•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brændeovnen i sommerhuset buldrer. Det er mørkt udenfor og det rusker i træerne. Kallehunden slumrer glad og tilfreds. Min gemal slapper af i sofaen og småpludrer imens jeg husker at sige ja de rigtige steder. 😉

Vi hører Gloria Gaynor 70’er-hits på netradioen og er helt alene i sommerhuset. De store børn lever deres eget liv denne weekend og det er helt ok. Der er tyst og stille og rigeligt med tid til voksensnak og gamle pophits.  En weekend ligger ubrugt klar forude. Jeg er SÅ klar! Jeg har smækket stængerne op efter endnu en hamrende hård arbejdsuge, med lange, sene, travle dage. Jeg elsker mit arbejde på biblioteket og brænder vist mit lys i begge ender i den sammenhæng, men weekenderne sætter jeg altså også stor pris på. Det er her jeg lader op og får fornyet energi.

Glæder du dig også til weekenden? Det gør jeg. Der er hele 10 ting jeg glæder mig til. Har du mon lyst til at læse med? Bidrag gerne nedenfor, med de ting du glæder dig mest til, ved weekenden. P.S.: Der behøver slet ikke være 10 🙂

Jeg glæder mig til at tage hul på Jo Nesbø’s nye bog: “Tørst” efter at have afsluttet “Storesøster” af Gunnar Staalesen. To stærke norske krimiforfattere på én weekend. Vil luksus. Jeg er SÅ klar!

Jeg vågner altid tidligt og jeg elsker at morgenlæse en god krimi, til resten af huset vågner. Krimi-kvalitetslæsetid kan næsten få mig til at glæde mig til at vågne tidligt – til vækkeurstid, selv på en lørdag 🙂

Afsløring af hvad der gemmer sig nedenunder sommerhusets slidte køkkenlinoleum:

I ugen der gik, har vi rendt tæppefabrikanter på dørene for at jagte nyt linoleum til sommerhuset. Det gamle er sølle, slidt og 70’er-brunt. Nyt skal der til, men for filen hvor var det svært at finde nyt, som ikke ser plasticagtigt ud eller er enten for mørkt eller lyst eller…

Da vi nåede frem til sommerhuset, lirkede vi et stykke linoleum af og hov? Det så faktisk ud som om der gemte sig et fint trægulv nedenunder? Måske vi bare skulle lade det se dagens lys?

Det er faktisk pænere og hvad der er sparet er jo også tjent? Det bliver spændende i morgen! 🙂Jeg vil bage en kæmpe stor og lækker æblekage! 

Jeg tog æblehøsten med hjemme fra græsplænen og fantaserer om at bage en stor og lækker æblekage med marcipan og kanel. Uhm – æblesæsonen er jo først lige begyndt og jeg har slet ikke fået nok af æblekagerne! Er du også æblekagevild, så kig forbi bloggen, hvor du finder 1000 æblekageopskrifter (eller deromkring). Klik dig videre til dem lige her

Jeg har især kig på denne æblekage med marcipan og kanelsukker. Uhm den er skøn mindes jeg og mon ikke det lykkes mig at få lavet en ny og spændende variant til dig? Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

Jeg vil lave en stor grydefuld langtidssimret chili con carne, serveret med hjemmelavet løgbrød.

Vejrudsigten lover regn og der findes ikke noget mere hyggeligt og lækkert, end langtidssimrede retter, som giver varme og duft til huset dagen lang. Langtidssimrede retter er også fyldt med smag, saft og kraft. Elsker når der er god tid til at lave simremad i weekenden. 🙂

Er du også vild med langtidssimrede retter, så kig forbi bloggens helt særlige simrekategori. Her finder du en masse inspiration og det er det helt perfekte sted at kigge for simretyper som dig og mig 🙂Lækker langtidssimret chili con carneDet er denne chili con carne opskrift, jeg vil finde inspiration i, men mon ikke det lykkes mig at få lavet en ny variant? Bare hold et vågent øje her på bloggen – måske der snart kommer en ny chiligryde på menuen en dag 🙂

Jeg vil gå en god, lang forblæst tur på stranden

Sommerhuset ligger tæt ved stranden og weekenden begynder først rigtigt, når vi har været en tur på stranden. En god lang gåtur bliver det ofte til, men gerne også en lang sik-sak-hjemtur igennem sommerhusområderne bagefter. Skønt!

Udsigten er ny hver gang. Havet skifter farve altid og himlen ligeså. Ro, hvile og lav puls. Jep, den indvirkning har havet på mig.  Et gensyn med havet vil jeg glæde mig meget til!Tid til bloggen – nye retter, nye billeder, nye indlæg!

Weekenden betyder god tid til langsommelighed. God tid til at udvikle nye retter, snuppe nye fotos og skrive nye madartikler til dig.

Jeg har et lager så stort, at jeg næsten kunne skrive uafbrudt i månedsvis, uden at finde på nyt, men alligevel synes jeg det er fornøjeligt at udvikle helt nye opskrifter til dig. Det er en fornøjelse at lave maden og redigere billederne og ikke mindst er det sundt og vigtigt for mig  at skrive ordene til dig. Jeg nyder hvert eneste ét 🙂

Amanda kommer hjem på søndag – jubii!

Min datter flyttede hjemmefra i sommerferien og det går rigtigt fint. Hun er glad, og når børnene er det, bliver forældrene det jo pudseløjerligt automatisk også selv. Skønt! -)

Jeg har dog bemærket, at når Amanda kommer hjem, så bliver vi alle – tilbagevendte – endnu mere udadvente, glade og mere opmærksomme på nærvær og mobilfrie zoner. Hvert sekund tæller jo, når vi ikke ses så tit. 🙂

Vi suger kvalitetstiden til os, for vi ved godt, at vi gør det på lånt tid. Fraflyttede børn især, er jo netop kun til låns og de tilbageværende hjemmeboende, sætter vi os da bare lidt tungere på imens, så de ikke også flyver af sted så let 😉

Når Amanda kommer hjem skal vi spise karrykylling tror jeg eller paprikakylling måske? Valget træffes i sidste øjeblik på søndag. Måske den fraflyttede skal have lov til at bestemme?Kylling med honning, karry og rødløgDer er Maltbolcher i sommerhus-køkken-slikskabet!

Pudsigt nok, er det kun i sommerhuset jeg spiser Maltbolcher, men her gør jeg det til gengæld i stor stil. Tror Maltbolche-fortryllelsen bliver brudt, hvis jeg tager en pose med hjem til huset en dag? Helt på samme måde, som når græsk Retsina heller ikke smager så godt her hjemme  i DK? Det er fortællingen udenom der er den vigtigste. Mon ikke det hænger sådan sammen?  😉

Jeg faldt engang i et “bolchehul” hos den lokale sommerhuskøbmand, og siden har maltbolcher været en fast bestanddel her i sommerhuset. Maltbolcher er vigtige og bolcherne står øverst på indkøbssedlen, når vi er løbet tør. Pudsigt nok, det gør vi aldrig 🙂
Jeg vil stornyde, at min kindtand ikke gør ondt længere!

Jeg har fået rodbehandlet en tand og det er først nu, at den ikke gør ondt mere. Jeg kan – næsten – spise normalt igen og livet er en fryd! Der kan gå timevis uden jeg tænker på min sølle tandhistorie. Håber tanden  holder? Den er knækket dybt nede i roden og måske det vil ende med en udtækning alligevel?

Lige nu opfører jeg mig dog som om intet er galt. Jeg hviler på laurbærrene, eller prøver på det og lige nu nyder jegm at det ikke gør ondt længere. Ok indrømmet, det gør faktisk ret så ondt i pengepungen. Men det er jo en helt anden sag 🙂

Ved tandsmerter betaler jeg glad og gerne ved kasse 1 og det endda frivilligt. Vildt nok alligevel 🙂 P.S.: Tak for din opbakning til mine tandpinerier. Jeg fornemmer at det går til levesiden med mig. Rimeligt skønt perspektiv 🙂Jeg er træt og kan ikke overskue at tælle til mere! 🙂

Tak fordi du har hængt på så længe. Jeg nåede langt, men præcist hvor langt, orker jeg ikke at tælle op på. Håber du forstår? Mon ikke også budskabet for min sommerhusweekend er trængt ind?

Jeg glæder mig til fred, ro, gåture, kram, samvær, snak, lækkert mad, og søde kager. Krimi. Alt dette giver mig glæde og energi og så behøver jeg strengt taget ikke meget mere.

Bidrag gerne nedenfor, med det der gør dig glad og giver dig god weekend-energi

Rigtig god weekend til dig 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •