Vi oplever så meget disse dage, at jeg slet ikke hvor jeg skal starte i min iver på at fortælle om alle de smukke steder vi har været, alt det lækre mad vi har spist og hvor meget vi har hygget os.

Man skulle næsten tro at vi har sommerferie nu, men det har vi slet ikke ikke. Vi lader bare som om. Vi snuppede en fridag i fredags, hvor vi kørte til Blokhus, Løkken og Lønstrup og ellers bruger vi weekenderne til at leve det frie “sommerferie-agtige liv”. I dag har vi været i Hou og Norsminde og har også besøgt Alrø, hvor vi bl.a. har spist et fortryllende måltid, som du kommer til at høre mere om, en af de nærmeste dage.

Da vi besøgte Lønstrup i fredags, besøgte vi Keramikcafé Møllehuset, efter anbefaling fra flere af jer bloglæsere. I ved jo, at jeg er totalt vild med keramik og lækre kager og man må sige, at jeg dette sted kom totalt i drømmeland. Tusind tak for anbefalingen til jer. Jeg er jer SÅ taknemmelig <3Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramik Smukke idylliske omgivelser, flot natur, et overdådigt kagebord, god kaffe og fristende keramik. Det summerer vist meget godt vores oplevelser op. Et fantastisk lækkert sted.

Skal du nordpå – til Lønstrup-regionen vil jeg derfor stærkt anbefale dig at stikke turen forbi Keramikcafé Møllehuset. Vi giver stedet 6 stjerner ud af 6 mulige <3

I indlægget her får du billeder og snapshots, og måske/forhåbentligt har jeg indfandet noget af den gode stemning, så du bliver inspireret til et besøg? 🙂Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikStedet er ret populært, så hvis du vil sidde indenfor, skal du bestille bord. Det kan gøres online. Vi tog chancen og var så heldige, at vejret var så godt, at vi kunne sidde i det fri. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikCaféen er anlagt i det gamle Møllehus, der ligger umiddelbart ved siden af den gamle flotte Mølle. Se lige hvor flot den er op i mod den blå himmel. Åh suk – Danmark præsenterer sig altså bare særligt smukt lige nu <3Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikDer er fine lækroge udenfor møllehuset og der ligger puder og tæpper til fri afbenyttelse. Vi frøs slet ikke. Udenfor kan den smukke natur nydes. Fårene på marken. Skoven. De vilde blomster. Åh sikke et lækkert sted at sidde og falde i staver 🙂Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikVi startede med at gå indenfor, for at tjekke kagerne ud. Halløj hvor blev vi overraskede over det overdådige kagebord – næsten et sønderjysk kagebord værdigt?

Det var vildt svært at vælge kage, for de var jo lækre allesammen. Man får store stykker og det er virkeligt nogle overdådige kager. 1 stykke koster 40 kr og det er et kup, for det er virkelig kage af høj kvalitet.

Den flotte kage du ser her er en citronmarengs. Den gad jeg godt have smagt, ja jeg havde næsten lyst til at stykke af hver eneste kage. Der er basis for at komme igen, for desværre kunne vi jo kun spise 1 stykke.  Det var vildt svært at vælge. 
Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramik
Denne kage er en kladdkage – en klæg svensk chokoladekage. Faktisk kan du finde en opskrift på kladdkake på bloggen – kig med herKeramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikDesværre kan du ikke se alle kagerne i køleskabet her. Den midterste er en saltkaramelkage der serveres med parfait-is til. Den nederste er en valnøddelagkage og den øverste en jordbærkage med mazarin. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikCitronmarengsen gjorde altså alt for at sælge sig selv. Se lige hvor fin den er og sikke en vellykket marengs. Wow 🙂Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikAmanda og Mikkel valgte jordbær-mazarin-kagen og wow hvor var den skøn. Mazarin-bunden var perfekt og der var god chokolade på tærten. Vaniljecremen var helt perfekt og ih altså – hvor var det en skøn kage. Heldigvis fik vi lov til at smage bidder hos hinanden. Det gør vi altid, når vi er på tur, og får forskellige serveringer på vores tallerkener. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikHar du prøvet at få flødeskum til dine jordbærkager? Det har vi ikke, men ifølge mine børn smagte det rigtigt godt 🙂 Se lige hvor fin en servering <3Jeg valgte en Lønstrupkage: En bedstefars-agtig kage med blød sukkerbrødsbund, hindbærsyltetøj marengs og flødeskums-top. Uhm – en lækkerbisken 🙂Så lækker den var – og sikke en bombe. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikMin mand valgte et stykke af valnøddelagkagen med banan. Der var rigtigt mange valnødder i og kagen smagte godt, men kunne ifølge min mand godt have klaret en ekstra klat flødeskum.

De syndige kager krævede god kop kaffe. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikVi bestilte en stor stempelkande kaffe, som blev serveret med fin overfrakke på. Det var virkelig en skøn kaffe og se lige hvor små fine keramik-kopper man får at drikke af. Tallerkerne var fine blå og med prikker.

Ih altså. Der var kræset om hver eneste detalje og vi nød øjeblikket alle mand. Vi sætter pris på god kage, god kaffe og smuk natur. Vi elsker at komme på tur og få en oplevelse. Med et besøg på Keramikcafé Møllehuset får man hele pakken.Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikDet er en oplevelse at besøge Møllehuset, både ude og inde. Und dig selv en tur rundt i huset for at beundre de mange kroge. Huset er indrettet med både dagligstue, bibliotek, klaver, pyntereoler. Næste som at komme på besøg hos gode venner i et hyggeligt hjem?Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikDer er kræset for detaljen og intet er overladt til tilfældighederne. Selv toiletbesøget er en oplevelse. Flotte kakler i gulvet og en hjemmelavet keramik-vask. Hvor tit ser man lige det? Ikke tit. Se lige hvor fin den er vasken 🙂Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikSjæl, atmosfære, personlighed, farver, liv og spræl. Virkelig et hyggeligt sted og man føler sig straks hjemme. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikKan man spille klaver, opfordres man til at slå sig ned. Imens kan man beundre den smukke udsigt. Der var en pige der spillede klaver, da vi var der. Det var rigtigt hyggeligt og gav en god stemning til huset – og gæsterne.

Jeg har taget lidt snapshots til dig. Håber du kan fornemme stemningen her?

Der er tænkt meget på lysindfaldet i den smukke bygning, som er nænsomt renoveret. Det er virkelig en fornøjelse at beundre alle husets detaljer.
Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramik
Overalt pynter det smukke keramik. Hvordan kunne de mon i Møllehuset vide, at jeg er totalt vild med prikket keramik? Det var som en sand åbenbaring for mig at besøge det sted. Se lige hvor fint.Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikAmanda har arvet sin mors keramik-begejstring. Hun er – også – totalt vild med smukke krus og vi har fået os en lille vane. Når vi begge besøger et helt særligt sted, køber vi et krus. Jeg giver hende et og så “aftaler” vi at tænke på hinanden, når vi drikker af kruset. Behøver jeg sige, at vi tænker tit på hinanden? 😉

Vi har mange krus og kan huske alle de steder, vi har købt krusene. Hvert eneste sted har en betydning for os. Hvert eneste krus.

Det var virkelig svært at vælge krus i Keramikcaféen, men vi endte op med disse to. Hvor er de fine! Jeg valgte en lille kagetallerken til min kop og jeg glæder mig allerede til at fotografere kager på den fine tallerken. Jeg tror at kager vil klæde den tallerken rigtigt godt, tror du ikke også på det? 😉Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikPrøv lige at se hvor stor vores udfordring var. Der var mega-mange krus at vælge imellem i alskens farver. Alle krusene havde mine yndlingsfarver, så jeg havde store problemer med at vælge. Krusene var ikke vildt dyre – omkring 240 kr mener jeg det var og jeg synes ikke det er dyrt, når man tænker på, hvor mange arbejdsprocesser der er, med at fremstille et krus.

Kruset vil jeg have resten af livet – og minderne om dagen vil bestå.  🙂Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikHavde jeg sommerferie, ville jeg slå mig ned på denne plet og spise både brunch, frokost og spise kage til eftermiddagskaffen. Jeg ville gå en tur i området. Jeg ville finde roen her. Jeg tror, at jeg ville kunne skrive en bog her…eller to….

På markerne græsser fårene stille og vestenvinden rusker i hybenbuskene. Møllehuset ligger lidt i læ, så det er nemt at finde en god lækrog.
Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramik
Se lige hvor idyllisk. Bogen eller filmen til dette scenarie kunne have været en Morten Korch film: “Kærlighed i Møllehuset”?

Kagekærlighed. Keramik-kærlighed. Jeg er totalt forelsket og vi kommer helt sikkert igen. 🙂

På bloggens Facebook-side tippede jeg om Keramikcafé Møllehuset og flere af jer tippede om at vi næste gang skal prøve en god brunch på Møllehuset. Vi kunne se, at de også serverede et frokost-stjerneskud. Ih altså, vi havde jo lyst til at prøve det hele. Skønt med steder, man slet ikke kan få nok af. Vi kommer helt sikkert igen.

Skal du på ferie eller på tur nordpå, til Lønstrup-området, så tjek Keramik-café Møllehuset ud. Vil I sidde indenfor, så book et bord, så er du sikker, men skinner solen, er jeg sikker på, at I også sagtens vil kunne finde en plads i det fri. Keramikcafé Møllehuset - lækre kager og smuk keramikSommerlige hilsner til dig

en glad Gitte