Skinkeculotte & bearnaisekartofler i Römertopf & æblekagedessert

DSC_8656

I dag tog familien på visitter hos familien på Djursland.Vi var inviteret til kl.13. Både bedste og moster skulle besøges. Dejligt. Der skulle ikke meget hovedregning til at regne ud, at vi nok ville komme sent hjem. Alt for sent til aftensmaden. Tænke, tænke. Römertopfen måtte i brug!

En skinkeculotte. 2 poser hurtige kartofler. 1 brik bearnaisesauce. 6 timer i Römertopfen. Ville projektet lykkes?

Små hurtige kartofler, er hurtige, fordi man kan nøjes med at vaske dem hurtigt. Skønt! Ikke noget skraberi her! Imens jeg ordnede kartoflerne, satte jeg Römertopfen i blød. Begge halvdele fyldes med vand.

DSC_8634DSC_8637

Jeg snittede kartoflerne og lagde dem i Römertopfen. DSC_8639Jeg havde på et tidspunkt, i et øjebliks vanvid, købt 4 brikker med bearnaisesauce. Jamen altså? Bare fordi bearnaisen er på tilbud, behøver man da ikke gå amok? Hvad nu hvis den ikke smager godt?

Jeg må indrømme, at denne sauce fra Karoline faktisk slet ikke smager særligt godt, men altså, jeg er jo sådan en type,at jeg ikke smider noget mad ud.

Ville den mon blive bedre af at blive langtidstilberedt i Römertopfen sammen med kartofler og en marineret culotte? 
DSC_8642 Det var et sats og et forsøg. Bearnaisesaucen blev hældt over kartoflerne.DSC_8643

Jeg havde købt en skinkeculotte billigt i Netto. Den lagde jeg på toppen af kartoflerne. Kan det være nemmere?
DSC_8641

Skinkestegen var marineret og var ovenikøbet snittet. Endda til prisen.;-)DSC_8646 Låget kom på Römertopfen og temperaturen stillet på 100 grader varmluft. Stegesoen blev sat i ovnen klokken 12 og klokken 19 var vi hjemme. Jeg var NOGET spændt. Ville kartofler og steg være komplet udkogt?

Næh faktisk ikke. Jeg kunne sagtens have skruet temperaturen en lille smule op?`Stegen var fint mør, og kartoflerne faste og “al dente”.

Jeg tog temperaturen på stegen og den viste, at temperaturen var fin, omkring 85 grader
DSC_8652 Stegen var fin og fast, og supermør. Römertopfen har gjort det igen! Tryllet lækkert mad, helt af sig selv, imens familien var på tur. Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf! Selv bearnaisesaucen smagte bedre. Stegen havde givet smag til saucen og det var godt!

Måske jeg skulle have haft brunet skinkeculotten inden? Det tror jeg faktisk. Det ville have givet en god sprødhed og god smag. Tiden løb fra mig, så jeg nåede det ikke, men det må du lige huske, hvis du vil kaste dig ud i at lave retten. DSC_8656 Lækre bearnaisekartofler. Uhm!DSC_8659

Tiden løb fra mig, fordi jeg havde travlt med æblekagebageriet. Som du før har hørt om, så har vi 1000 lækre store modne æbler i haven. Jeg ville bage en stor æblekage der skulle med under armen til familievisitterne.

Opskriften er min favoritæblekage “Den Gode Æblekage”. Jeg lavede dobbeltportion i dag. Kagen tager et kvarter at røre sammen. Æblebådene tager lidt længere tid at snitte og stoppe i.
DSC_8628

Jeg dryssede med kanel og perlesukker og bagte kagen 30-40 minutter ved 150 grader varmluft. DSC_8633Så var der æblekage til familievisitterne. Kagen blev nydt lun med creme fraiche til, alle de steder vi nåede frem og der var endda rigeligt med stykker til aftendesserten også. DSC_8635

 Sådan gik lørdagen i mit køkken. Håber også din mad/kage-lørdag har været god? 🙂

 

 

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mikael V. Pedersen

Hej. Tak for mad og tak for inspiration er selv den lykkelige ejer af en Römertopf og elsker at lave mad i den. I dag stod den så på skinke culotte købt chili marineret og snittet og så på den frygtelige torsdag hvor 2/3 af ungerne skal afsted til fodbold og spejder travl dag, så ind og Google og her kom “bagenørden” igen op med guldkornene. ;o) Römeren i blød, frem med en pose kartoffelskiver (yep gærdet var lavt…) brune culotten af på panden kartoffelskiverne ned i Römeren sjaske en mornay sauce over på med culotten og stegeskyen ind i… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer