ovn?? Jamen der finns jo stekepanna i hytta?”

Ja du, steg du lige 6 koldthævede morgenboller til mig på en stegepande 😉

Nå men vi behøver jo ikke tage alle vores vaner og uvaner med udenlands vel? Vi kan da sagtens KØBE et brød hvis det skal være??

I vores lokale Coop var der “Månedens Deal”. Vælg mellem 1 tube baconost, 6 æg, 1 lille bakke leverpostej, et lille bæger rejesalat og få et brød med gratis ved købet. Det gjorde vi så. Altså brødet koster normalt næsten 30 kr, så det ville da næsten være dumt andet?

Nå men det betød jo så, at vi kunne tage æggesandwich med i parken i dag. Fedt at få æg igen. Vi har altså været for nærige til at give 27 kr for 6 æg, så vi har stornydt de “gratis-æg”.2014-07-20 11.05.51 - Kopi

Sådan ser vores hytte ud. Den er lille, men der er plads til os alle. Ja vi prøver at lufte ud, det lykkedes ikke. Her er svedende varmt, især for sønnike der sover oppe i hemsen. DSC_7734Nå men nu er det aften, temperaturen er dalet til 22 grader og vi kan ånde igen. I går var vi i Kongsberg, men orkede kun en lille bitte tur rundt før 2 af os blev utilpasse i varmen. Hedeslag-agtigt, selvom vi havde drukket rigeligt. Øv og ÆV. Kongsberg er smuk, det vi nåede at se af den. Et besøg værd. Her er ikke stejle fjeld, men byen er omkranset af skov og en brusende elv flyder igennem byen. Smukt, se selv:

2014-07-19 14.57.07 2014-07-19 15.22.27

Vi orkede ikke så meget andet end at fodre ændre, spise hindbær og is og så stå og filosofere lidt ved elven 😉2014-07-19 13.54.03

I morgen skulle vi egentligt til Oslo, men vi frygter lidt for en storby i 30 graders varme som vejrudsigten lover. Vi er ikke bygget til så høje temperaturer nogen af os, og faktisk var det jo derfor min familie insisterede på sommerferie i Norge. De orkede ikke sydens sol. Lidt skæbnens ironi, at vi nu har feåt sydlandske temperaturer heroppe. Moren stønner fortvivlet og forstår pludselig ikke at det var MIG der plagede om at komme til Italien? Man orker jo intet i heden og det er ikke sjovt, hvis man bliver rigtigt utilpas. Hvis man er på hotel med aircondition går det måske an, men ellers?

Lige nu håber vi på at der er aircondition på Edvard Munch museet i Oslo. Det betyder alt lige nu. Ellers må vi finde skyggesteder i Oslo. Store butikker med aircondition? (mand og søn ser allerede trætte ud ved tanken) Ærgerligt hvis vi ender med at opholde os 4 dage hér uden at vi har orket at foretage os noget.

Vi er feriemættede nu og i heden vil de fleste af os bare hjem. Vi rejser hjem om et par dage og det vi lige nu fantaserer/hallucinerer om, er den store færgeBUFFET vi har bestilt til hjemrejsebilletterne. Vi var så desperate i går, at vi tjekkede op på hvad buffetten indeholder: fisk, kødretter (KØD!! – råbte sønnike højt ;-), is, KAGE, mousse, frisk frugt, drikkevarer ad libitum. ÅHH det stikker altså dagens kjøttkaker! 😉

Ingen klagesang herfra. I dag har vi endda fået dessert. Kvikklunsj med frisk frugt til. Et par appelsiner har overlevet hele turen og skulle doneres i dag hvor vi trængte til et humørmæssigt kick. Nordmændenes kjekssjokolade smager da rigtigt godt, måske vi skulle købe lidt flere på færgen (selvom det koster KASSEN!)
DSC_7747 DSC_7748 - Kopi

Aftenerne er skønne i Norge. Her falder temperaturen til et rimeligt niveau og er her lyst til kl. 23.30. Her sidder jeg udenfor og blogger som du kan se, og jeg har kun klasket 5 myg på en halv time 😉DSC_7749Dette bliver det sidste Norges indlæg. Håber du har synes det har været sjovt at være med, selvom der ikke har været så mange egentlige opskrifter at komme efter. Ny mad- og kageinspiration har du ikke kunnet få, men ferieoplevelser er du til gengæld blevet beriget med.

Måske bliver færgebuffetten så fantastisk at jeg ikke kan lade være med at tage billeder og blogge om den, men ellers er jeg snart hjemme igen. Mon så ikke der kommer en kage eller flere i ovnen snart?(KAAGE!). Sønnike plager om flæskesteg. Ude godt, hjemme bedst <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •