Luksus ris a la mande med vaniljekorn og lækre Amarena kirsebær

DSC_9655

Så skønne Amarena kirsebær som jeg har stor fornøjelse af. Sikke en smuk krukke. Sikke nogle lækre bær. Sikke en udsøgt fornøjelse. og jeg fik hele to krukker! Også en lækker jordbær-krukke. Det bliver dejligt at eksperimentere med den 🙂

DSC_9557

Jeg har hidtil tænkt at sådan en krukke var en smule for dyr, men nu har jeg i den grad fået smag for godterne og de er alle pengene værd. De lækre Amarena-bær er meget kraftige og intense i smagen, så en krukke er meget drøj i brug.

Jeg var så heldig at få en gavepakke med lækre Amarena-bær fra Fabbri-producenten og sagde straks ja tak. Mit første eksperiment med kirsebærrene resulterede i lækre knasende sprøde kirsebærbiscotti. Lækre biscotti!

DSC_9623

Ris a la mande! Det mest indlysende valg. Det var jeg da også nødt til at prøve at lave med de lækre bær?

Når der skal bruges fornemme luksus kirsebær, skal der da også kræses for dén ris a la mande. Rigeligt fløde, rigeligt mandler, kogt på sødmælk og med en god “fuldfed” vaniljestang. Her kommer:

Opskriften på luksus ris a la mande med vaniljestang og Amarena kirsebær (til 4 personer, hvis du godt kan lide rester til dagen efter):

2 dl. grødris

1 liter sødmælk

1 vaniljestang+1 spsk. sukker

½ liter piskefløde

Amarena kirsebær (vi brugte ca. et halvt glas, men kunne have nøjedes med mindre. Kirsebærsiruppen er tynd, så vær varsom når du hælder).

Sådan laver du ris a la mande med vaniljestang: 

Kog ris og mælk enten i gryde eller i mikrobølgeovn. Jeg koger i mikroovn, så slipper man nemlig for at røre rundt i grød der brænder på. Læs her hvordan man gør. Det er så nemt, så tror måske denne metode kan erstatte din risengrød-i-gryde-version?

Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Tilsæt både vaniljesukker og den tomme stang til mælk og ris.

Kog gryden ved halv effekt i 10 minutter af gangen og rør undervejs. Grøden er ca. færdig efter 20-25 minutter.

DSC_9559 DSC_9566

Sådan så grøden ud da den var cirka halvvejs. Tydelige vaniljeprikker. Der er også kraft og smag i vaniljestangen, så kog den endelig med. DSC_9571

Nu skal grøden afkøle nogle timer. Jeg satte min skål udenfor. Tak til Margrethe-skålen, der nu er opfundet i en variant med låg på. 😉

Pisk fløden når risengrøden er afkølet.DSC_9582Pisk fløden blød, ikke stiv. DSC_9585Vend grøden forsigtigt i med en dejskraber eller ske.
DSC_9584

Voila! Så er der ris a la mande! (fik desværre ikke taget billede af den færdige skål)

Nu er det tid til det magiske øjeblik. Låget skal skrues af krukken. Snart breder der sig en liflig duft af sødmefulde kirsebær. Uhm!

Lun evt. bærrene en smule, men det behøves ikke synes jeg.
DSC_9618 Smukke bær! DSC_9620

Find din smukkeste skål og nyd nu din lækre ris a la mande.

Jeg overdrev vist lidt med bærrene her. Der var mange bær og smagen er kraftig. Er du vant til “karton-kirsebærsaucen”, så kan du nemt hælde en stor portion på, uden problemer. Med Amarena-bær er det “lidt men godt”, så styr dine “kirsebær-lyster”. Alt med måde 🙂DSC_9621Amarena-kirsebærrene er kraftige og søde i smagen, men SÅ lækre!

Jeg er glad for at jeg stadig har et ½ glas at lege med. Hvad synes du jeg skal bruge resten til? Ja og jeg har jo også jordbær-krukken? Hvad hulan kan jeg finde på? Overvejer kirsebær-mazariner, efter inspiration fra Anneauchokolat, men en hel kirsebær-verden ligger jo for mine fødder??

Gode ideer efterlyses!

Nå men nu har du og jeg vist juleaftens-desserten på plads. Ris a la mande med Amarena-kirsebær. Måske du lige skulle prøve med en lille juledessert-generalprøve inden?

Hvis du køber et glas, og åbner det nu, kan det godt holde sig til juleaften. Gid du lige kunne smagsteste et kirsebær hér:-)
DSC_9667

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Marianne

Du skal blande det sidste af dine amarena bær i en god vaniljeis. Også i fryseren igen. Det bliver den bedste is i verden.

Susanne Skau

Prøv at bruge kirsebærene i en rødkålssalat sammen med pistacienødder og granatæblekerner. Lav en dressing af kirsebærsaften, stjerneanis og god balsamicoeddike. Det er guf.

Helle Svantemann

Hejsa…
Tænker om du har prøvet at lave risalamande med hvid chokolade? Jeg har en veninde som har fået det til en julefrokost og det skulle være super lækkert..?
Mange hilsner
Helle

doris

Ris a la man uden mandler er SKIDT. Jeg lavede engang Kissers Krater torte med Amarena bær i, den blev fantastisk. Så prøv den og glædelig Jul til jer. Julekram fra Svigermor

Marie Louise

Jeg synes det er så sjovt med de mandler – jeg kan helt fornemme hvordan spændingen over de, virkeligt lækre udseende, kirsebær helt fjernede fokus. Så det er Ris a la no mande 😀 rigtig glædelig jul og tak for opskriften.

Svend B. Carstensen

Jeg savner de hakkede mandlerne i din ris a la mande… 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer