Småkager med appelsin og chokolade. I dag får du opskriften på de lækreste appelsinsmåkager eller orange småkager, kunne vi også kalde dem.
Åh et fad nybagte søde skønne sprøde smørbagte småkager – som du frister mig!
På lidt over et kvartér kan du også have et fad fristende kager klar. Det er sådan nogle nemme cookies. Dem må du prøve.
Lækre småkager. Hvis du bruger orange chokolade og både appelsinsaft og appelsinskal, får kagerne den dejligste appelsinsmag. Almindeligt chokolade kan dog sagtens bruges, hvis du ikke kan finde orange versionen.
Knasende sprøde kager. Hvis du foretrækker cookies med en blød midte, så bag bare småkagerne kortere tid. Du kan selv styre kagernes konsistens med bagetiden.
Det var nogle lækre småkager. Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften. De vil også være super lækre med mandler eller nødder i.
Opskriften er super nem og du får den lige her:
Småkager med appelsin og chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 120 gram blødt smør
- 100 gram brun farin
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver kan erstattes med natron eller du kan bruge halvt af hver
- 1 knivspids salt
- 100 gram grofthakket mørk chokolade brug gerne orangechokolade. Du kan nøjes med mindre og chokolade kan udelades.
- 1 appelsin (saft og appelsinskal) usprøjtet øko appelsin. Jeg brugte ca. ½ dl appelsinsaft. Citroner kan også bruges
Sådan gør du
- Rør brun farin, sukker og vaniljesukker med blødt smør. Dejen kan røres bare med ske. Rør ægget i og tilsæt appelsinskal (hvis du bruger øko appelsin) og appelsinsaft.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt og grofthakket chokolade og rør dejen godt.
- Sæt kagedej på en bageplade med bagepapir. Brug to teskeer og sæt dejen på med god afstand. Der kan være 20 kager pr. bageplade
- Bag dine småkager 10-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Sprøde lækre appelsin småkager med chokolade – perfekte orange cookies
Kombinationen af choko/orange er bare skøn. Jeg er f.eks. vild med “orangegrene”-chokoladen. Uhm. Måske du også er fan af denne kombi?
Disse småkager vil være et hit både til jul og også resten af året. Både børn og voksne vil elske dem.
Hvis du har rester af appelsin og chokolade til overs fra julen, er disse småkager oplagte at bage. Nemme at lave er de også, så spring du bare på en portion.
Sådan laver du småkager med chokolade og appelsin – se billederne her:
Nemme lækre småkager med et strejf af orange – af appelsinsaft og revet appelsinskal.
Gå du gerne på jagt efter orange chokolade i butikkerne. Alle slags chokolade kan dog bruges.
Hvis du synes chokolade er for dyrt at bruge, så smager småkagerne også ganske fint uden chokolade.
Herligt at man kan bage småkager med appelsinsaft. Der blev ca. ½ dl appelsinsaft af den pressede appelsin jeg brugte. Måske du også har en appelsin til overs i frugtskålen?
Hvis du har citroner i stedet, så prøv også disse sprøde citron cookies.
Uha jeg har en fornemmelse af at der er flere cookies-eksperimenter på vej med denne opskrift? Det er nemlig en rigtig god og nem småkage / cookie grund opskrift.
Vi må da også prøve en lakrids version eller hvad med en version med hvid chokolade og tranebær eller kakao/chokoladecookies med mandler?
God fornøjelse med bageriet. Glæd dig, det er nogle lækre småkager. Hvis du er vild med cookies, så prøv også disse bløde cookies.
Få flere gode opskrifter på cookies ved at klikke hér.
Få flere gode opskrifter på småkager med appelsin og citron her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Red.: Opskriften er en “gammel traver” på nogetiovnen.dk som i den første version så sådan ud.
Jeg har ændret opskriften en smule, med mere smør og mindre mel. (i den oprindelige version brugte jeg 100 gram smør og 225 gram hvedemel).
Nybagte cookies
Hejsa!
Allerførst tak for en rigtig god blok. Dine opskrifter er gode og ikke fyldte med sukker of smør. Denne opskrift er súper god, – har bagt 2 gange. Det er rigtigt, at kagerne lige skal have et ekstra bag tilsidst for ikke at blive bløde. Jeg gav dem 4 min mere og så blev de perfekte. Nå ja, jeg skiftede også bagepulveret ud med natron, måske det burde være halvt af hver. Tak for alle dine gode ideer og opskrifter.
Et lille tip 😉
Du kan rive skallen af appelsinen/mandarinen og tilsætte dejen, hvis du vil have en mere mere tydelig smag af appelsinen.