Andebryst i ovn. Uhm i dag får du opskriften på en saftig andesteg, der er nem og hurtig at lave.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Hvis du er vild med and, men bare synes. at en hel and er et lidt for stort og uoverskueligt projekt at lave hjemme hos dig, så kig med her.

I dag får du nemlig opskriften på et sprødt og lækkert andebryst, der er nemt at lave i ovnen.

Det er super smart hvis I er få omkring middagsbordet. 1 andebryst rækker til 2-3 personer og vi havde faktisk en rest til overs.

Et overskueligt og realistisk projekt at lave en hverdag, så bare spring på.

Hvis Mortensaften falder på en hverdag, er det rart at kunne servere andesteg, der ikke tager en hel dag at tilberede. 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Andebrystet bliver sprødt og lækkert og så kræver det kun ganske få minutters forberedelser.

Jeg stegte mit andebryst i ovnen uden at forbrune. Du kan sagtens også brune det på panden først og herved reducere noget af tilberedningstiden.

Et andebryst er et rimeligt smalt stykke kød, så du kan faktisk også sagtens stege det på panden og vende det ofte.

Få opskrift til pande her. Du kan også stege det airfryer – få en god opskrift her.

Start med at stege det med brystsiden nedad, i så fald. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Kernetemperaturen var ca. 65-68 grader. Nogle anbefaler en kernetemperatur på helt ned til 55 eller op til 75. Hvis du ønsker rosa andebryst, så gå efter en temperatur på 62-65 grader.

Her er kødet gennemstegt, men du kan også servere andekød rosastegt. Du må prøve dig lidt frem? Prøv f.eks. med en lille generalprøve før jule- eller Mortensaften 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Jeg brugte et berberi andebryst og det vejede 700 gram, men jeg kan se at nogle andebryster kun vejer ca. 300 gram.

Vær derfor obs på om at din tilberedningstid måske skal forkortes, hvis dit andebryst vejer mindre end mit.  Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Saftig lækker “andesteg” og du kan faktisk sagtens også lave en lækker andeovs af fonden.

Jeg hældte 1 liter vand i bunden af stegefadet, som andefedtet så dryppede ned i og herefter var det nemt at lave en lækker andesovs. Saucen er så vigtigt til julemiddagen. En nem og lækker julet menu.
Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Opskriften på det saftige andebryst får du lige her:

Andebryst i ovn – få en nem, saftig og lækker opskrift her

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Saftig og lækker andebryst stegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 3 minutter
Ret: Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 andebryst mit vejede 700 gram. Er dit mindre, så vær obs på kortere tilberedningstid
  • groft salt
  • 1 liter kogende vand til fond

Sådan gør du

  • Dup andebrystet tørt med køkkenrulle og gnid det med groft salt. Læg kødet på en stegerist i et stegefad, med brystsiden opad. Hæld kogende vand ved
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Steg andebrystet nederst i ovnen v. 150 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 50-55 minutter eller til en kernetemperatur på 65-68 grader. Rosa: 62-65 grader. Halvér tilberedningstiden, hvis dit andebryst kun vejer 300 gram.
  • Suppler evt med mere kogende vand undervejs.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Skru temperaturen op til 200 grader varmluft de sidste 5 minutter, for at få skindet sprødt (vær obs på at stegens temperatur stiger lidt her)
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Lad andebrystet hvile imens du laver saucen. Skær det herefter ud i skiver
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Andesovs:

  • Hæld fonden i en gryde og jævn og smag til med f.eks. rødkålssaft og salt.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Noter

Vær obs på at mit andebryst vejede 700 gram - vær obs på at forkorte tilberedningstiden, hvis dit vejer mindre.
Rids gerne skindet, så det ikke trækker sig sammen (det gjorde jeg dog ikke)
65-68 grader giver et gennemstegt andebryst, gå efter 62-65 grader hvis du foretrækker rosastegt kød.
Kan også steges på pande - klik her - få en opskrift til airfryer her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Andebryststeg nemt og hurtigt tilberedt i ovn – perfekt som menu Morten aften eller til julemiddag

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det var super nemt at tilberede andebrystet på denne måde. Med få anstrengelser bliver kødet mørt og lækkert.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det er smag og behag om man ønsker andekødet rosa, gennemstegt eller midt i mellem. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andesaucen blev super lækker og den var rigtig nem at lave fra fonden i stegefadet.

Ovnstegt andebryst – en nem måde at lave andesteg på og andesovsen bliver du ikke snydt for

Andebrystet vil være et hit til jul og som Mortens aften menu, men også resten af året. Andesteg smager jo skønt hele året rundt, så bare spring på.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Sikke en nem og lækker menu, en mini julemiddag. Meget hurtigere end at stege en hel and.

Andesovs, rødkål og brunede kartofler  uhm. Ikke et øje var tørt. 🙂

1.

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Helt perfekte brunede kartofler
Se opskriften her
Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Jeg håber du synes om menuen? Glæd dig, det smager super godt

Prøv også andebryst stegt på panden:

2.

Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift
Pandestegt andesbryst - nemt, saftigt og lækkert
Se opskriften her
Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift

Har du en airfryer, så kig med her. Man kan nemlig også tilberede både andebrystet og andelår i airfryer:

3.

And i airfryer: saftige andelår & andebryst
Andelår og andebryst nemt stegt i airfryer
Se opskriften her
And i airfryer - saftige andelår & andebryst

God fornøjelse med din andesteg. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Få flere tips til en vellykket julemiddag ved at klikke her.