Nøddekurve. Uhm i dag får du opskriften på nogle lækre hasselnøddekurve vi spiste som dessert til nytårsaften.
Skønne sprøde nøddekurve og dem skal du da have opskriften på.
Vi spiste nøddekurvene med hjemmelavet is, men jeg nåede ikke lige at få taget billeder.
Du må nøjes med et billede af nøddekurvene alene. Mon ikke du kan forestille dig, hvor lækre de var? Det håber jeg. 🙂
Nederst i dette indlæg, får du ideer til lækkerier du kan nyde nøddekurvene med. Man kan nemlig nyde dem med så meget lækkert fyld.
Vi spiste en lækker is til, men frugter og en lækker råcreme kunne også være et hit i nøddekurvene. Måske du kan finde på helt andre gode ideer?
Her kan du set et billede af en nøddekurv med is, jordbær og chokoladesstriber, som vi spiste vi spiste en anden nytårsaften.
De er da også ret smukke. De smager mega godt, kan du tro. Lige nu starter jeg med at tippe dig om nøddekurveopskriften.
Det er super nemt at lave hasselnøddekurve. Du skal bare lige være lidt hurtig, når kagerne kommer ud af ovnen.
De skal hurtigt lægges sammen på et højt smalt glas, som de formes efter. Mere herom i opskriften. Du får den lige her:
Nem opskrift på lækre sprøde nøddekurve – få en god dessert med is
Ingredienser
- 50 gram hasselnøddekerner hakkede. De må gerne være lidt rustikke. Mandler eller andre nødder kan også bruges
- 50 gram sukker
- 50 gram blødt smør
- 4-5 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 2 tsk vaniljesukker
- 2½ spsk hvedemel
Sådan gør du
- Hak nødderne. Jeg hakkede halvdelen fint og halvdelen ret rustikke. Jeg kan godt lide når der er "bid og knas" i kagerne. Tilsæt sukker og vaniljesukker
- Rør smørret i. Dejen kan røres med en gaffel. Tilsæt sirup lidt efter lidt. Rør hvedemelet i til sidst.
- Beklæd bageplader med bagepapir og sæt dejkugler på med 2 dessertskeer. Der kan være max. 6 kager pr. bageplade for de flyder meget ud.
- Sæt kagerne i en 175 grader varm ovn (varmluft) ell. 200 grader alm. ovn.
- Bag kagerne 7-8 minutter, eller til de er lyse i midten og brune i kanten. Hold øje med dem de sidste minutter, for kagerne kan hurtigt brænde af.
- Lad kagerne hvile på bagepladen på max. 1 minut
- Løsn kagerne forsigtigt med en paletkniv og læg dem over på et drikkeglas (f.eks.), så de langsomt kan bøje sig til kurveform. Kurvene får samme diameter som glasset, så brug gerne et smalt, hvis du vil have højere kurve
- Kagerne stivner hurtigt, så de skal "flyttes på glas" imens de er bøjelige. Er dine kager stivnet for meget, kan du lune dem 1 minutr i ovnen igen. Lad kurvene afkøle imens de sidder på glasset. De skal være helt kolde, før du fylder dem.
Noter
Opbevar dem på køkkenbordet tildækket dem med et viskestykke.
Nøddekurvene kan fyldes med f.eks. is, frugter (frisk eller syltet), råcreme eller flødeskumSprøde lækre hasselnøddekurve – perfekte som dessert med is og frugt
Jeg er TOTALT vild med de kager der hedder Florentinere. Kender du dem? Hvis du også elsker dem, så vil du også være vild med nøddekurve.
De smager jo som en tro kopi. Knasende karamelagtige med en skøn nøddesmag.
Vi plejer at købe florentinere hos den gode bager i Hune, så tit vi kan komme forbi, men jeg har også selv prøvet at bage dem.
Kig f.eks. med denne lækre florentiner opskrift her:
1.
2,
Florentinere er faktisk bare uformede nøddekurve, lagt sammen med en lækker smørcreme imellem. Du kan også dyppe den ene del af en florentiner i chokolade.
Dejkuglerne skal have ca. sådan en størrelse (se nedenfor). Husk at lave god afstand, for kagerne flyder virkeligt meget ud.
Hvis de står for tæt, så KAN du risikere at få én stor nøddekurv på bagepladen til sidst.
Det kan ikke anbefales, medmindre du har brug for én kæmpe nøddekurv ;-D
I de sidste minutter af bagetiden, skal du sætte dig på hug foran ovnen og holde godt øje.
Fra sprødt og brunt til sort og brændt går der under 1 minut, så “be carefull out there”. 😉
Så er der nøddekurve klar til at blive formet og klar til fyld.
NÅ men vi var jo kun 3 nytårsaften. Du kan nok regne ud, at vi så havde mere end rigeligt med nøddekurve til desserten. 🙂
Det er godt at lave rigeligt med nøddekurve, hvis nogle skulle knække undervejs.
Der bliver 10-12 stk. ud af denne portion, så vi har nu nydt desserter i flere dage. Heldige os. 🙂
Nøddekurvene kan også sagtens spises bare som de er, eller smuldes og drysses på som knas på is.
Få ideer til fyld til nøddekurve – få opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Nøddekurvene smager skønt! Tosca – karamelsmagen passer så godt til is.
Hasselnøddekurvene pynter også så fint på middagsbordet, så lav dem gerne en dag du får gæster på besøg.
Måske du også skulle prøve dem nytårsaften eller en anden dag du får gæster? Det kan også være, at du bare vil forkæle din familie? Det har de helt sikkert fortjent.
Pyyh – heldigt at vi nu har fået udryddet de farligt fristende nøddekurve.
Så slipper jeg for at kæmpe den fristende kamp hver eneste aften. Det er slet ikke nemt at være mig 😉
Lækker dessert.
Har du overvejet at bruge muffinforme omvendt, så skal du ikke flytte glasene. Har ikke selv prøvet, men så en video på utube, hvordan man kan bruge en muffinform.
Vh Dorte.Nielsen