•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hejsa! Det er jo mig, der er lige her bag skærmen. Gitte. Det er mig der trykker på tasterne og sender ord på stribe ud til dig. Jeg rører i gryderne, bager kagerne, tager fotos og grifler opskrifterne.

I aften får du ikke dagens opskrift, næh i stedet får du lige et lille indblik i, hvad jeg sådan ellers er optaget af lige nu, altså udover at passe mit fuldtidsjob på biblioteket. Et job som jeg elsker og som fylder det meste af min vågne tid. Jeg elsker faktisk hver eneste time der. Hvor er det skønt at have det sådan, når man går på job. Jeg er virkelig taknemmelig <3

Når jeg kommer hjem fra job, er det familien og bloggen der fylder, men hvad sker der egentlig bag i kulissen, når man har sådan en blog? Det kommer du til at høre om i dag. Jeg håber du har lyst til at læse med?

Som resten af Danmarks befolkning sidder jeg lige nu i Skat’s ventekø. Eller det vil sige, jeg droppede ud af køen, for jeg indså pludselig det meningsløse i projektet. Hvorfor vente i en lang kø, når døren står pivåben for én allerede om få dage?

…og hvad skal jeg så derinde på Skat.dk?

Tjo, jeg er CVR-registreret og afventer derfor Skat’s svar med ekstra spænding.Forinden har jeg knoklet med at lave regnskab over indtægter og udgifter. Lige til det sidste håbede jeg at alt ville gå op i en højere enhed, så jeg ville slippe for skattesmæk. Det tyder alt på at jeg ikke gør, men skal jeg slippe ekstra penge, så er det jo bare tegn på, at det er gået bedre end forventet med bloggen i 2017. Jeg vender det til en positiv fortælling – det er da faktisk i virkeligheden rigtigt fedt 🙂 Der er mange regler at holde styr på og mange undtagelser, faldgruber og vildveje man kan havne i, når man, som jeg, fatter intet af det skattetekniske og starter som en komplet amatør. Jeg er så sindssygt bange for at gøre noget forkert og dobbelttjekker alting. Skattefar spøger i kulissen som en grum fyr, men når man taler med de levende skattemennesker i telefonen er de jo faktisk ganske rare og vil jo meget gerne hjælpe. Det hjælper lidt at tænke på det 🙂Nå, men jeg har fundet et gratis regnskabsprogram (Dinero), som jeg bruger til at styre mine regnskabsbilag. Det er godt nok super smart! Intet papirkaos, alt ligger online. Jeg håber der er hul igennem til dokumenterne i skyen, hvis jeg en dag skulle blive indkaldt til rivegilde hos Skattefar. (mon han vil være venligere stemt, hvis jeg bager en kage til ham? Jeg kunne da prøve? 😉Her på hjemmekontoret muntrer jeg mig også med at skrive med tekniker og få styr på kommende tekniske udfordringer.

Bloggen hedder nu https://nogetiovnen.dk men om ganske få dage sniger der sig et s ind i adressen, når bloggen får et SSL-sikkerhedscertifikat. Helt automatisk kommer den til at hedde https://nogetiovnen.dk, men bare rolig, du skal slet ikke gøre noget ekstra, for at komme det nye sted hen.

Ændringen betyder, at Google vil rankere bloggens sider højere og alle bloggere drømmer vel om bedre Google-placeringer? Nr. 1 på side 1 – ja tak. Altid 😉Jeg skriver også med teknikeren om andre opgaver der venter. Noget med Javascript-komprimering, noget med Bouncerate, Sitemap.xml og noget med bloggens tablet-visning, der godt kunne bruge en ekstra kærlig hånd.

Fokus er sideoptimering og indlæsningshastighed – altsammen noget der vil betyde noget for dig som bruger bloggen og for Google – jo hurtigere hjemmeside, jo bedre Google-placering og jo flere besøgende.Jeg har valgt at prioritere tekniker-tid til dette, for jeg ved hvor vigtigt det er. Brugervenlighed og en hjemmeside der reagerer hurtigt, er det vigtigste i en digital verden og det er altafgørende for en lille bloggervirksomhed som min.

Kan siden blive endnu bedre, får den endnu flere besøgende og så har jeg råd til at investere endnu mere på andre fronter måske. Jeg kigger altid fremad og tænker på hvordan jeg kan optimere. Det er fedt og mega spændende, at drive sådan en blog 🙂

Bloggen er meget velbesøgt allerede nu. Jeg er fuldstændig tilfreds med alle din klik, det må du tro. På en måned er der ca. 250.000 besøg og næsten ½ million sidevisninger. Vildt nok allerede, men alligevel vil jeg gerne prøve at se om jeg/vi kan opdyrke et uudnyttet potentiale. Der går jo sport i det 🙂Udover skat og tekniske finurligheder, så pønser jeg altid på at udvikle nye opskrifter. Jeg har et hulens rod i de opskrifter jeg endnu ikke har fået skrevet til dig (jeg overvejer seriøst at ansætte en bibliotekar ;-). Indtil jeg får nyret en sådan, må jeg vil hellere selv prøve at få styr på dem. 🙂

Jeg har også mindst 500 billeder på kameraet, der bare venter på at komme på bloggen til dig. Mit døgn har for få timer, eller også har jeg simpelthen bare speederen lidt for meget i bund og finder på alt for meget nyt. Bare rolig. Alt kommer med. Intet bliver glemt.

Blogger-livet fylder langt det meste af min fritid, men min familie har jo selvfølgelig top-prioritet.  Dette forår har vi en masse musik-koncerter og andre arrangementer i udsigt sammen. Ting jeg glæder mig meget til. Måske der også sniger sig en Berlin-tur ind?Sommerhus-lykken glæder mig jeg også til at finde igen og igen og dette forår skal den store træterrasse bygges. Jeg skal finde ud af hvilke træsorter den skal bygges i og snakke med tømreren om hvordan den skal laves og hvor stor den skal være.

Terassedrømmene er i mit hoved lige nu og jeg glæder mig til at de bliver ført ud i livet. Forhåbentligt kommer vi til at nyde rigtigt mange solskins-terrassetimer dér. Har du gode ideer til træsorter, der holder sig smukt året rundt og som kræver et minimum af vedligehold, så sig meget gerne til 🙂

Dagens indlæg endte ikke som en opskrift, men du kom med bag i kulissen. Nu ved du hvad jeg er optaget af lige nu.

Jeg håber du havde lyst til at læse med 🙂 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •