Råcreme – nam nam sikke en lækker vaniljecreme man kan lave af så få og enkle ingredienser.
I dag får du opskriften på den populære råcreme, du kan bruge til frugtsalat / abemad og andre lækre desserter.
Råcreme er en rigtig god firser-klassiker. Jeg kan huske den fra min barndom, hvor det var den faste dessert med syltede frugter, når vi fik gæster.
De syltede pærer var især et hit. Dem var der tit kamp om. Vi spiste også rigtigt tit frugtsalat med råcreme. Her var der især kamp om bananerne. 🙂
Uhm – råcreme kan man bruge til så mange lækre ting og den gode vaniljecreme med æg og fløde, fortjener da helt klart sin egen opskrift.
Denne sommer har vi nydt den gode råcreme med jordbær. En helt enkel, men alligevel utroligt lækker dessert. Se lige hvor fin den er. Nederst i dette indlæg får I flere opskrifter på desserter du kan bruge råcremen til.
Du kan bruge alle slags bær og al slags frugt til råcremen. Smart lige at få tømt ud i frugtskålen. Tro mig. I vil kunne spise MEGET frugt eller mange bær, når der serveres råcreme til.
Råcremen bliver luksus med vaniljestang, men vaniljesukker kan også bruges
Skal du flotte dig, så kan du selvfølgelig sagtens bruge en af de dyre vaniljestænger. Jeg brugte vaniljesukker og det blev en rigtig lækker råcreme, så gør du også bare dét.
Synes du cremen bliver for sød, så vend evt. lidt creme fraiche, vaniljeskyr eller græsk yoghurt i.
Jeg synes dog det passer så fint, hvis man bare spiser råcremen med syrlige frugter eller bær til. Så kommer balancen i top rent smagsmæssigt.
Det er utroligt nemt at lave råcreme. Det er såmænd bare en god æggesnaps du rører sammen med flødeskum. Voila!
Opskriften på den nemme råcreme får du her. Du skal bruge få enkle ingredienser, så bare spring på
Råcreme til frugtsalat & desserter – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 3 spsk flormelis
- 1-2 tsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang. Smag til
- 3 æggeblommer evt. pasteuriserede, hvis du foretrækker det
- 2½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer med flormelis til det er hvidt. Tilsæt 1 tsk vaniljesukker
- Pisk fløden til flødeskum og vend nu æggeblandingen forsigtigt i med en dejskraber
- Smag råcremen til, evt. med 1 tsk ekstra vaniljesukker
- Råcremen er nu klar til brug. Opbevar den på køl, til den skal serveres. Resten kan fryses ned til hjemmelavet is
Noter
Danske æg skulle være salmonellafrie, men brug evt. pasteuriserede æggeblommer, for en sikkerheds skyld.
Kan laves med vaniljestang Du kan servere friske bær til råcremenEn evt. rest kan fryses og bruges til hjemmelavet is
En nem og lækker flødecreme med æg og vanijesukker – prøv den som flødecreme til desserter, abemad / frugtsalat eller hjemmelavet is
Råcremen er pisket sammen på 5 minutter. Det er ikke lyv. Den nemmeste dessert creme.
Du kan lave råcremen imens gæsterne sidder klar ved bordet. Frugten/ bærrene kan du have skåret ud i forvejen.
Den nemmeste dessert. Tilsæt gerne lidt grofthakket chokolade. Frugtsalat er et hit, for børn og voksne i alle aldre.
Vanilijecremen er ret sød, så man kan ikke spise en stor mængde. Denne portion rakte til 6 personer og vi spiste jordbær til.
Hvis du vil være sikker på, at der skal være nok til hjemmelavet is, så tror jeg du skal lave dobbeltportion. 🙂
En råcreme smager virkelig godt. Du kan være sikker på, at hvis du har små – eller store – køkkenhjælpere med i køkkenet, så vil der stå flere klar til at slikke skålen. 🙂
Faktisk så er det jo også bare opskriften på hjemmelavet is. Derfor et tip til dig. Får I ikke spist al råcremen, så frys den ned og vupti har du tryllet en lækker portion is.
Kan man bruge friske æg eller skal man bruge pasteuriserede?
Efter de danske æg er blevet frikendt for salmonella, er jeg igen begyndt at bruge friske gode landæg i desserter. Hvis du vil være 100% sikker, så kan du selvfølgelig sagtens bruge pasteuriserede æg. Du bestemmer.
Rigtig god fornøjelse med råcremen. Du bliver populær derhjemme, hvis du tryller en portion, er jeg sikker på.
Få tips til opskrifter du kan bruge råcreme til her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.