Julens bedste julekager – Bagenørdens top ti

 • Julemandens knapper
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ja det er JUL – december lurer lige om hjørnet og det er tid til at bage! Bage julekager for fuld skrue – jaah endelig!

Hvilke julekager skal der så fyldes i kagedåserne?

Jeg har udvalgt en top ti over de julesmåkager jeg allerhelst vil fylde i mine kagedåser. Brug den til inspiration, brug den som overblik, brug den som en anledning til en lille dyst om yndlingssmåkager? Stemmer du på de samme 10 som jeg? 🙂

Jeg har prioriteret listen så mine  yndlingssmåkager kommer først. Sådan skal en top ti da være 🙂

Julesmåkager – Bagenørdens top ti:

 

1) Der skal da fedtebrød med romglasur i den allerførste kagedåse der skal fyldes. 

På bloggen skrev jeg i december 2013:  “I dag skal du høre om kongen (eller dronningen?) over alle julesmåkager, hvis man spørger mig. Søde, sprøde, fedtede fedtebrød med romglasur. Rigeligt romglasur. Disse er absolut mine yndlings-julesmåkager. Uden tvivl!” Jeg er stadig helt klar i mælet: Disse er NUMMER ÈT! 🙂

Opskriften på de lækre fedtebrød finder du lige her

DSC 0231 700x464 Jul hos Bagenørden fedtebrød med rigeligt romglasur

2) Julens bedste pebernødder med brunt bagepulver og sort peber.

Disse er tæt på at løbe af med 1. pladsen, og er faktisk dem jeg vil fylde i min allerførste kagedåse i år.  De er gode, krydrede, søde, sprøde og nemme at lave, også med børn i køkkenet. Hvis du én gang har bagt disse pebernøder, vil du aldrig mere nogensinde købe færdigtlavede pebernødder igen. Det lover jeg dig 🙂

DSC 0177 700x464 Mor og søn laver nemme hurtige pebernødder julens bedste!

3) Julemandens sprøde chokoladekager med farin:

Hvis min søn og mand skulle bestemme, var det disse julede chokoladekager der ville løbe med 1. pladsen. Uden tvivl.

Det er tæt på de eneste småkager min mand kan li’ og siden min søn har kunnet tygge en småkage, har disse været nummer ét.Faktisk har det været en tradition for ham, da han var mindre, hver aften at servere denne chokoladesmåkage for julemanden og nisserne, med et glas iskoldt mælk til. Sønnike må have luret, at man jo får særligt gode gaver, hvis man giver lidt igen den anden vej også? 😉

Dette var forklaringen på hvorfor kagerne her i huset selvfølgelig da hedder Julemandens sprøde chokoladekager.  

Hele familien sender disse chokoladesmåkager den allerbedste anbefaling 🙂

DSC 0151 300x199 Julemandens sprøde chokoladekager med farin

4) Julemandens knapper:

Åh disse bringer søde barnsomsminder frem. Min søn trillede dem i børnehaven, og de hører ligesom med i familien. De smager vaniljekranse-agtigt godt og en chokoladeknap på toppen er det prikken over i’et.

Du kan snildt få dine børn til at sætte chokoladeknappen i hullet. De vil elske det og skulle der snige sig smagsprøver ind, så pyt, for der er ingen æg i dejen.

DSC_9982

5) Årets bedste juleølkage – med farin og iskoldt smør:

Denne julekage er en klassiker på vores julebord og er et must på vores julebord. Det er den mest fantastiske julekage, krydret, blød og svampet. Den smager næsten honning/sirupskage-agtigt, og er allerbedst med iskoldt smør på.

Kagen er vel nærmest et brød, der er ingen æg eller fedtstof i, men det kan man slet ikke smage! Den smager akkurat lige så godt som en krydret julekage skal smage!

DSC 1112 300x199 Årets bedste jule ølkage med brunt bagepulver og et bjerg farin

6) Bagenørdens sprøde kakaosnitter med mandeldrys:

Disse lækre kakaosnitter kan laves i et snuptag – og kan pyntes fint med perlesukker og mandelflager. De smager fantastisk godt, og bliver knasende sprøde. De holder sig friske i kagedåsen længe, men det er sjældent de når så langt, før de er spist 🙂

DSC 9850 700x464 Bagenørdens kakaosnitter med mandeldrys

7) Sprøde biscotti med chokolade og Amarena-kirsebær:

Disse julebiscotti kan du bage med de lækre syltede Amarena-kirsebær, eller andre syltede kirsebær, hvis du kan opdrive dem? De smager knasende godt og både chokolade, den rigelige mængde mandler og de lækre kirsebær gør dem til virkelige julelækkerbiskener

DSC 9703 700x464 Sprøde biscotti med chokolade og lækre Amarena kirsebær

8) Vaniljeknapper – eller fortællingen om hullerne der blev væk i vaniljekransene? 

Altså der er jo lige dét med mig, at jeg ikke er glad for deje der skal udrulles, trilles, formes, skæres eller pusles alt for meget om. Jeg har heller ikke sådan en kødhakke-fidus, og hvordan skal man så lave traditionelle vaniljekranse? Tja, man kan jo lave dem som en slags julemandens knapper, og så stoppe lidt ekstra godt i hullet? En ristet hasselnød måske?

Disse smager mindst lige så godt som traditionelle vaniljekranse, nej faktisk bedre, for hasselnødden i midten gør underværker. Prøv dem 🙂

DSC 0097 700x464 Vanillekranse vanilleknapper? med chokolade og hasselnødder

9) Julens nemme sprøde jødekager – uden bøvl:

Nu vi er ved dét her med min utålmodige natur, om yndlingsaversionen mod udrullede deje, om trangen til yndlingssmåkager men ingen lyst eller tålmodig til at rulle dem ud. Hvordan laver man så jødekager?? Tja, man laver små kager, som man presser ekstra flade, pensler og drysser med kanelsukker.

Sprøde, små jødekager, hvor smagen er helt i top og hvor selv den utålmodige Bagenørd kan være med. Prøv dem, hvis du heller ikke storelsker din kagerulle! 🙂

DSC 0445 700x464 Julens nemme sprøde jødekager uden bøvl!

10) Nemme sprøde julecookies med brunt sukker og brunt bagepulver:

Jeg er jo storfan af cookies og laver dem i alle afskygninger. Julecookies kan du snildt lave, hvis du bruger farin og brunt bagpulver. Det giver den lifligste julekrydrede smag og jeg er vild med at få varieret klassiskerne, det har du nok regnet ud. Jeg føler mig “låst” hvis jeg hvert år skal bage helt de samme, og der skal da variantion til?

DSC 0100 700x464 Nemme sprøde julecookies med brunt sukker og brunt bagepulver

Derfor udvikles der f.eks. julecookies i mit køkken og derfor er der også en vaniljekranse-variant med tranebær og marcipan i min julekagebage-støbeske 🙂

Hold øje på bloggen. Nye julesmåkager er på vej. Disse var min foreløbige julekage-top ti, mon den bliver til en top-15 inden måneden er slut? 😉

Rigtig god jul til dig – jeg håber du får en masse hyggelige julestunder til gode i dit julekagebage-køkken. 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer