Rådyr. I dag får du opskriften på pulled rådyr tilberedt i stegeso.
Ej hvor er det altså bare ‘vildt’. 🙂
Sjældent er der føget så mange vildt-vitser rundt omkring middagsbordet. “Jeg er bare vild med vildt!” “Hvor vildt! Vi spiser bare vildt!”, “Jeg er nu ikke så særligt vild med dét vildt, dér”. Vildt mange vitser 🙂
Jep vi har fået en jæger i familien . Ja vildt!
Min søn har fået jagttegn, han går på alle de jagter han kan komme til. Nogle gange er han så heldig, at han kommer hjem med noget vildt.
Her ser du Mikkel med sit første rådyr, dog ikke et han selv har skudt, men ét en venlig jægerkompan donerede til ham.
En glad dreng og en meget nysgerrig og interesseret Kallehund 🙂 Sønnike hang rådyret op i garagen. Jeg fik et chok, da jeg en sen aftentime stødte på en behåret dyresnude i carporten, da jeg var på vej ud med skraldespanden. HYYYL! Det var grumt der i mørket, høj puls – men til stor morskab for resten af familien. 🙂
Det er svært at “ordne” sådan et dyr, når man ingen erfaring har. Sønnike læste i diverse netfora og set Youtube film på stribe.
Han var lykkelig, glad men lidt frustreret, for han synes ikke rigtigt at kødstykkerne lignede det de skulle.
Poserne blev fyldt – men hvad mon der var i dem? Fryseren blev godt fyldt. Låget kunne knap lukkes.
I går tog vi de første poser op af fryseren. Her må jeg – og sønnike – med skam bekende, at vi ikke helt aner hvilke kødstykker vi brugte, til dagens opskrift.
Noget af rådyrhalsen og måske noget mørbrad?
Her ser du stykkerne smurt med marinade og krydderier, klar til ovn.Rimeligt frustrerende for dig, der gerne vil vide konkret besked om kødstykkerne.
Vi håber du kan tilgive os vildt-amatører, at vi ikke kan fortælle dig præcist hvad for noget kød fra rådyret vi brugte?
Opskriften nedenfor, vil kunne bruges til mange forskellige slags udskæringer fra rådyret.
Dette bliver en vildt debut her på bloggen. Den allerførste vildtopskrift overhovedet. Vi kan faktisk slet ikke få armene ned.
Vi er da ret imponerede over vores første vildt-ret. Ret stolte er vi faktisk også.
Igen var det stegeso Römertopfen der sejrede for os. Langtidssimret mad i stegeso er bare det bedste.
Lørdagen var travl. Sønnike skulle på skydebanen og mor skulle passe sin lørdagsvagt.
Eneste løsning var langtidssimring i stegesoen og halløj for en succes! Det blev til pulled rådyr som vi spiste i burgere lavet af vores portion koldthævede dej, der altid står klar i køleskabet. Jeg havde købt en stærk barbecuesauce med chipotle og chili. En stop-madspilds-flaske til ingen penge.
På forsiden er påklistret et stort ’10 KRONER’ mærkat, så jeg kan desværre kun vise dig bagsiden. Det var en genial marinade til vildtet.
Kan du ikke lige opdrive denne, så prøv gerne en anden barbecuemarinade. Måske man også kan nøjes med salt/peber?
Du kan også sagtens røre din egen barbecuemarinade af 1 dl. sur/sød chilisauce,1 dl. ketchup, 4 spsk. Muscovadosirup, 3 fed pressede hvidløg, 1 spsk. tørret paprika, peber/salt.
Denne marinade har jeg brugt flere gange, bl.a. til denne lækre grillede chili/barbecuemarinerede nakkesteg. Lav gerne marinaden til dit vildt, den er vildt god 🙂
Tjek evt. også disse marinade-opskrifter ud:
1.
2.
Du får dagens Pulled rådyr-opskrift lige her. Du kan sagtens variere den på forskellige måder, med div. udskæringer fra rådyr eller andet vildtkød og/eller anden marinade.
Rådyr – få en god nem opskrift på pulled vildt i stegeso hér
Ingredienser
- 2 stykker rådyr - f.eks. rygstykke/hals måske mørbrad? Vi brugte ca. 1½ kilo.
- 2 løg skåret i halve
- 2 rødløg skåret i halve
- 3-4 dl vand
- Salt/peber
- Marinade efter eget valg
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand, begge halvdele. Fyld først den underste og sænk herefter den øverste ned oveni. Fyld også den med vand. Lad dem stå og trække vand i ½ time. Køkkenvasken er god at bruge.
- Skyl kødet og befri det for hinder og sener.
- Halvér løgene og læg dem i bunden.
- Smør kødstykkerne ind i marinade og drys med salt og peber.
- Læg kødet ovenpå løgene. Hæld vandet ved.
- Læg låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn.
- Sæt temperaturen på 100 grader varmluft. Vores kød fik 7 timer, men har du kortere tid, så skru gerne op for temperaturen. Har du kun 3 timer, vil jeg tro temperaturen skal være på 150 grader? Kødstykkerne kan brunes i lidt smør på en pande først, men det er ikke nødvendigt
- Tjek kødet og når du kan løsne kødet med en gaffel, er det færdigt. Der kan ikke skæres pæne stykker, men det skal det jo heller ikke til pulled pork
- Lad kødet hvile i stegeskyen imens du fyrer op for ovnen og bager burgerbollerne.
- Pluk rådyrkødet med to gafler.
- Husk endelig at gemme stegeskyen til senere, du vil kunne lave den mest fortryllende vildtsauce med den. Jævn med fløde. Uhm
- Som fyld kan du bruge marinade som dressing og de bagte løg. Vi prøvede også burgere med rådyr/syltede agurker og aioli/broccoli. Alle var et hit. Tyttebær i eller til, vil også være lækkert 🙂
Noter
Rådyrhals eller rådyrbov i stegeso, smager så godt med marinade og tilberedt som pulled vildt
Genialt at fylde stegesoen, drage ud af huset og så komme hjem til et velduftende hus.
Jeg bænkede mig med en god krimi, det var der jo rigeligt tid til, for maden passede sig selv.
Kl. 17.30 tog vi Römertopfen ud af ovnen, fyrede op for temperaturen og bagte burgerbollerne. Herefter var der kun lige at plukke rådyrkødet med to gafler. Sikke en nem menu altså! 🙂
Kødet var så mørt, at det nemt gik fra hinanden. “Pulled” betyder jo netop “trukket” kød eller skulle vi sige “plukket?
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var drengene i familien der var allermest vilde med vildt.
Vildsmagen kan være noget kraftig, men med marinade eller evt. indpakket i bacon, går smagen fint an, os for os piger i familien.
Nogen af os “forklædte” vildtburgeren med broccoli og megastærk aioli.
Nogen ville sige, at det var for at forklæde vildtsmagen? Det var det også lidt måske?
Synes du det er synd, så spis den bare ‘au naturel’ eller med en klat ekstra marinade. Du kan også bare servere med de bagte løg og en spsk. tyttebærsyltetøj? 😉
Du bestemmer helt selv hvordan du vil servere din vildtburger. 🙂
Rigtig god fornøjelse med din “vilde ret”. Har du mon også en jæger i familien eller skal du selv ud og nedlægge et bytte måske? 🙂
Hermed den første vildtopskrift fra os to – og så slut med “vildt-vitserne” for i dag 😉
Mange hilsner
Mikkel & Gitte
Hej Gitte
Jeg har et stk. dyreryg til at ligge i fryseren. Tror du, den kan bruges som pulled rådyr? Det kræver vel, at det er fedtholdigt? og det ved jeg faktisk ikke om det er.
Mvh Morten