Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

  • Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeKylling i karry er en klassiker, der er et hit her i familien. Jeg er sikker på at den også vil kunne blive det hjemme i din?

Retten er nem at lave og den vil være et hit både til hverdag og weekend. Gæster vil også kunne spise med og retten vil også være et særligt stort hit til børnefødseldag måske?

Tro mig, der er noget med børn og kylling i karry. De elsker den ret og jeg forstår dem godt. Kombinationen af sød ananas og karry er skøn, og løg og peberfrugt giver lidt kant. Saucen koger ind med fløden, og den bliver cremet, lækker og smagfuld. Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeRetten her er lavet i sautérpande, men den kan også sagtens laves i ildfast fad (tildækket med stanniol)

Jeg iler med at bringe dig opskriften, du får den lige her:

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,2 kg parteret kylling eller deromkring
  • Olie til stegning
  • 2 spsk karry
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 store rødløg i tern
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 1 ds. ananas + væde hæld væden fra og gem den
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde
  • Jævning rørt op med Maizenamel
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Ris

Sådan gør du

  • Svits 1 spsk karry og bouillonterninger i lidt olie.
  • Steg kyllingen på begge sider og drys med karry+salt og peber
  • Tag kyllingestykkerne af panden og steg nu ananasskiverne på begge sider.
  • Tag ananasskiverne af panden og stil til side.
  • Svits rødløg og peberfrugter i stegeskyen på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra olie.
  • Læg kyllingestykkerne på panden ovenpå løg/peberfrugt. Læg ananasskiverne på toppen.
  • Hæld kogende vand, fløde og ananassaft ved. Kog op og tilsæt jævning. Rør så godt du kan, så jævningen fordeles godt. Læg låget på panden og lad retten simre ved svag varme/middel varme i minimum 50 min.
  • Retten kan også steges i et tildækket ildfast fad i ovnen, v. 175 grader i 1 time.
  • Smag retten til med ekstra salt/peber og karry.

Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og flødeDet er en lækker ret, som smager godt med ris til. Servér gerne en grøn salat eller broccoli til måske?

Retten var en favorit ved vores middagsbord og min søn var helt benovet. Han sagde glad: “Mor, jeg tror altså, at det her er min livret. Det smager mega godt”.

Der blev vogtet over madresterne og der var glæde at spore, da der viste sig at være madrester nok til dagen efter. Det letter hverdagstravlheden, når der er mad nok til flere dage. På dag 2 skal resterne bare lunes. Ahh – tid til krimi og stængerne op 🙂Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Prøv retten hjemme hos dig – en vindermenu.

Bon appetit – måske der skal kylling i karry på menuen hjemme hos dig i weekenden?Kylling i karry med rødløg, peberfrugt, ananas og fløde

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

1,2 parteret kylling 😉 du mangler vist et kg – eller en historie om, hvor resten af den anden kyllig blev af.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer