•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift Den insisterende fredagskylling er megetinsisterende her i huset. Vi har i hundrede år, imens børnene var små, spist kylling om fredagen serveret som grillkylling med pommes frites til. Ikke noget dårligt måltid, slet ikke hvis der serveres lækre grøntsager og aioli til.

Men hvilken kylling er det så du skal høre om i dag?? Det er såmænd en fredagskylling der blev forvandlet så meget, at vi var nødt til at servere den en lørdag men halløj en lækkerbisken! 😉Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift

Kyllingen blev serveret som grydestegt paprikakylling i en lækker flødesovs med og opskriften får du lige her:

Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift

Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: kylling, paprikakylling
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kylling f.eks. 4 kyllingelår med rygben retten kan også laves med kyllingefilet/kyllingeinderfilet/kalkunkød eller svinekød i tern
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 3 løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 1 ds. tomatkoncentrat
  • 1 ds. flåede tomater
  • 500 gram champignon eller 2 glas
  • ½ liter kogende vand
  • dl fløde gerne kaffefløde eller Milda
  • 3 spsk. paprika Salt/peber.
  • Maizena jævning

Sådan gør du

  • Start med at skær løgene i tern
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Svits kyllingelårene på en pande og krydr rigeligt med salt og paprika
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Tag kyllingelårene af panden og læg dem i en stor stegegryde. Drys med rigeligt paprika.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Svits herefter løg, hvidløg, champignon og bouillonterninger på panden. Bouillonterningerne skal bare svitses med. Hæld blandingen over kyllingestykkerne.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Kog panden af med vandet og hæld det i gryden. Husk også væden fra dine champignonglas, medmindre du bruger friske.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og stegeskyen fra panden.
  • Lad nu retten simre i 45-60 minutter (afhængig af hvor store dine kyllingestykker er).
  • Tilsæt herefter fløde og jævn saucen med Maizena. Det kan godt lade sig gøre at røre forsigtigt rundt i gryden imens du jævner saucen. Smag til
  • Server retten med ris og en god salat til f.eks. bønnesalat.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift

Noter

Retten kan også laves med svine- eller kalkunkød. Prøv den også med kyllingefilet eller kyllingebrystfilet
Tilsæt også gerne lidt bacon, det smager skønt i retten
Fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grydestegt paprikakylling er en nem og lækker ret  DSC_1832

Server retten med ris og gerne en lækker bønnesalat med tomater til.

Kyllingen er så mør, at den “falder fra hinanden” og skindet bliver blødt. Jeg fiskede noget af skindet op fra saucen, gør du også gerne det, hvis du synesDSC_1834  DSC_1863Saucen blev lækker og kyllingen saftig. En lækker ret. Passer perfekt til ris.

Engang lavede jeg en paprikakylling med baconstykker i, det glemte jeg denne gang, men baconen giver en rigtig god smag. Så det husker vi lige næste fredag….eller øh lørdag eller hvad det nu bliver til  🙂Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •