•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svenske chokoladekager - nemme og lækreDe kan altså noget de svenskere – de har styr på det med kagerne! 🙂

Disse svenske chokoladekager er skønne og det er denne svenske kladdkake også. Chokoladekager af allerbedste slags.

Kagerne du skal høre om i dag, er sprøde, lækre chokoladesnitter som kan laves på ingen tid. Jeg fandt noget overskydende chokolade i køkkenskabet – en chokoladejulemand rent faktisk og stoppede også den i. Har du ikke lige chokolade på lager, så spring det gerne over. Kakaopulver kan fint gøre det alene. Svenske chokoladekager - nemme og lækre

Opskriften er rigtig nem og består af ganske få ingredienser. Jeg vil tro, at du har dem alle i dit køkkenskab?

Et fad kager kan være klar på under ½ time, så de svenske chokoladekager vil være perfekte at lave, når den spontane lækkersult opstår. Både store og små vil elske dem 🙂

Kagerne kan fint holde sig i dagevis, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende kagedåse.Svenske chokoladekager - nemme og lækre

Opskriften på de lækre chokoladeddrømme kommer lige her:

Svenske chokoladekager – nemme og lækre

Svenske chokoladekager - nemme og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 60 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakao
  • 100 gram blødt smør
  • 1 æggeblomme + ½ æggehvide
  • Evt. 100 gram grofthakket chokolade
  • Pensling:
  • ½ æggehvide
  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser
  • Smuldr smørret i og saml dejen med æggeblomme og den halve æggehvide
  • Ælt dejen godt igennem. Er den for smuldrende, så fugt hænderne med lidt vand. Ælt til den hænger sammen.
  • Del dejen i 3 dele og tril 30 cm lange stænger. Det er nemmest at trille dem direkte på bagepladen beklædt med bagepapir..Stængerne kan være noget porøse. Hvis du ikke kan trille stængerne, så tryk dem evt. bare sammen til lange pølser.
  • Rul stængerne flade, ca. 5-6 cm brede
  • Pensl stængerne med æggehvide og drys med perlesukker
  • Bag chokoladestængerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne bages midt i ovnen.
  • Kagerne skal stadigvæk være lidt bløde, når du tager dem ud.
  • Skær straks snitter på skrå, imens stængerne stadigvæk er varme.
  • Lad kagerne køle af, før du putter dem i en kagedåse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, sprøde og lækre chokoladekager


Svenske chokoladekager - nemme og lækre
Kagerne er rigtigt nemme at lave og der bliver 50-60 stk ud af denne portion. Kagerne kan holde sig rigtigt længe i kagedåsen, lige indtil de er spist 🙂Svenske chokoladekager - nemme og lækre

Sådan laver du svenske chokoladekager – se billederne her:

Kagerne er perfekt sprøde udenpå og bløde inde i midten. Helt som de skal være.

Æggehviden gør skorpen ekstra sprød og perlesukkeret både pynter og søder. Helt sådan skal de svenske choladedrømme se ud.
Svenske chokoladekager - nemme og lækreDu kan roligt kaste dig ud i de svenske chokoladekager – de får den allerbedste anbefaling med her fra mig. 🙂Svenske chokoladekager - nemme og lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •