Grillet makrel med persille – nemt og lækkert

  • Grillet makrel med persille - klar på et kvarter

“Mor, jeg har fanget 35 makreller….Har du en god ide til hvad vi kan lave med dem?”Når vi er i sommerhuset, er vi tæt ved hav, strand og vand. Mikkel har tit fiskestangen med og nogle gange kigger en sød sommerhusnabo forbi for at spørge om han vil med på fisketur, med båd.

Forleden aften var de to afsted igen og Mikkel kom hjem med det helt store smil på. Det havde været en pragtfuld tur for de to og der var gevinst. Mikkel kom hjem med en masse fyldte poser under armen. De havde fanget en MASSE makreller 🙂Grillet makrel med persille - klar på et kvarterFiskene var nyrensede. Genialt at de gør det ombord. Vi har nemlig kun en lille rund sommerhusvask og ikke nogen fiske-rengøringsmulighed udenfor, så moren var meget glad for at se de rengjorte fisk. 🙂

Fryseren blev fyldt og de poser der ikke var plads til, blev foræret til andre søde sommerhusnaboer. Et skønt sted vi har sommerhus, hvor vi alle tænker på hinanden <3

Mikkel panerede makreller og stegte i smør og sådan blev de første makreller spist.

Moren blev ved med at sige: “Kan man ikke grille dem? Det tror jeg?”.

Min allerførste lumske bagtanke med det, var jo nok at få flyttet fiskedunsten ud i det fri, men at det endte som så stor en grill-succes, havde jeg slet ikke haft fantasi til at forestille mig.  Grillet makrel med persille - klar på et kvarterGrillet makrel er den nemmeste menu i verden. Det sværeste for dig bliver jo nok at få fisken på krogen, medmindre du køber den hos en fiskemand. 😉 Du skal bruge ganske få ingredienser, så din indkøbsliste bliver kort 🙂

Fra start til slut tager det højst 15 minutter at tilberede en lækker grillet menu og jep indenfor lugter huset ikke af fisk i dagevis. En stor bonus – hvis man spørger mig. 🙂

Har du ikke en grill, kan du sagtens grille makrellen på din grillpande eller i ovnen vil jeg tro?Grillet makrel med persille - klar på et kvarterMikkel stod for alt arbejdet og jeg spurgte om jeg måtte få lov til at tage nogle billeder, så jeg ville kunne dele en opskrift med dig. Det måtte jeg gerne og han så faktisk lidt stolt ud. Det kan jeg godt forstå – for det blev nogle lækre fisk og det var da også vildt flot, at fange så mange makreller.  🙂Grillet makrel med persille - klar på et kvarter

Du får den nemme opskrift på de grillede makreller lige her:

Grillet makrel med persille - nemt og lækkert
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillet makrel med persille - nemt og lækkert
Forfatter:
: Dagens ret
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 makreller
  • Gode håndfulde snittet persille
  • Salt/hvidløgspeber
  • Evt. citronsaft
  • Evt: olie til pensling
Sådan gør du:
  1. Rens makrellerne og skær dem op, evt. kun halvt, så de nemmere kan holde på fyldet.
  2. Rids også skindet flere steder, så undgår du at fiskeskindet "krøller sammen" under stegningen.
  3. Krydr godt indeni og stop persille i.
  4. Luk makrellerne med kødnåle
  5. Pensl med rigeligt olie, så de ikke hænger for meget i risten.
  6. Grill makrellerne 3-4 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Skindet bliver ret porøst, så flyt ikke for meget rundt på dem.
  7. Serveres med kogte nye kartofler, kogt blomkål og måske lidt smørsauce

Grillet makrel med persille - klar på et kvarterServér gerne små nye kartofler til og kogt blomkål. Jeg tror også det ville have været et hit at servere til smørsauce til?Grillet makrel med persille - klar på et kvarterJeg tænker du sagtens kan grille andre fisk også. Vi er først lige begyndt at eksperimentere i den sammenhæng. Grillet rødspætte, grillet laks, grillet ørred? Måske du har andre gode ideer?

Makrel skulle være særligt rig på omega-3-fedtstyrer. En fed fisk er det, men det er det sunde fedt jo. En fisk skulle svare til 12 fiskeolie-kapsler læste jeg et sted. Wow.

Mikkel havde læst om en fidus med at ridse skindet. Det var smart, for så krøllede skindet slet ikke sammen i varmen. Ridserne kan du se her:Grillet makrel med persille - klar på et kvarterEn-to-voila – så er der grillede makreller på din tallerken 🙂

Fryseren er fyldt med makreller, der venter på at blive grillet og sommerhusnaboerne, som fik et par poser fisk forærende, har glade skrevet tilbage: “Vi er vilde med de grillede makreller!”.

Er du fiskespiser, så hermed lige et tip til dig 🙂

Mange hilsner

Mikkel – og penneføreren Gitte 🙂Grillet makrel med persille - klar på et kvarter

Mere inspiration

2 Comments

  1. Jenny 25. juli 2018 af 16:31 - Svar

    Hej Gitte
    Sikke en søn du har <3, min svenske familie har en udendørs vask bl.a. Til fiskefangst, måske I kan få en?
    Min erfaring med fisk på grill, er at fede fisk griller bedst, de magre har simpelthen brug for fedt, for ikke at blive tøre, men rødspætter med pesto er godt 🙂

    • Gitte Hansen 25. juli 2018 af 19:28 - Svar

      Ja jeg har en rigtig skøn søn – heldige mig 🙂
      Tak for fisketips – rødspætte med pesto lyder faktisk som en rigtig fin kombi 🙂
      God sommer til dig Jenny 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.