Kebab af culottesteg rester – opskrift på hjemmelavet kebab lavet af culottesteg rester.
Hjemmelavet kebab er super nemt at lave, hvis man lige har en rest culottesteg. Måske der er en rest af søndags oksestegen tilbage?
Det kunne være en almindeligt stegt oksesteg, intervalstegt, stegt i Römertopf, eller måske en marineret oksesteg?
En god idé at lave kebab, så du kan få brugt en rest kød. Går du ind for Stop Madspild, er det en helt perfekt ret.
Du får nemlig brugt oksekødet til sidste smule! 🙂
Oksestegen skal gerne marinere natten over. Skær din rest kød i små tern og læg det i marinaden. Super nemt!Kødet skal trække i marinaden natten over. Det giver lidt ekstra arbejde på dag 1, men glæd dig. Dagen efter er menuen VIRKELIG nem. 🙂
Du kan bruge andre stege tænker jeg. En skinkeculotte, kalkunbryst eller kyllingebryst kan også bruges.
Bare brug opskriften nedenfor som base:
Kebab af rester i tortilla – med nem marinade. Jeg brugte en rest culottesteg.
Ingredienser
- 4-500 gram en rest kold tilberedt culottesteg eller rester af en anden steg oksekød, lammekød, kyllingekød, kalkunbryst eller svinekød. Bare brug den mængde du har
Marinade med fyld:
- 2 spsk. HP sauce eller soyasovs
- 3-5 fed hvidløg du bestemmer selv, hvor meget hvidløg, du vil bruge
- 3 løg
- 1 tsk cayennepeber eller chili eller paprika
- 3 spsk. sød chilisauce
- 3 spsk olie
- 200 gram majs ½ dåse
- salt og peber
- evt. 1-2 spsk brun farin
Fyld til tortillas:
- 1 pakke tortilla.
- 1 peberfrugt i tern
- 200 gram majs ½ dåse
- ½ iceberg salat eller anden grøn salat
- 4 tomater i tern
- 1 agurk i tern
- 1 rødløg i skiver
Sådan gør du
- Skær den kolde tilberedte steg i skiver
- Skær kødet i tern.
- Skær også løg, hvidløg og peberfrugt i tern og bland det med kødet.
- Tilsæt diverse saucer og krydderier.
- Snit peberfrugten i tern og tilsæt sammen med ½ dåse majs
- Bland kebaben godt rundt og sørg for, at kødet bliver dækket godt af marinaden.
- Dryp gerne lidt ekstra af diverse saucer over, hvis du synes blandingen er blevet for tør. Du kan smage den til, så du får en smag, du synes om. Smag evt. til med lidt brun farin.
- Vend gerne blandingen rundt et par gange i løbet af det næste døgn, så kødet marinerer godt.Lad blandingen marinere natten over i køleskab eller minium 4-6 timer i køleskab
- Dag 2:
- Svits kebabblandingen i lidt olie på en pande. Svits kødet ca. ½ time, til kødet er sprødstegt og væden er næsten fordampet.
- Lun tortilla, det kan gøres nemt i mikroovnen
- Skær tomater, agurker og salat. Snit rødløg Du kan bruge andre grøntsager.
- Rør evt. en dressing af creme fraiche/ tykmælk/ylette og lidt krydderi som dip. Du kan også bare bruge tacosovs eller chilisovs. Det smager også godt med guacamole til.
Noter
Du kan sagtens eksperimentere med kebab-marinaden
Blot skal ingredienserne helst være stærke som f.eks. chilisauce, tabasco eller lignende.Tilsæt også gerne lidt sødt f.eks. lidt brun farin, lidt ekstra sød chilisauce, eller lidt ketchup.
Et strejf karry eller revet ingefær kan også bruges. Få inspiration til en anden lækker barbecuemarinade herSmart at bruge en rest culottesteg som fyld i pitabrød eller tortillas med salat
Det er virkelig genialt, at man kan trylle nyt liv i en rest kold culottesteg, ved at lave kebab.
Faktisk gør vi det tit, når vi har en kold steg. Nemt og et lækkert stop madspilds-tip evt. på dag 3, hvis din oksesteg, har været større end I kan spise.
Jeg tænker, at der er “frit slag” mht. til kebab-marinaden?
Blot skal ingredienserne helst være stærke som f.eks. chilisauce, tabasco eller lignende. Den skal gerne have et strejf sødt også.
Brun farin er godti marinader. Du kan også bruge ekstra brun farin, lidt ekstra sød chilisauce eller lidt ketchup?
Et strejf karry er også godt og lidt ingefær også.
Jeg brugte det jeg lige havde på min krydderihylde og i mit køleskab. Tænk gerne kreativt. Som regel går det godt. 😉
Bland kebaben godt rundt og sørg for, at kødet bliver dækket godt af marinaden.
Dryp gerne lidt ekstra af diverse saucer over, hvis du synes blandingen er blevet for tør.
Du kan smage den til, så du får en smag, du synes om. Smag evt. til med lidt brun farin.
Vend gerne blandingen rundt et par gange i løbet af det næste døgn, så kødet marinerer godt.
På dag 2 er maden super nem at lave. Kebabkødet skal bare steges, til væden er fordampet.
Salatfyldet skal skæres og tortillapandekagerne varmes.
I stegetiden er der rigeligt med tid til at snitte og hakke grønt.
Brug dine yndlingsgrøntsager i din kebab (eller det grøntsagsskuffen lige byder på?).
Tortillapandekagerne kan nemt lunes i mikroovnen i pakken. Man kan også bage sine tortillas selv. Det har jeg endnu til gode at prøve.
Denne kebab blanding vil dog også være et hit i disse naanbrød – de er super nemme at lave. Få opskriften her:
Så er der serveret.
Rør evt. en dressing af creme fraiche/ tykmælk/ylette og lidt krydderi som dip.
I kan også bare dryppe tortillaene med lidt ekstra sød chilisauce. Du kan også servere guacamole eller tacosovs til.
Kebab i tortillas, af rester, er en nem og lækker menu. Man får den allerbedste stop madspilds-samvittighed, når man får brugt en rest culottesteg.
Prøv en let, fedtfattig og sund menu og farverne er så smukke!Næste gang du steger oksesteg, eller en anden steg, så kan det være, at du er så heldig, at der er en rest tilbage.
Glæd dig til at eksperimentere med den lækre kebab. Rigtig god fornøjelse 🙂
Få flere opskrifter med tortilla her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Lyder lækkert, men har lige et spørgsmål 😃
Kan man godt lave det af en rå cuvette – eller skal den være stegt i forvejen?