Andebryst i ovn. Uhm i dag får du opskriften på en saftig andesteg, der er nem og hurtig at lave.Hvis du er vild med and, men bare synes. at en hel and er et lidt for stort og uoverskueligt projekt at lave hjemme hos dig, så kig med her.
I dag får du nemlig opskriften på et sprødt og lækkert andebryst, der er nemt at lave i ovnen.
Det er super smart hvis I er få omkring middagsbordet. 1 andebryst rækker til 2-3 personer og vi havde faktisk en rest til overs.
Et overskueligt og realistisk projekt at lave en hverdag, så bare spring på.
Hvis Mortensaften falder på en hverdag, er det rart at kunne servere andesteg, der ikke tager en hel dag at tilberede. 🙂
Andebrystet bliver sprødt og lækkert og så kræver det kun ganske få minutters forberedelser.
Jeg stegte mit andebryst i ovnen uden at forbrune. Du kan sagtens også brune det på panden først og herved reducere noget af tilberedningstiden.
Et andebryst er et rimeligt smalt stykke kød, så du kan faktisk også sagtens stege det på panden og vende det ofte.
Få opskrift til pande her. Du kan også stege det airfryer – få en god opskrift her.
Start med at stege det med brystsiden nedad, i så fald.
Kernetemperaturen var ca. 65-68 grader. Nogle anbefaler en kernetemperatur på helt ned til 55 eller op til 75. Hvis du ønsker rosa andebryst, så gå efter en temperatur på 62-65 grader.
Her er kødet gennemstegt, men du kan også servere andekød rosastegt. Du må prøve dig lidt frem? Prøv f.eks. med en lille generalprøve før jule- eller Mortensaften 🙂
Jeg brugte et berberi andebryst og det vejede 700 gram, men jeg kan se at nogle andebryster kun vejer ca. 300 gram.
Vær derfor obs på om at din tilberedningstid måske skal forkortes, hvis dit andebryst vejer mindre end mit.
Saftig lækker “andesteg” og du kan faktisk sagtens også lave en lækker andeovs af fonden.
Jeg hældte 1 liter vand i bunden af stegefadet, som andefedtet så dryppede ned i og herefter var det nemt at lave en lækker andesovs. Saucen er så vigtigt til julemiddagen. En nem og lækker julet menu.
Opskriften på det saftige andebryst får du lige her:
Andebryst i ovn – få en nem, saftig og lækker opskrift her
Ingredienser
- 1 andebryst mit vejede 700 gram. Er dit mindre, så vær obs på kortere tilberedningstid
- groft salt
- 1 liter kogende vand til fond
Sådan gør du
- Dup andebrystet tørt med køkkenrulle og gnid det med groft salt. Læg kødet på en stegerist i et stegefad, med brystsiden opad. Hæld kogende vand ved
- Steg andebrystet nederst i ovnen v. 150 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 50-55 minutter eller til en kernetemperatur på 65-68 grader. Rosa: 62-65 grader. Halvér tilberedningstiden, hvis dit andebryst kun vejer 300 gram.
- Suppler evt med mere kogende vand undervejs.
- Skru temperaturen op til 200 grader varmluft de sidste 5 minutter, for at få skindet sprødt (vær obs på at stegens temperatur stiger lidt her)
- Lad andebrystet hvile imens du laver saucen. Skær det herefter ud i skiver
Andesovs:
- Hæld fonden i en gryde og jævn og smag til med f.eks. rødkålssaft og salt.
Noter
Vær obs på at mit andebryst vejede 700 gram - vær obs på at forkorte tilberedningstiden, hvis dit vejer mindre.
Rids gerne skindet, så det ikke trækker sig sammen (det gjorde jeg dog ikke)65-68 grader giver et gennemstegt andebryst, gå efter 62-65 grader hvis du foretrækker rosastegt kød.
Kan også steges på pande - klik her - få en opskrift til airfryer herAndebryststeg nemt og hurtigt tilberedt i ovn – perfekt som menu Morten aften eller til julemiddag
Det var super nemt at tilberede andebrystet på denne måde. Med få anstrengelser bliver kødet mørt og lækkert.
Det er smag og behag om man ønsker andekødet rosa, gennemstegt eller midt i mellem. Andesaucen blev super lækker og den var rigtig nem at lave fra fonden i stegefadet.
Ovnstegt andebryst – en nem måde at lave andesteg på og andesovsen bliver du ikke snydt for
Andebrystet vil være et hit til jul og som Mortens aften menu, men også resten af året. Andesteg smager jo skønt hele året rundt, så bare spring på.Sikke en nem og lækker menu, en mini julemiddag. Meget hurtigere end at stege en hel and.
Andesovs, rødkål og brunede kartofler uhm. Ikke et øje var tørt. 🙂
1.
Jeg håber du synes om menuen? Glæd dig, det smager super godt
Prøv også andebryst stegt på panden:
2.
Har du en airfryer, så kig med her. Man kan nemlig også tilberede både andebrystet og andelår i airfryer:
3.
God fornøjelse med din andesteg.
Få flere tips til en vellykket julemiddag ved at klikke her.