Vandbakkelser med råcreme og jordbær – halløj nogle lækre flødekager du skal høre om her. De var virkelig nemme at lave og kagerne var en stor succes herhjemme. Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.
De sprøde walesboller med råcreme og jordbær er en nem dessert med friske bær. Den søde råcreme og de syrlige jordbær passer perfekt som fyld i de sprøde vandbakkelser. Dem må du prøve. 
Kagerne ser både fine og fornemme ud, også selvom de jo faktisk er virkelig nemme at lave. Dine gæster vil blive virkelig imponerede, hvis du tryller en portion, er jeg sikker på.
De bliver helt sikkert vores nye favorit flødekager herhjemme fremover. Skønt med en ny måde at servere jordbærkager på.
Vandbakkelserne med jordbær er nemme flødekager til en festlig anledning. Konfirmation, barnedå eller bryllup også måske?
Vandbakkelserne vil pynte så fint på dit kagebord – det gjorde de på mit.
Se også lige det fine nye jordbærfad jeg har købt. Jeg elsker det! Perfekt fad til kager med jordbær eller til andre sommerkager.
Med små flag i, vil jordbærkagerne være oplagte at servere til fødselsdag eller måske til studentergildet? Du kan servere dem til alle sommerens fester, når jordbær er i sæson.
Du kan også portionsanrette flødekagerne, hvis de skal bruges som dessert til fest? Bare lige en idé fra mig.
Jeg har brugt min “skudsikre” opskrift på vandbakkelser, der ikke falder sammen.
Med denne opskrift kan du med garanti også bage perfekte vandbakkelser. Du får mine “tricks” i opskriften nedenfor. Bare spring på.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på vandbakkelser og forslag til andet fyld også.
Vandbakkelser med råcreme og jordbær – opskrift
Ingredienser
Vandbakkelser:
- 70 gram smør
- 1½ dl vand
- 90 gram hvedemel
- 2-3 æg meget afhængigt af størrelse. Jeg brugte 3 stk
- 1 knivspids salt
Råcreme:
- 2½ dl fløde evt. cremefine
- 3 spsk flormelis smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 3 æggeblommer evt. pasteuristerede
Fyld og pynt:
- 500 gram jordbær andre bær kan bruges f.eks. hindbær eller blåbær
- Glasur af 7-8 tsk flormelis og 2-3 tsk vand
- citronmelisse eller mynte
Sådan gør du
Vandbakkelser:
- Hæld vandet i en kasserolle og tilsæt smør. Lad det varme op til smørret er smeltet
- Tilsæt mel, salt og pisk til dejen er klumpefri og slipper gryde og grydeske. "Rist" dejen nogle minutter i gryden, til den får en god afbagning. Tag gryden af varmen og afkøl dejen i ca. 10 minutter. Pisk undervejs, så køler den hurtigere
- Pisk et æg i af gangen gerne med elpisker. Pisk det sidste æg sammen og tilsæt kun lidt æg af gangen til dejen er glat - ikke for tynd, men heller ikke så tyk, at den ikke kan røres. Toppe skal blive stående i dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejen på bagepladen med god afstand. Brug ca. 1½-2 spsk dej pr. kage. Brug 2 spiseskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle.
- Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 25-30 minutter v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). De skal være gyldne og sprøde og have god mørk afbagning, så holder de formen bedre. OBS: Du må ikke åbne ovnen under bagningen!
- Når vandbakkelserne er færdige, så sluk ovnvarmen, åbn ovnen på klem og lad dem køle af i ovnen. Du kan også tage dem ud og klippe et lille hul i siden, så dampen kan slippe ud, så falder de ikke så nemt sammen. Afkøl kagerne
Råcreme:
- Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljesukker til en tyk hvis æggesnaps.
- Pisk fløden let til skum og vend den forsigtigt i æggesnapsen. Smag til. Så er din råcreme klar.
Sådan fylder og pynter du kagerne:
- Halvér vandbakkelserne og fordel ca. 1-1½ spsk fyld på hver bund. Skyl jordbærrene og dup dem tørre. Skær lidt over halvdelen i skiver og gem resten til pynt. Fordel jordbær i skiver på bundene (se billede)
- Fordel resten af råcremen på jordbærrene og læg toppen på. Rør lidt glasur og pynt herefter kagerne med lidt glasur, jordbær skåret i kvarte og evt. lidt citronmelisse
Noter
Walesboller med jordbær og råcreme – nemme lækre sommer flødekager
Som fyld har jeg brugt denne hjemmelavede råcreme og friske jordbær.
Råcremen er lavet med æggeblommer, flormelis, piskefløde og vanilje. Enkelt, nemt og lækkert. Halløj en lækker creme til frugt og bær!
Faktisk så brugte jeg Cremefine denne gang, da vi altid har det i køleskabet. Det indeholder knap så mange kalorier som rigtig piskefløde, og til råcreme er det virkelig lækkert at bruge. En let og luftig råcreme.
Cremefine er tit også billigere at købe, end rigtig fløde, ihvertfald når det er på tilbud. Bare lige et tip til dig.
Kan man bage vandbakkelser dagen før?
Jeps vandbakkelserne kan sagtens bages dagen før du skal bruge dem.
Jeg pyntede faktisk alle kagerne på én gang og de var også rigtigt fine næste dag. Bare opbevar dem på køl. Du kan også vente med at pynte dem til serveringsdagen.
Skønt med nemme kager man kan lave i forvejen, i god tid før gæsterne kommer. Her er vandbakkelser også en god nem kage.
Disse vandbakkelser med jordbær og råcreme er en klassisk og enkel dessert, der passer til sommer, fødselsdag, kaffegæster. Prøv dem også bare en dag, hvor du har lyst til at forkæle familien lidt ekstra.
Hvis du er vild med vandbakkelser og frugter med råcreme, vil du helt sikkert elske disse kager.
Sprøde walesboller, glasur, sød råcreme og syrligt/søde jordbær, er virkelig bare en allerbedste kombination. A match made from heaven, hvis jeg lige skulle gå lidt i selvsving over de skønne kager. 🙂
Min familie gav kagerne flotte anbefalinger, så jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Min mand sagde “Lækre kager, de er på bagerniveau!“. Det tager jeg virkelig som en god anbefaling, når ordene kommer fra min mand, der ELSKER kager fra bageren 🙂
Min datter sagde “Mor disse kager kunne du sælge for en 50’er stykket!” Måske vi skulle overveje at sætte en familie storproduktion i gang? 🙂
Rigtig god fornøjelse med jordbærkagerne til dig. Prøv også disse med creme eller disse med jordbærskum.
Få flere opskrifter på vandbakkelser og walesboller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
