5 nytårsdrømme jeg vil dele med dig

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Selvom jeg ikke er fan af nytårsforsætter, giver et frisk nyt kalenderår nu alligevel altid anledning til refleksion. Selvrefleksion.

På biblioteket har vi udstillinger om “Sund og frisk” og “Nytårsforsætter” og jeg bliver faktisk altid lidt kontrær. Hvis nogen foreskriver mig, at jeg SKAL tabe mig, fordi kalenderen siger januar, ja så får jeg bare endnu mere lyst til at spise kage og bacon. At blive barnlig og “Det skal jeg nok selv bestemme”-agtig.

NÅ men altså efter denne jul havde jeg forsvoret, at jeg først om et par måneder skulle stige op på badevægten.

Måske min underbevidsthed prøvede at beskytte mig for det grimme chok? I ren dødsforagt steg jeg alligevel op på vægten og kan jo så blot konstatere, det jeg i forvejen havde fornemmet: december har kostet 3 kilo på plussiden. Hvis man oveni lægger de kilo jeg i forvejen havde på plussiden tja, såeh…

For 5 år siden var jeg så megasej, at jeg præsterede at tabe 25 kilo. Jeg genlæste og delte i morges mit sejrsindlæg fra dengang på bloggens side på Facebook.  Det gav en vild reaktion. 14000 har set opslaget på 1 døgn og det bliver delt, kommenteret og liket i vildskab – kig selv med her. Måske mange lige nu går netop nu prøver at tackle chokket på badevægten?

Jeg læste med gru i indlægget, at jeg dengang havde forsvoret, at vægten ikke skulle komme over de 60 kilo igen nogensinde. Ha! Heldigvis ved jeg bedre nu! 60 kg er jo i virkeligheden alt for lidt! Latterligt lidt. Godt jeg i mellemtiden er kommet til fornuft, og nu ved at det er klart flottere og smukkere at veje 65 kilo. Mindst. *ironi kan forekomme*  😉

NÅ men altså det er jo ikke voldsomt mange kilos overvægt og nej jeg vil ikke snakke om nytårsforsætter, men altså jo og så alligevel. Jeg vil gerne tabe de 8-9 kilo dér og det er fileme ikke let, for den største ambition og motivation min krop har lige nu er, at spise resten af julekonfekten og chokoladespecierne. Jeg har nærmest sygeligt tjek på HVOR MANGE kager der er tilbage i kagedåsen. Jeg kan ikke STYRE DET! Jeg ville ikke snakke om nytårsforsætter men i stedet mere om nytårsdrømme – drømme man jo kunne håbe gik i opfyldelse?

Nedenfor følger 5 nytårsdrømme, der ikke er rangordnede. I virkeligheden kunne jeg have fundet på 500. Der er jo en masse drømme jeg slet ikke har nævnt her.

Blogdrømme. Drømme der hører arbejdslivet til. Drømme om sundhed og helse på egne og mine kæres vegne. Store drømme om fred i verden, mere næstekærlighed og mere af alt det gode. De er der jo også, bagved og altid, men er ikke nævnt her.Min 1. nytårsdrøm:  Jeg drømmer om at tabe 8 kilo.

At jeg kan finde en måde, hvor kiloene vil rasle af, samtidigt med at jeg kan fortsætte med at bage og spise bare en lille bitte smule kage,. Jeg drømmer om at finde på kageopskrifter og dele dem med dig uden at tage et GRAM på af de kager jeg serverer. 🙂

2. nytårsdrøm : Jeg drømmer om at have/få/tage mig endnu mere læsetid og slukke min smartphone imens.

Lige nu læser jeg en hyggelig krimi og det er skønt, men jeg drømmer om endnu mere tid til og med gode bøger. Intet er så skønt, som at finde roen med en god bog. Pulsen daler, fantasien galopperer og en ny verden åbner sig, lige dér under tæppet i den gode læsestol

Hyggelige bøger, bøger med mere kød på, hårrejsende bøger, bøger jeg ikke kan slippe og bøger der er så gode, at bogens hovedpersoner dukker op i erindringen selv længe efter bogen er slut.  

3. nytårsdrøm: Endnu mere nærvær med min familie og Kalle

Jeg har den skønneste familie og den skønneste Kallehund. Jeg drømmer om at være endnu mere fokuseret, når jeg er sammen med dem. Ikke at tænke på eller være i gang med 1000 ting, ikke at være på vej et andet sted hen, ikke at flygte og søge lykken et andet sted, men genfinde lykken lige der hvor den er.

4. nytårsdrøm: At besøge mennesker jeg har kær imens tid er.

Da jeg fornylig var til mine forældres guldbryllup, havde jeg mine to ældre onkler som bordherrer. Seniorer må man sige, på 84 og 87 år. Elskelige herrer, fulde af pep og med glimt i øjet og kærlighed til familien.

Selvom det stod lidt sløjt til med hørelsen og der måtte råbes lidt henover bordet, så fandt vi melodien med det samme, selvom det er årevis siden.

Familieblod der ruller i årerne, binder bare mennesker sammen på magisk vis. En fælles forhistorie, så er man ét på ingen tid. En umiddelbar forståelse, anerkendelse og accept. Ja jeg er lillebror Peters datter og har vundet meget bare ved dét. Heldige mig <3

Da vi skulle sige farvel, havde især min ene onkel det svært. Han blev meget bevæget. Han tog mig i armen og kiggede mig dybt i øjnene. “Nu husker du at komme og besøge os, ikke?” Vi prøvede at fastholde øjeblikket, ærgerligt at bryde det, nu vi netop havde fundet melodien.

Det du’r ikke at udskyde besøg og kun ses med mange års mellemrum. Når man er 84 og 87 skal intet udsættes, for der er jo ingen fortrydelsesret.

Ja kære onkel, jeg kommer snart og besøger dig.

Til guldbrylluppet genså jeg også søde fætre og kusiner som jeg desværre har mistet kontakten med i årenes løb. Også vi fandt melodien bare sådan “PANG” og jeg har savnet at have dem i mit liv. Vi har aftalt at holde en fætter og kusinefest i 2017 og jeg glæder mig allerede.

En brændende og vigtig nyårsdrøm for mig er at besøge og se mere til mennesker jeg har kær, imens tid er <3

5. nytårsdrøm: Endnu mere sommerhustid – uden knokleri – men måske med en lille bitte smule ny terrasse alligevel?

Vi købte sommerhus i foråret 2016 og er du vimmer hvor har jeg knoklet med sav, grensaks og malerpensel. Du kan jo følge med i bloggens helt særlige kategori – Bagenørden i sommerhus. Jeg har nydt hver en eneste time, men en nytårsdrøm for mig, bliver at øve mig i at nyde uden at yde i vores skønne sommerhus. Jeg/vi har årene foran os derude og der er intet mere at beskære. Jeg skal øve mig i at slappe af. Gå endnu flere ture i skoven, se havet hver dag. Nyde. Læse bøger. På en ny terrasse måske?

Jeg har nemlig en hemmelig drøm om en træterrasse rundt om huset, så vi kan nyde solen på alle tider af dagen og nyde havudsigten endnu mere fra haven. Måske jeg bare skulle prøve at spørge den gode tømrer om han nemt – og billigt – vil kunne trylle én til os?

Min 5. nytårsdrøm er endnu mere sommerhustid og en lækker træterrasse at nyde sommerhuslivet på. <3

Nytårsforsætter har jeg ikke, men drømme har jeg mange af. Nytårsdrømme.

Tak fordi du – igen – havde lyst til at læse med på det hele her “omme bag facaden”.

Hvis du har lyst, kunne det da være sjovt, hvis du også havde lyst til at dele 5 nytårsdrømme med mig? Brug gerne kommentarsporet herunder, så andre også kan læse med. Jeg er sikker på at det giver dig anledning til god selvrefleksion lige at fundere på sådan 5 drømme?

Må 2017 blive det allerbedste år for os og må vi få alle vores drømme opfyldt – store som små.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lillian

Go ide Gitte. Om ikke andet er det sundt at sætte ord på alle de tanker og drømme man har. 1. At fortsætte min “nye” levevis – spise liiiidt sundere generelt, og få masser af grønt til min aftensmad. Samtidig skal der være plads til lidt hygge indimellem. Det skulle gerne give et fortsat resultat på vægten, foreløbig er der røget 15 kg over meget lang tid, men det er sådan det fungerer for mig. 2. At passe min træning, også på de dage, hvor min psyke helst bare vil ligge under dynen. 3. At blive mere glad, få lidt… Læs mere »

mormormedstiletter

Sikke et dejligt, livsbekræftende indlæg, Gitte:-)
Tak, fordi vi må læse med….

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer