10 ting jeg glæder mig til i juleferien

Juhuu –  efter at have arbejdet på livet løs, har jeg endelig fået juleferie. Mega-lange men mega-effektive arbejdsdage har muliggjort en tidlig og lang juleferie. Det er endnu ikke gået op for mig, men lige så stille begynder ferieboblerne at bruse indeni. Sød feriemusik spiller 🙂

Mine to-do-lister er alenlange, men det har jeg fint sluttet fred med. Nu har jeg fri og alt er muligt. Glemmer vi noget, så går det nok også. Jul skal det nok blive. Ingen selvsving her (ihvertfald ikke lige nu)

Jeg har samlet en lille top-10 over ting jeg glæder mig til i juleferien.

Dejligt at lave sådan en forventningsfuld-glædes-status at se frem til. Jeg håber også, at du har en glædes-top-10?

1) Jeg glæder mig til lange, hyggelige feriedage i sommerhuset med familien. Jeg håber solen vil skinne. Jeg håber himlen vil være små. Jeg håber det være skovturs-vejr og vejr til at trække i gummistøvlerne og gå lange ture ved stranden. Jeg er sikker på at hvilepulsen vil være lav – eller blive det 🙂
Måske der også bliver vejr til at sidde lidt udenfor i lækrogen med tæppe på? Åh det håber jeg. Den skønneste plet 🙂 

2) Jeg glæder mig til samværet med mine yndlings – både de to-og-firbenede. Begge børn er hjemme. Vi skal spille bezzerwizzer og drikke portvin. Vi skal gå ture, grine, snakke dybt og bare sige ingenting. Jeg glæder mig til dasetid i sofaen, med en lille godteskål indenfor rækkevidde måske?  En lille blund måske også? 🙂

3) I sommerhuset har vi god tid, også om morgenen. Vi skal da bage boller. Tit. Alt det vi orker. Bage kage. Spise kage. Lave lækkert julemad. Juledesserter. Vi skal være alene juleaften, men 2. juledag skal vi til julefrokost hos min søster i Ebeltoft, hvor vi altid bliver forkælet med den lækreste mad.

Hvor bliver det godt at se hele familien, flere generationer, nevøer og niecer. Det er altid så mega-hyggeligt og den gamle moster her bliver mere og mere rørstrømsk, over at se alle de kære, jo ældre hun bliver. Pakkespil skal vi da selvfølgelig også spille. Det er en fast tradition. Det er sjovt! 🙂

Familien på Fyn skal vi heldigvis også se imellem jul og nytår, hvor vi er blevet inviteret på besøg hos mine svigerforældre i Kerteminde. Det er altid hyggeligt. Dejligt med god tid til familievisitter OG til de lange bilture på E45.

4 ) Lille juleaften kører vi en tur ud til mine forældre og bytter julegaver. Jeg glæder mig til at se de hyggelige mennesker. Vi har denne gode gavekurv med, som jeg glæder mig til at give dem. Julen er hjerternes fest <35) På et tidspunkt når vi til det punkt på to-do-listen hvor der står “Fæld juletræ” og når vi ellers har fundet ud af hvor julepynten gemmer sig, så venter den hyggelige stund med at pynte juletræet. Det allerbedste tidspunkt for mig er, når vi tænder julelysene og danser rundt om juletræet og synger de smukke julesange. Det er næsten det allerbedste øjeblik ved hele juleaften synes jeg.

Sangene bliver endnu smukkere, hvis de synges i en kirke. Måske vi tager i den lokale kirke i sommerhusområdet? Hvis vi har har lyst?

6) Jeg har købt en MASSE gaver til min familie og jeg glæder mig helt vildt til at give dem. Glæden ved at give, er for mig efterhånden næsten større end glæden ved at modtage. Vi kommer til at pakke ud i timevis og det bliver den allerbedste juleaften. Sidste gave er nået i hus og vi er så klar, når de sidste lige er blevet pakket ind 🙂7) I juleferien skal jeg læse krimier i stor stil. I bunken ligger yndlingskrimier på stribe og venter: Michael Katz Krefeld: Pagten, Sissel Jo-Gazans: Blækhat og Anne Holt’s: Offline. Mon jeg kan nå dem alle? Jeg satser på at gøre forsøget.

Her ser du et glimt af en af de bøger jeg lige er blevet færdig med. Lars Kjædegaard skriver altså også godt, så anbefalingen er hermed givet videre til dig 🙂8) Jeg glæder mig til at have god tid til køkkensysler. Jeg vil bage. Lave mad. Bage brød. I ferierne har jeg altid planer om nye udfordringer – og der står bl.a. kiksekage og Gateau Marcel på min kage-to-do. Måske også en portion nye flødekarameller, konfekt og hjemmelavet rødkålssalat? Opskrifterne på alt det nye, skal du nok få. Bloggen holder ikke ferie i juleferien, jeg vil drypvis skrive nye indlæg, hvis altså og når jeg har lyst 🙂

Nytårsmenuen glæder jeg mig jo også til at have tid til at kræse om. Efter jul, begynder jeg at gå i tænkeboks og menuen kommer du også til at høre mere om, både før og efter 🙂

9) Og så er der jo ris a la manden! Noget af det allerbedste ved julen, er ris a la manden synes jeg og det skønneste i verden, er de rester der er tilovers til 1. juledag. Af samme grund, laver vi altid en stor portion. Nogle gange har jeg næsten lyst til at liste tidligt i køkkenet morgenen efter juleaften og snuppe en portion før morgenmaden. Kender du typen? Måske er du også sådan én? 🙂

10) Jo og så glæder jeg mig til at SOVE og sove LÆNGE og helt uden vækkeur. I dag har vi faktisk lige få installeret splinternye senge, så jeg regner med at jeg kommer til at sove som en drøm? Sengen ser ud som om den var en prinsesse værdig. Det var en giga-stor julegave vi har givet os selv, men en tiltrængt gave. De gamle senge var 20 år – vildt nok – mon ikke de var parat til en udskiftning? Jeg tror det.

Håber du synes det har været hyggeligt at læse med på min top 10? Jeg kom da helt i julestemning af at skrive ordene til dig. Nu er jeg endnu mere klar til juleferien. 🙂

Håber vi begge to får den skønneste juleferie.

Rigtig god jul til dig og dine <3

Skulle du efter læsning tænke: “Aha hende Bagenørden er da vist ikke hjemme i julen, så nu kan vi godt røve hendes gamle TV, de rustne smykker, det skårede porcelæn OG den nye seng, så tro du bare om igen. Vi har nemlig solid naboovervågning og vil komme hjem hverdag for at hente alle de ting vi har glemt OG fodre katten samtidig. Håber ikke vi ses på matriklen 😉

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer