Culottesteg med tomatsauce i crockpot – mør og lækker

 • Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækker
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Juhuu – i dag inviede jeg min julegave – min nye crock-pot, og den er allerede blevet min nye køkkenkærlighed.

En crockpot kaldes også en “slow cooker” og flere af jer bloglæsere har faktisk anbefalet mig den. I ved jo, at jeg er vild med simreretter og langsommelig mad i stegeso og måske derfor flere af jer foreslog mig slow-cookeren? Jeg kom til at fortælle min mand om det en aftentime hvor han vist var ved at bestille julegaver på nettet – og så vupti, var der en crock-pot på vej til mig. Min mand underholdt sine kolleger med at han havde bestilt en “crack-pot” til mig og han vidste vist knap nok hvad det var, der var i pakken, han havde bestilt. Han anede intet – det var da meget sjovt 🙂

Hvad er en crock-pot?

Ja måske du heller ikke ved det? Derfor lidt forklaring her.

En crock-pot er en elektrisk gryde hvori maden koges på lav temperatur over lang tid med låg.

En crockpot kaldes også en slow-cooker. Tilberedningstiden er lang – meget lang – ofte 8 timer eller mere. Det er særligt smart for sådan én som mig, der elsker simremad, der passer sig selv og hvor alt laves færdigt i ét. Herligt med retter hvor saft og kraft bevares i både kød og tilbehør.

Retter der kan forberedes om morgenen, før man tager på job og hvor der venter en lækker aftenservering, når man vender hjem igen. Jeg var vældigt spændt på min nye julegave og i dag blev gaven pakket ud.

Hvis du følger med bloggens side på Facebook, vil du vide, at jeg i dag kastede mig ud i mit allerførste simreeventyr og hvilken jubel!

Vi er i sommerhus og det var de forhåndenværende ressourcer i køleskab og grøntsagsskuffer jeg brugte – der var en culottesteg, løg, hvidløg, gulerødder og så flåede tomater på dåse fra spisekammeret.Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerDet var virkelig et sats! Jeg anede intet! Kunne man overhovedet “slow-cooke” en culottesteg? Der findes en million crock-pot-opskrifter på nettet, men langt de fleste er amerikanske. Perfekt! Der er rig mulighed for at kaste sig ud i uudforskede eventyr – nyt og uprøvet land.

Hvo intet vover – intet vinder 🙂

Er du vimmer, hvor kom vi altså godt fra start, med den nye crock-pot! Vi var noget spændte, for der var jo en hel culottesteg på spil, men sikke da en succes! Stegen blev supermør og tomatsaucen SÅ smagfuld og lækker.Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerStegen blev så mør, at den var svær at udskære. Hvis du er til vildt mørt kød á la gammeldaws oksesteg, vil du elske mad lavet i en crock-pot. Kødet bliver “pulled”-agtigt. Jeg ser allerede frem til alle de “pulled-pork” serveringer vi har i vente. Pulled-chicken også eller hvad med chili con carne, langtidssimret kødsauce eller en cremet risengrød?Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerFlere har skrevet til mig, at de har en crock-pot derhjemme og at de enten elsker den eller glæder sig til at få inspiration, så de kan få brugt deres crockpot endnu mere. Jeg skal gøre mit bedste 🙂

Jeg elsker allerede min nye crock-pot, også selvom jeg får hovedbrud over hvor jeg skal stille den, når jeg kommer hjem. Der er ikke plads i køkkenskabene, plejer min mand at sige, men ha nu er han jo medskyldig, når han selv har købt den. HA! 🙂Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerDer var vild jubel ved middagsbordet i dag. Alle elskede serveringen, så jeg tror, at det vil gå som en leg med at finde plads i køkkenskabene. Jeg har på fornemmelsen at den nye crock-pot bliver en populær bestanddel i køkkenhusholdningen. Jeg håber også at du vil tage godt imod den her på bloggen?

Måske du har en hjemme i køkkenet, som du gerne vil have brugt endnu mere? Måske du overvejer at købe en på udsalg? Jeg håber vi kan inspirere hinanden med gode crock-pot-opskrifter? Jeg lægger hermed ud 🙂 Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerHvis du bare er droppet ind i dette indlæg, for at få en opskrift, så er du jo sikkert vildt utålmodig lige nu. Jeg iler med at bringe dig opskriften – ikke mere snak om yndlingsjulegaver nu 🙂

Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 15 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 culotte- eller cuvettesteg min vejede 1,4 kg
 • 5-6 fed hvidløg
 • 2 store rødløg i skiver
 • 2 alm. løg i skiver
 • 5 gulerødder i stave
 • 1 spsk tørret basilikum eller frisk. Rosmarin vil også være godt at bruge.
 • 2 ds. flåede tomater
 • 1 stor dåse tomatkoncentrat
 • 2 dl oksebouillon
 • Jævning af maizena
 • Salt/peber

Sådan gør du

 • Krydr culottestegen godt med salt og peber på begge sider
 • Svits den på begge sider. Indsatsen til min crockpot kan også sættes på komfuret, så det er smart. Hvis den ikke kan det, så svits på en pande.
 • Læg culottestegen i bunden af crockpotten.
 • Fordel hvidløgsfed over stegen
 • Skær løg i skiver og gulerødder i stave og fordel over stegen.
 • Hæld bouillon, flåede tomater og tomatkoncentrat over stegen. Skyl dåserne, så du får det sidste tomat med
 • Rør basilikum, salt og peber i saucen.
 • Min crockpot er på 6 liter. Vær obs på max. at fylde din crockpot halvt op eller max. 2/3
 • Læg låget på crock-potten og sæt den på "høj" i 6 timer eller "lav" i 8 timer
 • ½ time før tilberedningstiden er gået, rører du maizena-jævning i. Lad retten simre færdig.
 • Serveres med ris og gerne dampet broccoli til

Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerDet er helt vildt nemt at lave mad i en crock-pot! Forberedelserne tager jo kun lige 10 minutter, herefter passer maden sig selv, imens man kan nyde livet med en god bog, en gåtur, en lur eller passe en arbejdsdag måske? Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerDen lækreste servering. Smørmørt kød og den lækreste tomatsauce. Comfort-food af høj kaliber. Uhm – prøv at forestil dig en lækker Osso Buco serveret i crock-pot – eller hvad med Boeuf Bourguignon måske?

Her ser du lige lidt billeder, fra start til slut, af den nemme tilberedningsproces:

Hvad er så det smarte ved en crock-pot? Kan en stegeso nu slet ikke bruges mere?

Jo en stegeso er stadigvæk et hit, men jeg må indrømme, at en crockpot er noget nemmere, især når man når til punktet med jævning. Det er noget nemmere lige at løfte låget af en crock-pot og jævne end at løfte låget af en stegeso, der er dybt begravet i ovnen.Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerI en Römertopf er det også lidt besværligt, at man skal være så obs. på temperaturforskellene – at der ikke må tilsættes varme ting, når stegesoen er kold og kolde ting, når den er varm. Det kommer man let udenom i en crockpot.

Det lyder jo næsten helt som den første forelskelse? Er jeg da bare totalt faldet på halen?

Det må tiden vise, men foreløbigt er jeg ret så begejstret. 🙂 Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerDet er rigtigt smart at man kan bruge lige de grøntsager man har på lager. Mange billigere kødudskæringer, som f.eks. bov og cuvettestege o.lign., der ellers har en tendens til at blive sejt ved tilberedning, vil blive et hit i en crock-pot. Det er smart!

Jeg er helt vild med retter hvor kød og tilbehør får smag af hinanden og her er en Crockpot igen et hit. Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerJeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med min crock-pot og vi er jo først lige begyndt. Jeg håber du har lyst til at følge med? 🙂Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækkerJeg håber du har en god juleferie? Måske du også har fået en julegave du er særligt glad for? Det håber jeg 🙂Culottesteg med tomatsauce i crockpot - mør og lækker


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ulla

Ej, hvor fedt!

Jeg har også fået en crock-pot i julegave, så det er dejligt med inspiration til at komme i gang med at bruge den. Jeg glæder mig til mere inspiration :-.)

Lisbeth

Dejligt at læse st også du nu er crock pot fan. Min yngste kalder den også crack pot ? jeg har netop lavet denne opskrift – og serverede ris til. Skulle have gæster ennnsndag aften. Satte det over inden jeg tog på arbejde, og da jeg kom hjem skulle jeg bare koge ris!
http://www.simplyrecipes.com/recipes/slow_cooker_chinese_pulled_pork/

Pia

Eejjj, hvor ser det fantastisk ud! Nu forstår jeg bedre hvorfor amerikanerne er så vilde med, at tilberede stort set alt i den?
Og pulled pork, ja tak!??

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer