Råcreme – nam nam sikke en lækker vaniljecreme man kan lave af så få og enkle ingredienser.

I dag får du opskriften på den populære råcreme, du kan bruge til frugtsalat / abemad og andre lækre desserter.Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Råcreme er en rigtig god firser-klassiker. Jeg kan huske den fra min barndom, hvor det var den faste dessert med syltede frugter, når vi fik gæster.

De syltede pærer var især et hit. Dem var der tit kamp om. Vi spiste også rigtigt tit frugtsalat med råcreme. Her var der især kamp om bananerne. 🙂Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Uhm – råcreme kan man bruge til så mange lækre ting og den gode vaniljecreme med æg og fløde, fortjener da helt klart sin egen opskrift.

Denne sommer har vi nydt den gode råcreme med jordbær. En helt enkel, men alligevel utroligt lækker dessert. Se lige hvor fin den er. Nederst i dette indlæg får I flere opskrifter på desserter du kan bruge råcremen til.

Du kan bruge alle slags bær og al slags frugt til råcremen. Smart lige at få tømt ud i frugtskålen. Tro mig. I vil kunne spise MEGET frugt eller mange bær, når der serveres råcreme til.

Råcremen bliver luksus med vaniljestang, men vaniljesukker kan også bruges

Skal du flotte dig, så kan du selvfølgelig sagtens bruge en af de dyre vaniljestænger. Jeg brugte vaniljesukker og det blev en rigtig lækker råcreme, så gør du også bare dét.

Synes du cremen bliver for sød, så vend evt. lidt creme fraiche, vaniljeskyr eller græsk yoghurt i.

Jeg synes dog det passer så fint, hvis man bare spiser råcremen med syrlige frugter eller bær til. Så kommer balancen i top rent smagsmæssigt. Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Det er utroligt nemt at lave råcreme. Det er såmænd bare en god æggesnaps du rører sammen med flødeskum. Voila!

Opskriften på den nemme råcreme får du her. Du skal bruge få enkle ingredienser, så bare spring på

Råcreme til frugtsalat & desserter – få en god nem opskrift hér

Råcreme nem opskrift til frugtsalat & desserter
Lækker flødecreme med æg - til frugtsalat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 spsk flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang. Smag til
  • 3 æggeblommer evt. pasteuriserede, hvis du foretrækker det
  • dl piskefløde

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer med flormelis til det er hvidt. Tilsæt 1 tsk vaniljesukker
    Råcreme nem opskrift til frugtsalat & desserter
  • Pisk fløden til flødeskum og vend nu æggeblandingen forsigtigt i med en dejskraber
    Jordbær med råcreme - nem dessert opskrift
  • Smag råcremen til, evt. med 1 tsk ekstra vaniljesukker
    Råcreme nem opskrift til frugtsalat & desserter
  • Råcremen er nu klar til brug. Opbevar den på køl, til den skal serveres. Resten kan fryses ned til hjemmelavet is
    Råcreme nem opskrift til frugtsalat & desserter

Noter

Danske æg skulle være salmonellafrie, men brug evt. pasteuriserede æggeblommer, for en sikkerheds skyld. 
Kan laves med vaniljestang
Du kan servere friske bær til råcremen
En evt. rest kan fryses og bruges til hjemmelavet is
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

En nem og lækker flødecreme med æg og vanijesukker – prøv den som flødecreme til desserter, abemad / frugtsalat eller hjemmelavet is

Råcremen er pisket sammen på 5 minutter. Det er ikke lyv. Den nemmeste dessert creme.Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Du kan lave råcremen imens gæsterne sidder klar ved bordet. Frugten/ bærrene kan du have skåret ud i forvejen.

Den nemmeste dessert. Tilsæt gerne lidt grofthakket chokolade. Frugtsalat er et hit, for børn og voksne i alle aldre.

Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Vanilijecremen er ret sød, så man kan ikke spise en stor mængde. Denne portion rakte til 6 personer og vi spiste jordbær til.

Hvis du vil være sikker på, at der skal være nok til hjemmelavet is, så tror jeg du skal lave dobbeltportion. 🙂

En råcreme smager virkelig godt. Du kan være sikker på, at hvis du har små – eller store –  køkkenhjælpere med i køkkenet, så vil der stå flere klar til at slikke skålen. 🙂

Faktisk så er det jo også bare opskriften på hjemmelavet is. Derfor et tip til dig. Får I ikke spist al råcremen, så frys den ned og vupti har du tryllet en lækker portion is.

Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Daim is - cremet og lækker
Se opskriften her
Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Kan man bruge friske æg eller skal man bruge pasteuriserede?

Efter de danske æg er blevet frikendt for salmonella, er jeg igen begyndt at bruge friske gode landæg i desserter. Hvis du vil være 100% sikker, så kan du selvfølgelig sagtens bruge pasteuriserede æg. Du bestemmer.

Råcreme til frugtsalat & desserter - nem opskrift

Rigtig god fornøjelse med råcremen. Du bliver populær derhjemme, hvis du tryller en portion, er jeg sikker på.

Få tips til opskrifter du kan bruge råcreme til her:

1.

Jordbær med råcreme - nem dessert opskrift
Lækker dessert med jordbær og råcreme
Se opskriften her
Jordbær med råcreme - nem dessert opskrift

2.

Dessert med æbler og råcreme - nem opskrift
Lækker dessert med æbler og råcreme
Se opskriften her
Dessert med æbler og råcreme - nem opskrift

3.

Jordbær med råcreme - nem dessert opskrift
Lækker dessert med jordbær og råcreme
Se opskriften her
Jordbær med råcreme - nem dessert opskrift

4.

Syltede pærer med vanilje - nem opskrift
Nemme henkogte pærer i sukkerlage
Se opskriften her
Syltede pærer med vanilje - nem opskrift

5.

Frugtsalat med råcreme eller vaniljecreme
En nem og lækker frugtsalat med råcreme eller vaniljecreme
Se opskriften her
Frugtsalat med råcreme eller vaniljecreme

6.

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Trifli med rabarber, makroner og vaniljecreme
Se opskriften her
Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.