Nakkefilet i airfryer- uhm en saftig, mør og lækker steg. Her får du opskriften med billeder og tips om kernetemperatur og der følger også en dejlig brun flødesovs med.
Jeg elsker bare at eksperimentere med airfryeren og nu har jeg også prøvet at lave en marineret nakkesteg i den. Kæmpe succes!
Det er genialt at bruge airfryeren, hvis du kun skal tilberede en lille nakkesteg.
Den nakkefilet jeg brugte var på 1,2 kg. Du kan sagtens bruge opskriften til en anden størrelse steg f.eks. på 1-1½ kg.
Det kommer helt an på hvor stor din airfryer er/hvor meget mad du har brug for.
For mig var det perfekt at kunne slippe for at tænde den store ovn, for så lille en steg.
Nakkefilet’en blev super lækker og en dejlig sovs bliver du heller ikke snydt for.
Jeg marinerede kødet med en nem marinade, med bl.a. ketchup og brun farin. Kødet blev ekstra smagfuldt og saftigt. Du kan selvfølgelig også bare nøjes med salt og peber.
Hvis du steger nakkefilet’en længere tid ved svag varme, så kan du faktisk også lave pulled pork i airfryer.
Få tips i opskriften nedenfor.
Måske du er vant til at langtidsstege nakkesteg? Det kan du også sagtens gøre, bare med længere stegetid og lavere temperatur. Se mere nedenfor.
Nakkestegen blev mør og lækker og det var super nemt at lave den i airfryeren.
Opskriften får du lige her:
Nakkefilet i airfryer – saftig lækker opskrift med brun sovs
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 nakkesteg min vejede 1,2 kg
- 3-5 dl vand hældes i bunden af skuffen
Marinade. Kan erstattes med salt/peber.
- ½ dl ketchup
- 1 spsk paprika gerne røget paprika
- 2 tsk brun farin
- salt/peber rigeligt.
- 3 spsk olie raps/solsikkeolie
Sådan gør du
- Bruger du en hel nakkesteg, så skær den ud i størrelsen, så den passer til din airfryer trådkurv/rist. Jeg fik plads til en nakkefilet på 1,2 kg i min. Hæld 3-5 dl vand i bunden af din skuffe (hvis der kan være væske i din og du ønsker sovs).
- Bland marinaden sammen og smør/pensl nakkestegen med den på alle sider. Du kan også bare nøjes med salt/peber. Du kan lade stegen marinere nogle timer i køleskabet, men du kan også stege den straks.
- Læg din nakkesteg direkte på risten/i trådkurven (uden bagepapir eller form). Steg nu din nakkesteg 35 min. v. 180 grader og vend nu stegen og giv den yderligere 35 min. Dvs. i alt ca. 70-75 minutters stegetid.
- Stegetiden afhænger af størrelsen på din nakkefilet. Brug gerne stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på ca. 80 grader. Marinaden bliver mørk under tilberedningen og det giver god smag.
- Sænk evt. temperaturen, hvis du synes den bliver for mørk. Hold øje med stegen og tjek temperatur/farve undervejs. Lad stegen hvile 10-15 minutter imens du laver sovsen.
- Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt evt. fløde/madlavningsfløde og kog sovsen op med meljævning eller maizena. Smag til med salt/peber. Tilsæt evt. kuløb
- Skær nakkestegen i ½ cm tykke skiver og nyd retten med sovs og kartofler eller ris til.
Langtidsstegt nakkefilet i airfryer - med kernetemperatur
- Nakkestegen kan også langtidssteges. Beregn ca. 90 minutters tilberedningstid v. 170 grader eller til en kernetemperatur på ca. 85 grader. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse.
Pulled pork i airfryer - med kernetemperatur
- Steg f.eks. nakkestegen 100-110 minutter v. 160 grader eller til en kernetemperatur på 90 grader. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse.
Lækker saftig mør marineret nakkesteg i airfryer med brun flødesovs – nem mad i airfryeren
Hvor er det bare nemt at lave nakkesteg i airfryer! Kødet indeholder megen fedtmarmorering, så du kan næsten ikke tørstege kødet.
Det er meget nemmere at tilberede stegen i airfryer end i den almindelige ovn.
Det er hurtigt lige at tjekke steg og stegetermometer undervejs. Jeg nyder at jeg slipper for at bøje med ned og tjekke i den store ovn. 🙂
Stegen smagte skønt og sovsen også.
Du kan sagtens tilberede kødet uden marinade, men det giver nu en god smag både til kød og sovs.
Marinaden er nem og du har jo sikkert ingredienserne i dine køkkenskabe. Brun farin og ketcup er godt at bruge i marinade. Prøv også denne barbecue marinade med chili og øl.
Nakkefilet i airfryer – kernetemperatur:
Størrelsen kan svinge meget på en nakkefilet, så her er det godt at gå efter en kernetempatur på ca. 80 grader. Så er du sikker på at få en mør og saftig steg.
Du kan også lave pulled pork i airfryer eller en langtidsstegt nakkesteg/nakkefilet:
- Langtidsstegt nakkefilet i airfryer: Tilbered stegen ca. 90 minutter v. 170 grader eller til en kernetemperatur på 85 grader.
- Pulled pork i airfryer: Tilbered stegen ca. 100-110 minutter v. 160 grader eller til en kernetemperatur på 90 grader.
Glæd dig til at prøvesmage en saftig lækker nakkefilet i airfryer.
Har du ikke en airfryer eller skal du tilberede en stor nakkesteg, du ikke kan få plads til i din airfryer?
Nakkefileten kan selvfølgelig også sagtens tilberedes i en almindelig ovn også. Få f.eks. opskrift på nakkesteg langtidsstegt i ovn her.
Man kan sagtens tilberede mad til mange i en airfryer.
Få f.eks. opskriften på flæskesteg i airfryer, ribbensteg, forloren hare, kalkunbryst, en hel kylling i airfryer, eller porchetta i airfryer.
En skinke i airfryer bliver også super god.
Se alle mine 200 airfryer opskrifter ved at klikke her eller se et udvalg nedenfor:
Prøv også disse lækre mad retter i airfryer:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Wow kære Gitte, hvor ser det lækkert ud igen😘.
Jeg har aldrig lavet sådan en marinade før, den må jeg prøve. Nakkefilet fra airfryeren er simpelthen fantastisk❣️. Så snart en lækker steg som denne er på tilbud igen, prøver jeg den af…også din idé med saucen…mange tak for den fine opskrift😍
Jeg håber i kan nyde en dejlig weekend 🌼💞😘
Desværre har jeg ikke haft meget tid til at gennemse din skønne blog på det seneste🥺
Knus og kram fra hjertet🥰
Tak for dine altid gode samt lækre opskrifter, idéer og vejledninger 🙂