Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel – nemme og lækre

  • Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel - nemme og lækreUhm – det er gode boller man kan bage med rugmel og Manitoba-mel. Bløde, lækre grovboller, der er rigtigt nemme at lave.

Rugmelet i bollerne gør dem grove og mættende og Manitoba-melet gør, at bollerne hæver godt op. Der er meget protein i det gode Manitoba-mel, som gør bagværk ekstra luftigt.Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækreManitoba-mel kan du købe i de fleste butikker – også discountbutikkerne – og du skulle prøve at bruge det i stedet for hvedemel, næste gang du skal bage brød. Du vil opleve at dine boller og dit franskbrød bliver ekstra blødt og lækkert.
Disse grovboller er rigtigt nemme at lave og balancen imellem groft mel og hvidt mel er i top. Man skal ikke bruge for meget groft mel, for så hæver brødet ikke nok op. Mindst halvdelen skal være hvidt/lyst mel, er min erfaring. Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækreJeg bagte bollerne en fri-eftermiddag hvor min søster kom på besøg. Det var rigtigt hyggeligt og vi storspiste dem med smør, ost og syltetøj. Resten spiste vi til morgenmad og i madpakkerne dagen efter. Tippet er hermed givet videre til dig 🙂Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel - nemme og lækre

Bollerne er perfekte grovboller og du kan roligt springe på opskriften. Den kommer lige her:

Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
Lækre, bløde grovboller bagt med rugmel, hørfrø og Manitobamel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel
Kategori: Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: boller, grovboller, hørfrø, Manitobamel, rugmel
Portioner: 18 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 dl mælk vand, tykmælk, kærnemælk kan også bruges
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 200 gram rugmel
  • 1 dl hørfrø
  • Ca. 650 gram Manitobamel ell. almindeligt hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • Pensling: Mælk/tykmælk
  • Drys: Solsikkekerner, græskarkerner

Sådan gør du

  • Lun mælken i mikrobølgeovnen og rør gæren i. Tilsæt sukker.
  • Rør rugmel, hørfrø, salt og Manitoba-melet i lidt efter lidt. Gem lidt af melet til sidst.
    Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
  • Ælt dejen godt med hænder eller køkkenmaskine. Tilsæt kun lige mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45-60 minutter. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse. Har du travlt, kan du speedhæve dejen 20 minutter i ovnen på 30 grader 
    Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
  • Form små boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 45 minutter igen tildækket under et klæde (eller speedhæve 20 minutter i ovnen v. 30 grader)
    Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
  • Pensl med mælk/tykmælk og drys med solsikke- eller græskarkerner
    Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre
  • Bag bollerne 12-15 minutter v. 175 grader varmluft. Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
    Grove boller med rugmel og hørfrø - nemme, bløde og lækre

Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel - nemme og lækreBollerne er rigtigt lækre. Glæd dig til din første portion. Bollerne er perfekte både som morgen- frokost og eftermiddagsboller. Som madbrød til suppe, vil de også være rigtigt fine og til tapas måske også?

Bollerne er et perfekt og groft alternativ, til de hvide fødselsdagsboller, så bag du gerne en portion, en dag der er fødselsdag på matriklen. Tro mig, gæsterne vil også blive glade for at få serveret en grovere variant, der mætter godt. 
Grove boller med rugmel, hørfrø og Manitobamel - nemme og lækre
Intet kan stikke en nybagt bolle og en kop varm kakao med flødeskum  

Perfekt måde at søndagshygge derhjemme på?

Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer