Eton Mess med rabarber – nem marengs dessert

  • Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengsHvad siger du til en nem og lækker rabarberdessert, der kan laves på få minutter?

Denne Eton Mess dessert består af 3 ingredienser og den er bare rigtig skøn. Du skal faktisk kun bruge knust marengs, rabarberkompot og flødeskum.

Har du rabarber i haven, så er desserten oplagt og hvis ikke, kan det være du kan finde et bed at røve? Hvis ikke må du ty til supermarkedet eller den gavmilde grøntbod.

Eton Mess betyder en “rodet” dessert

Desserten er rigtig enkel at lave, for ingredienserne skal i princippet bare rodes sammen. Faktisk er det skønt og befriende med en “quick-and-dirty-dessert” hvor man ikke behøver kræse om det æstetiske. Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengsJeg købte mig til marengs, og det kan du sagtens også gøre, men hvis du vil bage din marengs selv, er det faktisk rigtig nemt. Du kan finde flere gode marengsopskrifter på bloggen lige her 

Jeg købte en marengsbund til en 5’er som datovare. Det var et kup, for marengs tager ikke skade af at gå over dato. Marengsbunden knuste jeg bare. Voila.Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengsRabarberkompot kan du hurtigt og nemt lave i mikrobølgeovnen – det tager ikke mange minutter. Find den nemme og lækre opskrift på mikroovns-kompot lige her

Du kan med fordel lave en stor portion rabarberkompot i forvejen, som står klar i køleskabet. Rabarberkompot smager godt på nybagt brød, men prøv den også i rabarbertrifli. Uhm <3 Rabarberkompot i mikroovnHar du ikke lige rabarber på lager, kan du sagtens bruge anden frugt eller andre friske bær til en Eton Mess. Prøv en version med jordbær og makroner måske, eller hvad med en version med modne pærer, marengs og lidt chokoladesauce måske? En bananversion vil også være god? Uhm – kun fantasien sætter grænser.Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs

Få den nemme og lækre opskrift på Eton Mess med rabarber her:

Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs
En nem og lækker dessert med rabarber, marengs og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: flødeskum, marengs, rabarber, rabarberdessert, rabarberkompot
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl rabarberkompot
  • 80-100 gram marengs knust (f.eks. marengskys)
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Lav en hurtig rabarberkompot i mikrobølgeovnen - se opskriften nedenfor. Lad kompotten afkøle
    Rabarberkompot i mikroovn
  • Pisk fløden let til flødeskum
    Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs
  • Knus marengsen. Læg den i en lille plasticpose og bank på marengsen, til den knuses
  • Find nogle høje dessertglas (et drikkeglas kan også bruges).
    Fordel lidt kompot i bunden, lidt knust marengs og læg lidt flødeskum ovenpå. Fortsæt sådan, til glassene er fyldt.
    Top evt. med en klat rabarberkompot
    Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs
  • Servér rabarberdesserten straks imens den er helt kold
    Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs

Noter

Rabarber kan erstattes af anden frisk frugt eller andre bær f.eks. jordbær, hindbær, pærer, blommer?

Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengsDu kan toppe med lidt grofthakket chokolade eller lidt mandelsplitter, hvis du synes desserten trænger til et ekstra pift.

Eton Mess – en rodet men lækker dessert:

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at denne dessert blev lavet på 5 minutter. Brug gerne lidt mindre glas end jeg har brugt, for desserten er ret sød, så man kan ikke spise en kæmpe portion.

Servér desserten straks og nyd den iskold – halløj en lækkerbisken. En rigtig god, nem og lækker sommerdessert 🙂

God rabarberfornøjelse til dig.
Eton Mess med rabarber - nem dessert med marengs


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer