Drømmekage med rabarber. Her får du opskriften på den populære drømmekage her tilsat rabarber. Uhm sikke en dejlig kage.
Den skønneste kage!
Hvis du er vild med drømmekage, så kig med her. Jeg har tryllet den gode og klassiske drømmekage endnu bedre, ved at putte rabarber i!
Halløj, hvor giver de sommersøde rabarberstængler altså bare en god kontrast til den ret søde drømmekage. Rabarber klæder den sprøde karamel tosca kokostopping. Den allerbedste og helt perfekte kombination.
Har du ikke rabarber i haven, så kan de selvfølgelig sagtens udelades. Prøv også at tilsætte f.eks. æble som her eller hvad med jordbær, blåbær, ribs, brombær eller hvad du nu synes?
Frugter eller bær giver et frisk og syrlig strejf til en drømmekage. Det klæder kagen rigtigt godt synes jeg.
Den klassiske drømmekage uden frugt/bær, er jo også bare skøn. Du kan jo også bare nøjes med at putte rabarber i halvdelen af kagedejen? Du bestemmer. 🙂
Drømmekage med rabarber – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Drømmekage bund:
- 3 æg
- 250 gram sukker 3 dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør
- 2 dl mælk
- 250 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 tsk bagepulver
- Ca. 200 gram rabarber i skiver. Hvis du bruger frosne, skal de lige vendes med lidt sukker/kartoffelmel først, ellers afgiver de for meget væde.
Kokostopping:
- 125 gram smør
- 225 gram farin ca. 3½ dl
- ½ dl mælk
- 100 gram kokosmel ca. 3 dl
Sådan gør du
Drømmekagebund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt mælk og smeltet smør. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
- Vask og rens rabarberne. Lad den nederste del af rabarberne blive på, det er hér det søde på rabarberne sidder.
- Skær rabarberne i skiver
- Rør rabarberskiverne i dejen
- Kom dejen i en lille bradepande/ildfast fad smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Mit fad målte ca. 27x35 cm
- Bag kagen ca. 20-25 minutter nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagebunden skal føles fast, men behøver ikke være helt gennembagt.
Kokostopping:
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn. Du kan også smelte alle ingredienserne sammen i en gryde
- Varm blandingen 2 minutter af gangen i mikroovnen, til det er en ensartet masse.
- Fordel fyldet på kagen.
- Bag kagen ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når toppingen begynder at boble, og bliver sprød og gylden
- Når kagen er kølet lidt af, kan den skæres i stykker, klar til servering.
Noter
Rabarber kan udelades eller erstattes med anden frugt/andre bær f.eks. æbler.
Opbevar kagen tildækket. Den er fryseegnet.Lun den evt. i ovn / airfryer efter optøning - så bliver den sprød på toppen igen.
Rabarber drømmekagen er altså bare en lækker kage! En dejlig bradepandekage.
…og det geniale var da bare at tilsætte rabarber! Det syrlige strejf gav den allerbedste kontrast til den meget søde kage.
Har du rabarber i haven, kunne det være, at du skulle prøve drømmekage-versionen? Den er bare så god 🙂
Prøv også en drømmekage med æbler. Den smager også super godt.
Jeg er totalt vild med karamel-toppingen på toppen af kagen. Uhm <3
Hvis du er en rigtig slikmund, skulle du prøve at lave dobbelt portion af den gode topping.
Det har jeg – med succes – prøvet i denne kage. Du kan finde opskriften lige herSe lige. Et fint lille stykke drømmekage med rabarber. <3 Kagen rækker til mange lækkersultne munde, for selvom der er rabarber i dejen, er kagen er ret sød.
Rabarber drømmekagen vil være perfekt at servere på et sommerligt kagebord.
Du kan være sikker på, at kagen bliver et hit, for de gæster du serverer den for, så kast du dig roligt ud i bageriet. 🙂
Rigtig god fornøejles med rabarber-drømmekagen.
Få flere gode opskrifter med rabarber ved at klikke her.
Få flere gode opskrifter på drømmekage kager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hmmm er jeg den eneste som kan se der mangler oplysning om hvornår der skal tilsættes mælk, smør 🙁
Genialt