Vi maler dagen blå – sommerhus- & juleferielykke

Solen kom, så og sejrede. Efter dagevis med en tung gråvejsdyne, klarede himlen op. Åh hvor har vi ventet længe!

Himlen blev blå og vi kunne – igen – kigge mod fjerne horisonter. Solen lunede den frysende næsetip og både to- og firbenede væsener blev fjollede, ja næsten lalleglade i solskinnet. Solen er en alt for sjælden gæst på denne årstid, men når den endelig kigger forbi, føles den næsten helse- og lykkebringende. Som medicin der bruser i vores årer.I dag bærer vi julen ud – og lyset ind. Så symbolsk føles det næsten helt? Dagen er blevet forlænget med et nanosekund, men rent psykologisk er det for mig et langt nanosekund. Vi går mod lysere tider og det har vi brug for. Bare tanken bringer lys i mit sind.

Det har været en dejlig juleferie i sommerhuset. Hvis du læste med på min “Top 10 over ting jeg glæder mig til i juleferien” kunne man jo næsten blive helt forpustet over alle mine forventninger: nærvær, lykke, tykke krimier, lange gåture, fred, ro. Nogle fik nærmest stress på mine vegne og Amanda spurgte: Jamen skal der alt det til, for at du bliver glad? Næh nej. Sådan fungerer mit lykkebarometer ikke. Jeg har ikke en indre tjekliste der skal krydses af, for at lykken er fuldendt. Lykken kommer i glimt og jeg tager glad imod. Jeg når det jeg når og drømme er der nok af. Planer har jeg altid, men der er intet hastværk. Slumredage er velkomne – og nødvendige!

I dag har vi malet dagen blå og den har budt på rigeligt med lykkeglimt.En lang gåtur ved havet, med bølgeskvulp og bølgebrus. En sol der kastede lange skygger og som gik – alt for tidligt – ned bag grantræerne. Et sommerhus der snart skal pakkes ned og en jul der skal bæres ud. Ferien er ikke slut endnu. Forude venter flere familiebesøg og en hyggelig nytårsaften i familiens skød. Jeg glæder mig <3

Lækre nytårsretter vil jeg også kreere, selvom de endnu kun er på tegnebrættet. Mand og søn har proklameret, at de vil spise nytårstorsk med sennepssauce og det har jeg det lidt øh, skal vi sige blandet med? Når man ikke er så vild med fisk, er tanken om en stor torsk på nytårsbordet øh lidt øh, skal vi sige….gruopvækkende? 😉Min datter og jeg finder på en plan B, uvist hvilken endnu. Vi har al tid i verden til at beslutte os. Ferieladheden har ramt min krop. Vi når det nok. Ingen stress. Nytår skal det nok blive.

Planerne er at trylle med en god forret, hjemmebagt brød og så måske lave en lækker kiksekage til dessert eller en panna cotta eller? Måske vi også skulle prøve at smage på den torsk der, selvom den jo nok vil glo olmt på os, fra sit fad? 😉Ferien i sommerhusest har været skøn og i ultra-langsomt gear. Dagene er gledet ud i hinanden og vi har knapt vidst, hvilken ugedag det var og pyt, for det har jo også helt mistet sin betydning. Uret kunne vi også næsten slippe.

Der er blevet snuppet mange middagslure og gået mange gåture, jeg har læst i min krimi og spist julegodter og ris a la mande-rester i 3 dage. Det er toppen!

Vi har set gode film på TV og spillet Bezzerwizzer. Vi har spist sildefrokoster og besøgt bedstemor og bedstefar. Vi har eksperimententeret med den nye simre-slowcooker og det kom der denne lækre culottesteg ud af. Uhm – skønt med tid til madeksperimenter.Vi har også købt frisk fisk hos fiskemanden og handlet i den gode brugs i Glesborg og været på kaffevisit hos de søde sommerhusnaboer. Havudsigten har vi også beundret, når skyerne har tilladt os det. Brændeovnen har buldret på livet løs. Skønt!Har jeg min familie omkring mig, behøver jeg intet mere og at vi kan nyde vores ferier i vores skønne sommerhus, har bare fuldendt min lykke endnu mere. Sommerhuslykkelig er jeg stadig <3

Jeg melder alt godt herfra og deler lige lidt billeder fra dagens blå med dig. Jeg håber også at du har kunnet nyde udsigt, himmel og måske hav, der hvor du har opholdt dig?Jeg håber du har haft den allerskønneste juleferie – det har jeg – og den er heldigvis ikke slut endnu 🙂P.S.: På falderebet her også en hilsen til dig fra Kallehunden, der virkelig har nydt at have sin familie omkring sig. Den har elsket, at der altid har været et varmt skød at krybe op på. Alle de klap og alle de gåture det er blevet til. To-benede væsener har godt af ferie, men jeg tror nu virkelig, at det er de firbenede flokdyr der nyder det allermest.

Pelsdyr er godt for mennesker. Et hundelykkeligt liv, giver glæde tilbage til os mennesker også. <3P.P.S.: Jeg er imponeret over hvor vellidt Kalle stadigvæk er på bloggen og på bloggens side på Facebook. Når jeg lægger billeder på af Kalle, får den stadigvæk og lynhurtigt vildt mange likes. De bedende hundeøjne kan altså nemt røre og gøre noget ved os mennesker.  🙂

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ditte

Hvor skriver du bare smittende, jeg fik de skønneste billeder på nethinden – jeg er ny på bloggen, skulle lige bruge en opskrift på kransekage til i aften ? jeg er i “god tid” ha ha, men den smager altså bedst når den er helt nybagt, synes jeg. Din blog er nu gemt, så jeg vil kigge ind i ny og næ og nyde dine opskrifter og skriverier ? rigtigt godt nytår!
Mvh
Ditte

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer