Rodfrugtsuppe. I dag får du opskriften på en nem, sund og lækker suppe med pastinak.
Rodfrugter er skønne og vi storspiser dem hele året, men nok mest når det er efterår og vinter. Det samme gør vi med suppe! Skønt med en skål varm suppe, på en frysende kold dag.
I dag skal du høre om endnu en god pastinakopskrift – en en lækker rodfrugtsuppe. En meget nem og enkel suppe, der er både sund, fedtfattig, mild, cremet og god at lune sig på om vinteren.
Du kan sagtens erstatte pastinak med andre rodfrugter: gulerødder, kartofler, jordskokker, knoldselleri, persillerod? Du bestemmer.
Rodfrugtsuppen med pastinak vil være et hit til forret eller som hovedret serveret med lækkert brød til. Måske du skulle lave et lækkert hvidløgsbrød til?
Suppen er både hurtig og billig at lave og den er smækfyldt med vitaminer. En rigtig god vintersuppe, der smager godt hele året rundt.
Opskriften får du lige her:
Rodfrugtsuppe – nem, sund og fedtfattig suppe med pastinak
Ingredienser
- 25 gram smør
- 4-5 stk pastinakker i tern ca. 1 kg. Andre rodfrugter kan bruges, jordskokker, kartofler og gulerødder
- 2 bouillonterninger gerne hønse- eller grøntsagsbouillon
- 2 store løg i tern
- 2-3 tsk tørret timian ell. 1 spsk frisk. Andre krydderurter kan bruges
- 1,75 liter kogende vand
- 200 gram flødeost gerne light kan udelades erstattes med 2½ dl. kaffefløde
- Salt/peber
- evt. ristede bacontern
- evt. 4-5 kartofler i tern vil gøre suppen mere fyldig
Sådan gør du
- Svits løgene i smørret
- Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern. Svits dem med og tilsæt evt. lidt mere smør. Tilsæt bouillonterningerne og rør godt (lad bare bouillonerne opløse i smørret)
- Tilsæt salt/peber og timian (frisk eller tørret)
- Tilsæt kogende vand og lad suppen koge under låg i ca. 15 minutter, eller til pastinakkerne er møre.
- Blend suppen med en stavblender.
- Tilsæt flødeost eller fløde og smag til med ekstra salt/peber
- Servér suppen lun evt. med ristede bacontern på toppen. Ristede solsikkekerner kan også bruges
Noter
Svits evt. bacon og drys bacontern på toppen, når suppen skal serveres.
Rodfrugtsuppen er fryseegnetEn nem, lækker og billig pastinaksuppe – smager skønt!
Måske du også har en favorit-rodfrugt? Jeg er fan af pastinak og elsker dem i alle afskygninger.
Ovnbagte pastinakker, de sprøde og lækre pastinak røsti, hasselback pastinak eller flødestuvet pastinak.
Alle de lækre retter man kan lave med pastinak – den gode rodfrugt. Du kan se alle bloggens pastinakopskrifter her – få mere inspiration nederst i dette indlæg.Suppeforberedelserne tager kun ganske få minutter og så klarer komfuret ellers resten af arbejdet. Bare spring på.
Jeg brugte en Buko ost til at smagsafrunde suppen med, fordi jeg lige havde sådan en flødeost på lager.
Flødeost er god i suppe, for den giver både god smag og gør også suppen ekstra cremet og lækker.
Du kan også bruge fløde i stedet, men det kan også helt udelades, hvis du ønsker en mere fedtfattig version.
Top gerne rodfrugtsuppen med ristede bacontern, det ville være et hit. Prøv også med jordskokkechips. Suppen kan dog også sagtens nydes som den er.
Vi spiste bare rodfrugtsuppen helt uden tilbehør og det er faktisk en fin og meget mættende suppe.
Pastinak er en fiberholdig rodfrugt og det smarte er, at når du blender suppen, så jævnes den helt automatisk.
Du kan også tilsætte kartoffeltern til suppen, for at give den endnu mere fylde.
Kig også gerne forbi opskriften på kartoffel-pastinaksuppe her – den er et hit. Måske du også lige skulle tjekke disse opskrifter ud?
Få flere opskrifter med pastinak her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Rigtig god fornøjelse med suppen til dig. Glæd dig til en lækker cremet suppe med en rigtig god smag 🙂