•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeKylling i karry er en klassiker, der er et hit her i familien. Jeg er sikker på at den også vil kunne blive det hjemme i din?

Retten er nem at lave og den vil være et hit både til hverdag og weekend. Gæster vil også kunne spise med og retten vil også være et særligt stort hit til børnefødseldag måske?

Tro mig, der er noget med børn og kylling i karry. De elsker denne ret og jeg forstår dem godt. Kombinationen af sød ananas og karry er skøn, og løg og peberfrugt giver lidt kant. Saucen koger ind med fløden, og den bliver cremet, lækker og smagfuld. Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeRetten her er lavet i en sautérpande, men den kan også sagtens laves i ildfast fad (tildækket med stanniol). En stegeso eller slow cooker, vil også være et hit.

Jeg iler med at bringe dig opskriften, du får den lige her:

Kylling i karry – nem opskrift med ananas og fløde

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Dagens ret
Keyword: ananas, kylling, kylling i karry, rødløg
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Ca. 1,2 kg parteret kylling kyllingeschnitzler kan også bruges
  • olie til stegning
  • 2 spsk karry
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 store rødløg i tern
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 1 ds. ananas + væde Ca. 3-400 gram drænet vægt. Væden skal du gemme til senere brug
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde
  • Jævning rørt op med Maizenamel
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Ris

Sådan gør du

  • Svits 1 spsk karry og bouillonterninger i lidt olie.
  • Steg kyllingen på begge sider og drys med karry+salt og peber
  • Tag kyllingestykkerne af panden og steg nu ananasskiverne på begge sider.
  • Tag ananasskiverne af panden og stil til side.
  • Svits rødløg og peberfrugter i stegeskyen på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
  • Læg kyllingestykkerne på panden ovenpå løg/peberfrugt. Læg ananasskiverne på toppen.
  • Hæld kogende vand, fløde og ananassaft ved. Kog op og tilsæt jævning. Rør så godt du kan, så jævningen fordeles godt. Læg låget på panden og lad retten simre ved svag varme/middel varme i minimum 50 min.
  • Retten kan også steges i et tildækket ildfast fad i ovnen, v. 175 grader i 1 time.
  • Smag retten til med evt. ekstra salt/peber og karry.
  • Servér gerne ris til retten

Noter

Retten kan med fordel laves i en støbejernsgryde, da det bliver en rimeligt stor portion. 
Retten er fryseegnet
Smager bedst med ris til

Kylling i karry er en lækker ret, der smager godt med ris til.

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeServér gerne en grøn salat eller broccoli til måske?

Retten var en favorit ved vores middagsbord og min søn var helt benovet. Han sagde glad: “Mor, jeg tror altså, at det her er min livret. Det smager bare mega godt”.

Der blev vogtet over madresterne og der var glæde at spore, da der viste sig at være madrester nok til dagen efter. Det letter hverdagstravlheden, når der er mad nok til flere dage. På dag 2 skal resterne bare lunes. Ahh – tid til krimi og stængerne op 🙂Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Prøv retten hjemme hos dig – en vindermenu.

Bon appetit – måske der skal kylling i karry på menuen hjemme hos dig i weekenden?Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde


  •  
  •  
  •  
  •  
  •