•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vidste du, at man kan lave en ganske fortryllende pulled-pork i Römertopfen med kun én arm og en køkkenhjælper?  Det kan man og du få anvisningerne her. Opskriften er nem, den kræver blot at du starter i god tid. Rigtig god tid. Mindst 8 timer før servering.

Denne pulled-pork er lavet uden den krydrede rub, som retten ellers normalt serveres med. Den er vi ikke så vilde med nogen af os i familien, så vi nøjedes med salt og peber som krydderi. I rigelige mængder. Og løg. Og vi serverede med tyttebær, for det kan vi godt lide til nakkesteg. En noget anderledes pulled-pork du finder hér, men lækker!

Opskrift på saftig mør pulled-pork i Römertopf :

Det skal du bruge (4 personer i 2-3 dage mindst):

1 stor nakkesteg

5-6 løg

Salt&peber

Tilbehør: Burgerboller og tyttebær.

2014-12-29 10.54.36

Sådan laver du pulled pork i stegesoen:

 • Lad stegesoen trække vand i minimum en halv time
 • Læg løg i bunden af Römertopfen og den godt krydrede nakkesteg på toppen. Foretrækker du andet krydderi end salt og peber bruger du jo bare det
 • Læg låget på og steg nakkestegen 8 timer ved. 125 grader varmluft.
 • Lad stegen trække et kvarter før servering. Kødet kan fint trækkes fra hinanden med to gafler. Stegeskyen kan trylles om til den lækreste sauce hvis du jævner med fløde og smager til med tyttebær.

2014-12-29 18.15.52

 • Lad løgene brune lidt i ovnens restvarme, så de kan få lidt bid. De smager fantastisk til som tilbehør.
 • Servér retten med ris og grønt til eller i en burger-bolle. Vi lavede burgers dag 1 og ris/flødesauce/pulled-pork dag 2. Der bliver rigeligt kød.
 • Vi serverede burgerbollerne med løg og tyttebær. Sådan en servering har du sikkert aldrig fået før, men du skulle prøve den, det smager himmelsk.

2014-12-29 18.18.40

 

Det står jo lidt sløjt til med madlavning på matriklen for tiden, da mit brækkede kraveben fortsat driller. Dette var en rigtig nem ret og lige for tiden elsker jeg særligt meget de retter hvor der er mad nok til to dage. Jeg fik hjælp til alt, løfte stegeso, krydre nakkesteg, pille løg. Godt jeg har en sød datter der gerne vil hjælpe!

I dag laver hun lækker risotto på egen hånd – fedt! Jeg stornyder hendes hjælp og skynder mig at sige ja tak, når den bliver tilbudt. Sønnike har også meldt sig på banen som madlaver, jeg priser mig lykkelig for at have store børn midt i alt det her. 2014-12-29 18.19.04

 

Vores nytårsaften gik fint selvom jeg desværre var noget smerteplaget. Min mand og datter fik lavet nytårsmenu, jeg fik lov til at give gode råd i baggrunden 😉

Jeg får skrevet om nytårsretterne i den nærmeste fremtid, når kræfterne rækker til det.

Jeg er begyndt på arbejde igen, på nedsat tid og mit arbejde har første-prioritet i den nærmeste fremtid. Det er svært at skrive med kun en arm. Lige nu er jeg blevet installeret i en stol med en bærbar på skødet, og kan fint skrive, men jeg vil ikke udfordre skæbnen og belaste unødigt.

Livstegn fra Bagenørden…..omend sparsomme.

Jeg kæmper lidt en kamp med at acceptere at mit liv nu skal foregå i slow-motion, hårdt når jeg er vant til at leve i overhalingsbanen, men måske sundt nok at blive tvunget til at stoppe op engang imellem? Men suk. Mit arbejdsliv er neddroslet, mit blogliv neddroslet, min nattesøvn spoleret og jeg får ikke min daglige cykeltur på 14 km. Det kan mærkes i krop og sjæl!

Jeg tænker meget på, at når ulykken rammer er det ikke kun én selv der bliver ramt, men elendighederne breder sig som ringe i vandet. Mine kære kolleger og min familie skal løbe ekstra hurtigt for at indhente mit forsømte, men hvor er jeg glad og taknemmelig over at have så gode mennesker omkring mig! De gør det gerne, kan jeg se, og jeg tager imod alle de hænder der hjælpsomt bliver rakt ud i min retning:

Mine kolleger henter kaffe til mig, indstiller min kontorstol, samler min kuglepen op og giver mig jakke på når jeg skal hjem. Rørende betænksomhed jeg møder! Jeg fik mange krammere i dag og heldigvis kunne jeg nyde dem alle uden pine denne gang. <3 Jeg har meget at være taknemmelig over og jeg ved og tror også at du er tålmodig med mig.

Bloggen dør ikke. Jeg har tonsvis inspiration på lager og vil skrive alt det jeg jeg orker, i det tempo jeg kan klare, for det giver mig så meget at skrive til dig. Det er vigtigt at gøre det der gør én glad, i en situation som denne, for at kunne holde snuden ovenvande, psykisk, fysisk, mentalt! Lige pludselig er jeg fit for fight og alt vil gå som en leg  – igen.

2014-12-30 19.52.23

Og hvad gør jeg ellers for at holde humøret højt? Jeg nyder min ekstra julegave, som min mand kom hjem med forleden. En lækkert kaffevidunder som kan brygge mig de lækreste café latte’er! ØJ hvor er det godt og jeg glæder mig til fremover at kunne servere lækker kaffe til de nybagte kager! Wow

Jeg håber alt vel hos dig? At du kom godt ind i det nye år med fest og farver og alle lemmer i behold?

P.S.: Beklager den ringe billedkvalitet. Det piner mig virkelig at du må nøjes med mobilfotos lige for tiden. Håber du bærer over med den en-armede? Billederne er taget med en rystende venstre hånd, får jeg så alligevel ikke lidt respekt? 🙂

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •