Grove cookies. Uhm, her får du opskriften på sprøde lækre grove småkager med havregryn, mandler, brun farin, tranebær og chokolade.
Cookies med alle disse lækkerier kan da kun blive gode, ikke?

Knasende sprøde kagerd med en krydret karamelsmag af brun farin. Dem må du prøve.
Dejen kan du røre sammen på få minutter, for alle ingredienser skal bare smeltes sammen i en gryde. Nemmere bliver det ikke.
Du kan sagtens tilsætte andre lækkerier til dine kager. Sæt gerne dit eget præg på disse cookies.

Jeg brugte mandler til disse, men du kan også bruge hasselnødder, eller mandler/nødder kan helt udelades.
Tranebær kan du også udelade eller erstatte med anden tørret frugt – rosiner f.eks.? Du kan også tilsætte krydderier og så trylle kagerne om til julecookies?
Prøv også disse cookies med tranebær eller disse med små stykker æble.
Det er en rigtig god og nem cookie grundopskrift, du får her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre cookies med mandler og nødder.

Grove cookies med tranebær og chokolade – opskrift

Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 1 nip salt
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 60 gram havregryn grovvalsede og fintvalsede kan bruges
- 1 æg
- 50 gram tranebær - finthakkede kan udelades eller erstattes med f.eks. rosiner
- 50 gram grofthakkede hasselnødder eller mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder
- 50-100 gram chokolade mørk, mælke eller hvid chokolade kan bruges - kan også udelades
Sådan gør du
- Hæld smør, vaniljesukker, brun farin og sukker i en gryde og smelt ingredienserne sammen.

- Tilsæt havregryn, mel, bagepulver og salt og sluk for blusset. Rør alle ingredienserne sammen, til en fast masse. Tag gryden væk fra varmen og rør ægget i.

- Hak tranebær, mandler og chokolade med en kniv.

- Tilsæt blandingen til dejen og rør den godt sammen, så alle ingredienser fordeles godt.

- Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Jeg brugte 2 bageplader med ca. 20 cookies pr. plade. De flyder ud under bagningen, så lav god afstand.

- Bag dine cookies 7- 9 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 g. alm. ovn) afhængtigt af om du er til sprøde eller lidt bløde cookies. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.

- Afkøl kagerne, før du putter dem i kagedåsen. Lad dem gerne afkøle på en bagerist.

Noter

Chokolade cookies med havregryn og mandler eller hasselnødder
Sprøde småkager, der er nemme og hurtige at lave.
Vupti! På ingen tid kan du have sådan en lækker cookie i hånden. Haps, de er gode, sprøde og heldigvis meget nemme at lave.
Mandlerne gav en rigtig god smag til kagerne og så gav de også god fylde i cookiesene.
Tørrede tranebær både pynter og giver også en god smag til kagerne. Sammen med havregryn og mandler gjorde det kagerne til lækre grove cookies.
Benyt chancen til at få tømt godt ud i dine lagre med mandler og nødder.
Jeg fandt også diverse chokoladerester i køkkenskabet, som jeg brugte til kagerne.

Bare brug den chokolade du har på lager eller som du kan købe billigt. Det behøver ikke være en fancy, dyr chokolade du bruger.
Både mørk, lys og hvid chokolade kan bruges, men chokolade kan sagtens udelades også.
Disse cookies vil også være rigtigt lækre med Daim chokolade og måske lidt sirup i, som i disse? Du skulle også prøve disse cookies med hvid chokolade og tranebær.

Jeg fik ca. 43 kager af denne portion og brugte 2 bageplader. Hvis du bager ved varmluft, kan du sagtens bage begge bageplader på samme tid.
Så er der knasende sprøde cookies med lækker smag fra både chokolade, tranebær og hasselnødder.
Havregrynene og fyldet gjorde at der var godt med “bid” i kagerne. Jeg er vild med grove cookies med god smag og fyldt med lækkerier. 🙂

Her ser du opskriftens oprindelige billede. Jeg har bagt kagerne igen, revideret opskriften og taget nye billeder 3.11.25 / Gitte
Brun farin gør noget godt for cookies. Skøn karamelliseret smag og en fin mørk kulør, kagerne får også. En virkelig nem opskrift.
På ingen tid kan du have et kæmpe fad cookies klar. Bare spring på.
Jeg bagte kagerne til søde mennesker, der kom på besøg til kaffe og resten gav vi til vores søde børn og kærester i Nørresundby. Kæmpe succes, dem må du prøve.

Du kan sagtens tilsætte andre smagsgivere til kagerne. Prøv f.eks. også disse med lakrids, det er også lækre cookies.
Få flere gode opskrifter på cookies med mandler og her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.








Nu har jeg godt nok ikke en blog, men jeg tror nu alligevel jeg vil prøve din spaghetti carbonara opskrift. Jeg har endnu ikke fundet en opskrift, som har fanget mig fuldstændig… og så prøver jeg selvfølgelig også lige de har lækre cookies 🙂
Ja lækre ser de ud, selvom du ikke havde fanget hvad udfordringen gik ud på denne gang 😉
Dejligt du ville lege med igen!
La Cucina Nada
Hvor er du sød. Tak for dine fine ord. Jeg er smadderglad for, at du kunne lide mine cookies 🙂 Jeg glæder mig til at jeg skal gå på opdagelse på din blog også og give mit bidrag til madbloggerudfordringen 🙂
KH Marian
Godt du blog.