•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3309

I dag er det fredag. Der er kyllingefredag på matriklen. Grillkylling. Gaab. Same procedure as every friday….zzzzz

Og dog! I dag er det feriefredag! Det skal da fejres! Den dér fredagskylling skal da peppes op, så den kommer i feriegear, skal den ikke?

Hvad med en Løgismose kylling? Så kommer man vel næsten ikke højere op i kyllinge-himlen? Løgismosekyllingen. Dronningen over alle kyllinger.
DSC_3281

En fritgående kylling fra Pyrenæerne der har vandret rundt og hyggespist insekter og frø, og lidt majs (heraf den gule farve). En kylling der har haft et godt og lykkeligt liv, i modsætning til den danske burhøne.

Kyllingen er STOR. 1,5 kilo. Kyllingen er KØDFULD. Kyllingen er DYR. (90 kr – næsten det samme som en kalveculotte?).

Der var dog ingen tvivl i familien. Kyllingen er alle pengene værd!

Prøv lige at se en kæmpekylling med et gigantisk kyllingebryst, den ligner jo nærmest en and?

Det går op for mig, at hvis dette er en rigtig kylling, så har jeg vist aldrig set sådan en ? Ser de sådan ud i virkelighenden, dem der opholder sig udenfor bur?

En glad lykkelig og godt fodret kylling.

DSC_3283

 Regnet om til portionspriser, er kyllingen dog stadig en billig ret, sammenlignet med så meget andet. Hvis ikke min familie havde været så sultne grovspisere, havde der været rigeligt mad til to dage (resten kunne vel bruges til kyllingesalat, hønsekødssuppe, kyllingetærte?)

1,5 kilo uden særligt meget svind. Så er 90 kr ikke dyrt.

Det havde været oplagt at putte den lækre kylling i Römertopfen, men jeg kom desværre alt for sent hjem til langsom simre-hygge-mad. Det må jeg prøve næste gang.

Jeg gned i stedet kyllingen ind i smør og dryssede med hvidøgssalt.
DSC_3287 Smurte og dryssede godt på forsiden og bagsiden  og lagde kyllingen med brystet opad.

60-70 minutter ved 175 grader varmluft og evt. de sidste 5 minutter ved grillvarme ovenfra.

DSC_3290

Kyllingen var langt mere saftig og kødfuld end en normal kylling. Påfaldende var det  også, at den ikke svømmede i fedt efter stegningen. (som sædvanligt)  Der samlede sig en i stedet en lille rest stegesky, som jeg har gemt.

Det må da kunne udnyttes til noget godt og lækkert? Tænke, tænke..

DSC_3293 Kyllingen blev så sprød, så sprød og så mør og lækker. DSC_3294 Der var  kamp om kyllingelårene. Manden vandt. Han sagde at de var de bedste kyllingelår han nogensinde havde smagt, og man må sige at han har smagt nogle stykker, fredag efter fredag efter fredag efter fredag…;-)

DSC_3307DSC_3295 Vi parterede kyllingen og spiste den med de sædvanlige pommes frites til og kogt broccoli. Resten af maden var som sådan ikke “værd at skrive hjem om”, men med aioli-dip og pesto til, endte det alligevel ud som et vindermåltid.  DSC_3302 DSC_3304Det er BESTEMT ikke sidste gang vi spiser Løgismosekylling her på matriklen!

Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det bliver svært at nedgradere kyllingen til normal-standard næste fredag. Når først man har smagt gourmet, er der svært at gå på kompromis igen…

Det var en oplevelse for os alle at spise gourmetkylling. Vi skulle lige “vænne” os til den nye gourmetsmag og gourmetudseendet. Smagen var kraftigere og kødet mere mørkt. Selv kyllingeknoglerne var beundringsværdigt  KÆMPE store. Næsten som et andeskrog? Den må virkelig have haft det godt, den kylling. Skønt at vide! 🙂

Tænk at smagsløgene og øjnene kan vænne sig så meget til, at der er “burhønen” der er det normale udgangspunkt?

Det vil ikke være svært for os at vænne os til, at det er Løgismose-kyllingen der sætter standarden og niveauet fremover…;-)
DSC_3308

En smagsoplevelse for alle sanser. Ah!

Hm, hm. Det bliver vist ikke til mange kyllinge-planer i morgen? Prøv at se hvor meget (eller lidt) kød min familie efterlod?

ET ENKELT STYKKE!

DSC_3311

Hvis der kan koges suppe på en pølsepind, kan der vel også koges suppe på et stykke kylling? Jeg tager chancen. Alt skal bruges fra den gode Løgismose-kylling.

Anbefaler glad og gerne denne gode kylling.!

Vi er jo NOGEN der allerede nu, er begyndt at glæde sig til næste kyllingefredag.

Den skal stoppes i Römertopfen. Har du en god idé?  Coq au vin måske?  😉

 

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •