Nakkesteg stegt som vildt. En skøn langtidsstegt nakkefilet stegt i ovn. Uhm her får du en god nem opskrift på en af de meget populære simretter på nogetiovnen.dk
En skøn nakkesteg i ovn – den kan du godt glæde dig til at smage.
Er du mon også vild med mormorretterne? Så kan du godt begynde at glæde dig, for i dag skal du nemlig høre om en rigtig god én af slagsen.
Nakkesteg stegt som vildt er en rigtig god weekendret eller en simreret til en dag du har god tid i køkkenet.
Langtidsstegt nakkefilet er det nemmeste kød at tilberede og det kan faktisk ikke gå galt. Tro mig, en nakkesteg bliver altid en succes.
Når du langtidssteger bevares mest muligt af stegens saft og kraft, så tilbered gerne ved svag varme, i længere tid.
Måske det er fedtmarmoreringen i kødet? Den tørsteger ALDRIG og saucen bliver fænomenal! .-)
Retten du skal høre om i dag er en langtidsstegt version, som passer sig selv i ovnen. Den er SÅ nem!Sæt fadet i ovnen og gå en tur i skoven, tag på kaffevisit, snup en lur eller læs i en god bog. Det fantastiske sker, at maden så laver sig selv imens. Ikke dårligt! 😉
I opskriften får du anvisninger på hvordan du langtidssteger i enten 2, 3, 4, eller 5 timer.
“Stegt som vildt” betyder, tror jeg, at stege i baconsvøb og putte tyttebær i sovsen, så den kommer til at smage som en rigtig vildtsovs. Flødesovsen får en god og karakteristisk vildtsmag. Skøn ret!
Du får opskriften på lige her:
Nakkesteg stegt som vildt med bacon og flødesovs – langtidsstegt i ovn. Få opskrift her
Ingredienser
- 1 hel nakkesteg á ca. 2 kg
- 125-140 gram bacon i skiver til det dækker stegen
- Salt/peber
- 1½ liter kogende vand eftersuppleres undervejs. Stegeskyen bruges til sovs
Flødesovs - vildtsovs
- Stegeskyen fra stegefadet
- 2½ dl fløde gerne madlavningsfløde/kaffefløde
- 1-2 spsk tyttebærsyltetøj smag til
- Kulør
- Jævning
Sådan gør du
- Krydr nakkestegen rigeligt med salt og peber på begge sider. Læg stegen på en stegerist i et ildfast fad. Retten kan også med fordel laves i stegeso af glas eller en Römertopf
- Vikl nakkestegen godt ind i bacon. Sørg for at stegen bliver pakket ind. Hæld kogende vand ved, ca. op til stegens bund (jeg brugte ca. 1½ liter og eftersupplerede)
- Sæt fadet i ovnen ca. 2½ time v. 150 gr. varmluft, 3½ time v. 125 gr. varmluft eller 4½ time v. 100 gr varmluft osv. til en kernetemperatur på 80 grader. Bruger du alm. ovn, så hæv temperaturen 25 grader.
- Suppler med kogende vand undervejs. Fadet må ikke koge tør. Jo mere stegesky, jo mere sauce. Sørg for at der er rigeligt. Når stegen er ca. 75 grader, så hæld stegeskyen igennem en si. Det skal bruges til flødesovsen
- Skru op for temperaturen, så stegen/bacon bliver sprød. Min fik 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, til kernetemperatur på 80 grader. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Lad stegen hvile imens du laver sovsen
Flødesovs:
- Tilsæt fløde og kulør til stegeskyen. Varm op ved svag varme. Jævn stegeskyen med Maizena eller meljævning. Smag til med salt/peber og ekstra tyttebærsauce.
- Server stegen med hasselbackkartofler, tyttebær og flødesauuce. (Kartoflerne kan fint laves i ovnen sammen med stegen)
Noter
Langtidsstegt nakkefilet i ovn – en nem og lækker simreret, der kræver få ingredienser
Det blev en virkelig lækker nakkesteg og familien sender straks retten de allerbedste anbefalinger.
Min søn sagde: “Mor, det dufter jo næsten af jul?” Der er altså noget med tyttebær og flødesauce.
Uhm – det går så godt i spænd, særligt til saftigt mørt svinekød i baconsvøb.
En rigtig lækker ret, der kunne samle familien. En oplagt weekendret eller en lækker hverdagsoverraskelses-ret, hvis du har tidligt fri en eftermiddag?
“Stegt som vildt” virker hver gang her i familien. Vi er fan alle. Vi nøjes nu ikke med tyttebær i flødesovsen, men spiser det også som tilbehør, når retten serveres. Det smager SKØNT. Prøv det.
Det smager også godt med waldorfsalat til denne ret. Få en god opskrift her.
Man får den lækreste flødesovs med fløde, bacon og tyttebær. Faktisk er ingredienslisten rigtig kort til denne ret. Der er kun godt at sige om denne ret, spring du bare på.
Vi spiste hasselback-kartofler til, men kogte kartofler vil også smage godt.
Vælg bare den kartoffelversion I er allermest vilde med hjemme hos jer. Du kan finde inspiration til lækre kartoffelretter her.
Jeg gav min nakkesteg 4 timer v. 100 grader varmluft. Jeg er helt klart fortaler for at tilberede stegen så lang tid som muligt, ved svag varme. Jo længere stegetid, jo bedre.
Langtidsstegning giver en mere saftig, mør og lækker steg synes jeg.
Tjek dit ur og se hvor mange timer du har at bruge i køkkenet, den dag du skal servere retten.
Duften der vil brede sig i dit køkken, er himmelsk. Også en af fordelene ved langtidsstegning 😉
Du kan også sagtens tilberede nakkestegen i stegeso, hvis du synes? En stegeso holder rigtigt godt på fugten og væden i stegen. Du bestemmer. Stegeso eller ej 🙂
I dag hørte du så om en helt almindelig version i ovn – det du’r altså også, skulle jeg hilse og sige 🙂
Spring du roligt på denne ret. Du vil blive SÅ populær, i dit køkken, hvis du annoncerer denne ret på menuen. Bon appetit 🙂
Skal du kun tilberede en lille steg? Så prøv nakkefilet i airfryer.
Få flere lækre opskrifter på nakkesteg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Få nemme opskrifter på tilbehør til nakkesteg her:
1.
2.
3.
Tak for opskriften. Det ser mere end lækkert ud. Tror nu, at jeg skal prøve at svøbe den bacon om et rigtig stykke vildt. Weekendprojekt 🙂
Vh
Jakob
Jeg har nu flere gange lavet denne steg. Vi elsker den, også som gæstemad. Jeg har dog piftet den en my op, og smøre den ind i ripsgele inden jeg vikler den ind i bacon;) giver en dejlig smag og lækker sovs.
Hej. Hvis man laver den i en stegeso, kan baconen så godt blive sprødt?
Hej Gitte Jeg har tænkt mig at lave Nakkesteg efter din opskrift i morgen og har i den forbindelse lige et spørgsmål. Under punkt 8 står der “når stegen har fået nok”. Jeg antager at det er når kernetemperaturen er 80 grader som nævnt i pkt. 5. Så bliver jeg lidt forvirret når du så i pkt. 9 giver stegen 15 minutter ekstra “til stegen når en kernetemperatur på 80 grader”.? Jeg vil skynde mig at sige at jeg lige er blevet efterlønner og bruger lidt af den nye fritid i køkkenregionerne. Det er helt nyt for mig og opskrifter… Læs mere »
Du skriver at kartoflerne sagtens kan laves i ovnen samtidig, men hvor lang tid skal de have når graderne i ovnen ikke er mere end f.eks 125?
Knust enebær i væden ved stegen, gør underværker, når vi taler om, at noget skal steges som vildt. Uuhhhummmm.
Vi lavede en modereret version af denne her igår. I vandet kom vi en bouillonterning, og istedet for sovs af stegeskyen lavede vi whiskeysovs. Men stegetid og fremgangsmåde ellers var det samme som opskriften og NØJ, hvor var det et lækkert stykke saftigt, mørt kød.
Hej Gitte
Vi skal lave denne ret i morgen. Kan man ligge stegen direkte i et fad og hælde vand ved?
Hilsen Jeanette
Hej Gitte. Når du nu i opskriften skriver tyttebærsovs, mener du vel tyttebærsyltetøj. Jeg har aldrig hørt om tyttebærsovs, men der er selvfølgelig meget jeg ikke har hørt om trods mine 63 år :-).
Venlig hilsen
Jane V