At blive 50 – stress eller tilfreds? Lykkelige livsrefleksioner

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tirsdag d. 4 december. Dagen hvor jeg fylder ……..50 år……….

Jeg har tænkt længe over dette indlæg og har glædet mig meget til at skrive det. Jeg elsker at reflektere og kaste blik tilbage….og frem. Nu er tiden kommet.

Det er ikke dronningens nytårstale der venter dig, men tæt på. 😉

Er du forskrækket over at læse mange ord og forstyrres over ord, der slet ikke handler om mad, brød eller kage, så er du hermed advaret. Du kan nå at hoppe fra endnu 🙂Omverdenen har længe forholdt sig til min fødselsdag – næsten mere end jeg selv.

“Nu runder du jo snart et skarpt hjørne”…har flere sagt og min mor udbrød: “Tænk, at jeg nu har et barn på 50? Så føler man sig altså virkelig gammel”.  “Hvad skal der ske i ugen hvor du fylder?” med forventningens blik, som om der ville ske noget stort?

“Har du krise over at runde?” og så alt det usagte…”Føler du dig gammel nu?” “Hvordan føles det, at kunne fornemme at livet har en bagkant? “Nu har du jo nok kortere levetid tilbage, end de år du har levet?”

Mediernes ungdommeligheds-fokus. Botox-til-folket og evig ungdom. Aldring som noget bandlyst, nærmest tabubelagt? Rynker som et minus og som noget der trækker ned. Grå hår, der forsøges skjult. En krop der hænger på upassende steder. Aldersskavanker man forsøger at løbe fra, og holde fra døren, ved tilnærmelsesvist og måske indimellem desperat motionsoverdyrkelse?

Panikalder. Midtvejskriser. Stress. Løb efter livet, i et forsøg på at udskyde den uundgåelige afslutning. Livets afslutning.

Ikke mig.

Jeg fylder 50 år med fryd og glæde. Hver eneste rynke, er velfortjent og kan fortælle en historie. Min historie. Midtvejslykken bruser og midtvejskrisen er aflyst eller udskudt på ubestemt tid.

Jeg er taknemmelig over at være nået så langt.  Taknemmelig for min familie – de oplevelser livet har givet mig og de udfordringer jeg er blevet budt, på godt og ondt.

Jeg er taknemmelig for, at jeg har Verdens Bedste Familie, Verdens Bedste Job og Verdens bedste blogger-gesjæft. Taknemmelig for dig der læser med. Jeg er taknemmelig for Kærligheden og så takker jeg ydmygt for at ingen af mine nærmeste, eller jeg selv, er ramt af alvorlig sygdom. Når alt kommer til alt, er dette det allerstørste i livet <3

Jeg har det allerbedst, der hvor jeg er i livet lige nu. Der er ingen skarpe hjørner i mit liv – faktisk kan jeg ikke få øje på et eneste. Det er til gengæld fyldt med bløde kurver. Bakkedale med sving og højdepunkter, hvor der er frit udsyn, brede horisonter og en udsigt der er indstillet på uendeligt. Jeg står og kigger lige dér på toppen, med oprejst pande. 

Der er ro. Ro på rigtigt mange fronter. I arbejdslivet, har jeg fundet ud af hvad jeg kan og hvad jeg allerhelst vil.  Jeg ved hvem jeg er nu og jeg tør stå ved at være den jeg er. Jeg er mange erfaringer rigere og dem baserer jeg mine valg på. Jeg har et fundament at bygge på og som 50-årig er det efterhånden ved at være ret solidt og det er fedt!

Jeg accepterer mig selv fuldt ud og bøjer ikke så let af for omgivelsernes forventninger. Jeg er blevet bedre til at spørge mig selv om hvad JEG har lyst til og så respektere de valg jeg træffer. Jeg er blevet god til at sige til mig selv at jeg er OK som jeg er og er klart blevet bedre til at sige fra….og TIL…og det er SÅ fedt! 🙂

I privatlivet er der også blevet tid og plads til at være MIG – for første gang i mange år. Børnene er flyttet hjemmefra og for første gang i mange år kan jeg sætte mig selv og mine behov i første række og faktisk må jeg indrømme, at det nu alligevel er ret så fedt. Jeg sørgede da de skulle flytte hjemmefra, som du også kan læse i dette indlæg, men jeg klarer det flot og er faktisk rigtig dygtig til det 🙂  

Børnene ser jeg heldigvis tit, men de har brug for mig på en anden måde nu og dette nye kapitel i vores liv, er faktisk rigtigt rart for os alle sammen kan jeg mærke. En ny tid. En milepæl. På den måde kan man alligevel godt sige at det er hjørne vi har nået, men skarpt er det ikke. Bløde kurver, på den gode måde.

Vi laver stadigvæk rigtigt mange ting sammen, og de kommer tit hjem på besøg og nyder tydeligvis samværet med os forældre. Det er fedt at mærke, at de nu er selvstændige voksne mennesker, der lever deres egne liv, med fryd og glæde. De er stærke og gode og er de allerbedste mennesker, som jeg er så vældig stolt af at være mor til. Fuglemor vil jeg være hele livet, men nu kan fugleungerne flyve selv. Det er lige som det skal være <3

Er du ikke blevet 50 endnu, er det lige før jeg vil sige, at du godt kan begynde at glæde dig. Jeg har aldrig, som nu, været i så fin balance med mig selv. Jeg mindes – med gru – den usikkerhed og præstationsangst der prægede 20’erne. Usikkerheden for at slå til. Var man god nok. Jantelov. Hvad skal man mene, vide og tro? Jagten efter det gode faste job.

30’erne var præget af travlhed, karriere og småbørn. Huskøb, og store investeringer både økonomisk, mentalt og arbejdsmæssigt. Hårde år men også givende år – vildt nok, at det netop er i disse år, hvor børnene er små, at man skal rykke allermest i arbejdslivet? Hvorfra kom overskuddet? Ja det kan jeg godt spørge mig selvom om nu, hvor jeg ser tilbage. 

I 40’erne var fundamentet skabt og livserfaringen større. Familien etableret. Huset renoveret. I arbejdslivet fandt jeg ud af hvad jeg var virkelig god til og hvad jeg brændte allermest for. Jeg sprang ud som blogger. Følelsen af at være mega-god til noget, være glad for det, brøle det ud til verden og sige fuck til Janteloven.

Selvtillid, fagligt, økonomisk og mentalt.  Jeg oplevede følelsen af at være stærk og turde endelig tro på, at jeg kan hvad jeg vil og hvad jeg sætter mig for – næsten altid. Det er så fedt! 🙂

Kurven er opadstigende. Jeg ser med glæde frem til at runde de 50 år. Jeg er fuld af pep. Brænder for det jeg laver og brænder stadigvæk mit lys i mange ender med livsglæde, engagement, gejst og glød. Jeg er fuld af det. Livet.

Fyrre, fed og færdig? Næh Halvtreds, og lutter godt tilfreds. Ja tak til de næste 50 🙂

Jeg tror 50’erne bliver mit årti – eller endnu et af dem, hvis jeg er så heldig at få lov til at leve og opleve det helt og fuldt. 

“Det vigtigste i livet er et godt helbred” – sådan sagde mine gamle farmor, de gamle mostre og onkler og indrømmet, da jeg var barn, forstod jeg det ikke. Det vigtigste i verden var da at score 12 til eksamen, blive kæreste med den flotte fra 9. C, eller at få de flotte dyre støvler i fødselsdagsgave?

Som 50-årig forstår jeg dem bedre, de gamle, vise og livskloge. Det vigtigste i livet ER et godt helbred. Der er ingen garanti for et godt helbred og ramler det, får det indgribende og afgørende betydning på alle livets andre faktorer, som med et trylleslag alle mister betydning. At være rask er ingen selvfølgelighed. Jeg er så taknemmelig og føler mig meget heldig <3

Med alderen begynder man at sætte pris på de store ting og de nære ting i livet. Man bliver lidt vis og livsklog. En kollega, der får de første børnebørn indenfor de næste par måneder sagde det så fint: “Det sætter livet i perspektiv – når der er børnebørn på vej. Man får lige pludselig andre prioriteter”. 

Sådan har jeg det også nu, selvom jeg endnu ikke har børnebørn på vej, men følelsen af livsperspektivets ændring, kan jeg allerede mærke indeni.

Jeg er taknemmelig for alt hvad der er blevet givet mig til nu og vil med glæde kaste mig ud i alt det nye der venter i livet.

Midaldrende er ikke at forveksle med middelalderlig. Alder er kun et tal og indeni fortsætter jeg med at føle mig som en på 33 og vil højst sandsynligt gøre det resten af livet.

Livet er en gave.

50 – stress eller tilfreds? 

Totalt tilfreds. Jeg behøver ingen redningskrans. 🙂

P.S.: …og hvad skal der så ske på fødselsdagen?

Min mand og jeg har fri begge to. Vi skal spise frokost med udsigt over vandet. Vi mødes med de store børn/svigersøn i Aalborg, hvor vi skal gå nostalgi-skovtur i Nørresundby og spise lagkage på god Café med udsigt. Vi skal bowle og spise overdådig skøn aftensmad på en fornem restaurant. Jeg følger mit hjerte og tilbringer dagen helt efter eget valg – i selskab med mine yndlingsmennesker.

Den store fødseldagsfest holdt vi i sommers, da vejret var godt, solen skinnede og himlen var blå – så fin prioritering af et december-fødselsdagsbarn 

Melder: Alt er godt.

Kærlig hilsen Gitte

50-års-fødselar i topform 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Børge Neiiendam

Kære Gitte, tusind tak for dit episke værk her, om Kærligheden og Livet.

Jeg vil ikke sige noget, da alt bare vil gribe ind i din positive tilgang til dit livs 50-årige udvikling. Men jeg glæder mig over dine ord og erfaringer.

Du og dine ønskes det bedste livet kan servere. Kommer der knaster, så er jeres fundament i orden tror jeg, så storme kan rides af.

❤️ /Børge

Lene

Stort tillykke med fødselsdagen Gitte ???????? håber at du har haft en dejlig dag ?

Conny

Tak for dine reflektions.

Tina

Stort tillykke med din fødselsdag Gitte:-)
Godt du hviler i dig selv og er tilfreds, det er et godt udgangspunkt:-)
Nyd dagen, den er smuk!

Lisa Christensen

Stort tillykke med den runde dag. Man er jo kun så gammel, som man føler sig. Ønsker dig en rigtig dejlig dag med gode og hyggelige oplevelser.
Fødselsdagshilsen fra Lisa (73)

Jette poulsen

Kæmpestort tillykke Gitte og tak for alle dine dejlige opskrifter. Ønsker dig en skøn dag med dine kære ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer