•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prøv lige at se et lækkert sted jeg har tilbragt min weekend. En solbeskinnet, fredfyldt weekend i sommerhuset……på………….. en sprit-ny fantastisk flot træterrasse!

Kunne jeg spille en trompetfanfare for dig, gjorde jeg det. En trommehvirvel ville være bedre.

70 kvadratmeter sibirisk lærk, hævet i plateau, så der er havudsigt fra alle hjørner. Ih altså! Billederne taler næsten for sig selv. Ny terrasse i sommerhusetSommerhuset har med terrassen undergået den vildeste forvandling. Det er en fantastisk forandring og alt er som nyt. Allerede nu forstår vi ikke hvordan vi har kunnet leve uden den terrasse. Ja hvordan huset har kunnet leve uden.

Vi har fået et helt fantastisk uderum og det er da bare perfekt at terrassen blev en realitet lige under århundredtes bedste sommer. Det kan ikke være et tilfælde?Ny terrasse i sommerhusetMan kan gå direkte ud på terrassen fra vores to terrasseudgange, ja selv i bare tæer, når der er morgendug. Terrassen dækker 3 af husets sider, og det er så genialt, at vi på den måde kan nyde både morgen- eftermiddags- og aftensol.

Morgenmaden nyder vi på husets østside – som du ser på billedet ovenfor. Aftensmaden spiser vi på husets vestside, hvor der er dag/aftensol. Solnedgangen nyder vi på husets nordside, hvor vi faktisk lige nu er så heldige, at vi kan sidde på terrassen og se solen gå ned i havet.

Mange af vores naboer har været så søde at beskære høje træer og hække, så vi kan se havudsigt, ligesom vi også holder vores bevoksning lav, af hensyn til både os selv og de bagvedliggende naboer.

Havudsigt fra en skøn terrasseplet. Vi er SÅ taknemmelige <3

Bager solen for kraftigt, er det altid nemt at finde en skyggeside på terrassen. Bliver det for køligt, er det nemt at finde en sol-plet, når solen ellers er så gavmild, som den er i år. Ny terrasse i sommerhusetVi har indviet terrassen denne weekend og fundet hyggekroge og nye siddepladser, i løbet af dagen. Det er nemt at flytte stole og borde rundt, og vælge lige præcis den allerbedste plet i forhold til sol, vind og udsigt.

Amanda har været hjemme på weekend og det har bare været så dejligt at være sammen med hende. Vi har stornydt terrassen i stor stil begge to.

Drømmer jeg, eller er jeg vågen? 🙂

Selv Kallehunden var lykkelig og den stornød også det nye, store uderum.
Der er læ i spisekrogen men lige nu lurer vi på, om vi skal købe nogle fikse læsejl, vi kan trække ud, når viden bliver for kølig og intens.

Vi skal lige prøve “livets gang på terrassen” før vi beslutter os for, hvad vi har brug for.

Jeg har kig på et lounge-sæt, som der faktisk vil være plads til på terrassen nu. Et flot ét i poly-rattan med store, bløde puder og et bord til teen og Den Gode Bog der følger med sådan et tableau.

Åh ja! Jeg er så klar 🙂
Lige om lidt har vi sommerferie og de første uge satser vi på at tilbringe i sommerhuset. Vi skal lære terrassen at kende. Jeg glæder mig til bare at BO på den. Sove på den. Spise på den. Leve på den. Ferie af allerbedste kaliber, hvis du spører mig 🙂

Der kommer også havemænd på besøg, der vil hjælpe os med at tæmme det vildnis der vokser omkring huset og som er rigtigt svært at holde. Det glæder vi os også til. Der skal være natur omkring et sommerhus, men det skal være realistisk for os og mine (kage)-arme at holde. En overskuelig have, uden træstubbe og vildtsåede egetræer overalt.

Spændende at se hvor meget haveprojektet vil forandre 🙂
Ny terrasse i sommerhuset
Der kommer til at ske ting og sager i sommerhuset i de næste uger og alt det skal du nok komme til at høre meget mere til. Bliver det mon til læsejl og loungesæt og hvad sker der med haven?For 1 uge siden startede terrassen sådan. En stor bunke brædder leveret på sommerhusgrunden. Håndværkerne har arbejdet flittigt i sommersolen og terrassen er blevet virkelig flot. Ny terrasse i sommerhusetDet er en helt vild forandring der er sket. Prøv lige at se med på før-billederne her:

Helt vildt! Man må sige, at den nye terrasse præsenterer huset meget bedre. Det er blevet så fantastisk flot. 

Min mand mente ikke at vi havde brug for en terrasse (ja der er vist så meget mænd ikke forstår?) men jeg kan mærke på ham, at han også allerede er solgt. Jeg vidste det 🙂

Jeg var solgt inden, alene på drømmene. Ja drømmer jeg, eller er jeg vågen?

Efter denne weekend er jeg faktisk kommet helt i tvivl.Ny terrasse i sommerhusetVi har taget forskud på sommerferien i denne weekend. Daset. Dovnet. Læst. Sovet. Spist. Snakket. Grinet. Set film. Bagt kage. Holdt computerfri. Skønt!

Kalle har fået daglige gåture, selvom heden var styg og plantagen i sommerhuset ligner en afrikansk savanne. 
Det ER altså en mystisk sommer! Hedebølge, tørke og solskinsvejr er indstillet på repeat, men ved du hvad?

Det er selvfølgelig MIG der har bestilt den sommer, i anledningen af realiseringen af min nye terassedrøm 🙂

Jeg nyder at spankulere rundt. Måle op. Tænke på lounge-sofa. Måske en liggestol? Måske en parasol? Krukkemiljøer?

Ih hvor jeg altså glæder mig til at indrette den færdig og hvor er det skønt, at terrassen nåede at blive klar, så vi stadigvæk kan nå at få fornøjelse af den denne sommer. Ny terrasse i sommerhusetJeg lurer stadigvæk på om terrassen skal have olie. Det er blandede råd jeg får fra dem jeg spørger. Måske vi bare lade det blive ved det “rå” naturlook. Det kan vi nemlig rigtigt gode lide og sibirisk lærk er jo beregnet til det.

Fiberdug fik vi ikke lagt under og jeg har allerede spottet den første mælkebøtte på vej. God dammit! Det er så vist også lige det eneste vi ikke har tænkt på, men mon ikke det bliver sparsomt med gevækster p.g.a.  begrænset lys?

Jeg HÅBER det virkelig, for kan ikke bære tænken om vildtvoksende ukrudt op imellem terassebrædderne!Ny terrasse i sommerhusetAlt er godt. Terrassen var en drøm der gik i opfyldelse. Lige siden vi købte sommerhuset for 2 år siden, har jeg haft spirende terrassedrømme og nu er de endelig blevet realiseret.

Virkeligheden oversteg min fantasi. Vi har SÅ mange gode timer forude på den nye terrasse og har allerede taget hul på de første.

Jeg er sikker på at jeg vil komme til at tænke gode og værdifulde tanker, imens jeg sidder på en terrassestol og kigger ud over vandet. Tror du ikke også på det? 😉Ny terrasse i sommerhusetJeg er SÅ glad og taknemmelig for terrassen og tusind tak fordi du både her og på bloggens side på Facebook har udholdt at lægge ører til mine begejstrede brøl. Jeg tror ikke helt, de er stoppet endnu. Nu er du advaret 🙂

Tak til dig der er glad på mine vegne og som har sendt en sød, glad hilsen retur. Uden jer var blog-livet ensomt og ikke nær så sjovt. Dejligt du har lyst til at læse med hele vejen  🙂

Jeg håber også at du er glad og at du også har fundet en skøn plet at nyde din sommer på? <3

Kærlig sommerhilsner

en glad GitteNy terrasse i sommerhuset


  •  
  •  
  •  
  •  
  •