Stop frugtspild : Frugtsalat med appelsin, vanillecreme og chokolade

Har du køleskabet fyldt med 8 brune bananer, 4 modne pærer og 3 runkne appelsiner? Kniber det med at nå at få dem brugt?

Lav en hurtigrørt frugtsalat. Godt nok skal du købe vanillecremen (eller røre din egen med æggeblomme, florsukker og vanille), men en pakke vanillecreme til 15 kr istedet for at smide en masse lækkert frugt ud, det betaler jeg gerne.

Min familie på 4 kan få sat kilovis mængder frugt til livs, hvis vi konsumerer det som frugtsalat. Helt vildt så store mængder frugt. Underligt nok kan selv samme frugtmængder ligge i frugtskålen i op til en uge uden at tiltrække en eneste. 😉

Opskriften er simpel. Brug det frugt du har. Brug også de brune bananer. Er der brune pletter skærer du dem blot af. Brug også gerne runkne appelsiner, runkne æbler (skræl dem bare først) eller overmodne pærer (skær blot til brune pletter væk). Prikken over i’et er et godt drys grofthakket chokolade.

Frugtsalaten blev frisk med appelsinerne, så brug endelig dem du har/får til overs i julens frugtskål.

Alt vendes rundt.

Vupti. Du fik tømt frugtskålen, fik sneget 5 stykker sundt frugt i hvert familiemedlem og oven i det lavet en lækker dessert der snildt vil kunne peppe en småkedelig hverdags-dag op.

Godt tip hvis det piner dig at smide mad ud. Stop madspild – stop frugtspild.

Frisk fristende frugtssalat.

Velbekomme 🙂

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer