Vil du med til fødselsdag? Fødselaren inviterer med på tur

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Måske du snart ikke orker høre mere om Bagenørdens 50-års fødselsdag? Hvis ja, så vil jeg sagtens kunne forstå det. Skynd dig at springe af her, i så fald 🙂

I dagens indlæg kommer du nemlig med på fødselsdagstur. I går fyldte jeg 50 år og du kan læse om mine refleksioner i den sammenhæng lige her.

På dagen blev jeg begavet med en fridag og solen skinnede, som var den blevet bestilt til det. Jeg kunne starte dagen uden vækkeur og min mand gjorde mig glad med en kæmpe buket og en kurv fyldt med bagerbrød, basser og flag. Vi nød morgenmaden i god tid, og der var tid til fødselsdagsopkald fra nær og fjern.

Jeg fik så gode gaver af min mand. Blomster, en stor kurv med hvid chokolade og et weekend ophold i Skagen på Brøndums Hotel. Jeg glæder mig. Mega meget. Mon ikke det bliver til foråret, hvor forårssolen er begyndt at titte frem?

Heldige mig, både med mine gode gaver og med min mand <3

Solen bragtede fra en skyfri himmel, på min fødselsdag, men det var isnende koldt. Vi satte os i bilen og satte kursen mod nord.

Planerne var at mødes med vores store børn i Aalborg og spise en god frokost på vejen derop. Jeg havde valgt, at det skulle være den smukke rute fra Randers til Hadsund – en vej der vækker gamle minder. Da jeg boede i Aalborg for 100 år siden, og læste til bibliotekar, kørte min søde far mig tit hjem, når jeg havde været hjemme på weekend/ferier i Grenå. Han er vild med den smukke tur og det er jeg også blevet.

Tit tog vi også Voer/Mellerup-færgen over, for at trække eventyret lidt. Det var en ren revival-tur og det var bare så skønt, at solen skinnede. Landskabet præsenterer sig bare så meget bedre i solskin. Jeg havde researchet forinden og havde tjekket ud, at Restaurant Davinchi i Hadsund skulle være et besøg værd. Åbningstiderne på hjemmesiden fortalte, at der var åbent. Alt var tjekket ud.

Nå men vi ankom og stedet var helt perfekt. Drømmescenarie og øv var det lidt at opdage, at døren alligevel var låst. Det er ikke alt så smart at have fødselsdag en vintermåned, hvor meget er lukket eller optaget af julefrokoster.

NÅ men heldigvis ligger Færgekroen i Hadsund jo lige ovre på den anden side af fjorden. Min betingelse var, at jeg ville spise frokost med udsigt til vand. Jeg har et ellers andet med havkig – men det har de fleste af os vist 🙂

Se lige hvor fin en udkigspost vi fik os, både med udsigt til skov og vand og den fineste, blå himmel.
Vi tjekkede smørrebrøds- og menukortet og endte med at vælge stjerneskud. Et overdådigt ét af slagsen med friskfangede fisk.

Færgekroen er et hyggeligt sted, med god og jævn dansk mad. Der er både mørbradbøf, wienerschnitzler og alle de andre klassiske hof-retter, der holder altid 🙂

Vi fortrød lidt at vi ikke valgte smørrebrød, for både fisk og brød var stegt i friture/smør og så når man hurtigt mætheds-grænsen, en lækkert var det. Allerede i dag vil jeg kunne spise ét igen 🙂
Kaffen snuppede vi ikke på kroen, for vi havde en kaffe-date med Amanda og Mikkel i Aalborg. Vi samlede Amanda op og kørte til Lindholm Høje i Nørresundby, mit gamle “hood” da jeg boede i Nørresundby. Mikkel mødtes med os dér, han kom tililende fra Hjørring. Perfekt – dejligt at have mine  unge mennesker rimeligt tæt på 🙂

Jeg havde læst, at der var lavet en lækker Cafe i tilknytning til Lind Høje-museet og den ville vi prøve.

Undervejs blev jeg begavet af Mikkel og Amanda – se lige hvor fin en gave. Mine yndlings-Johan Bülow-lakridskugler – et kæmpe glas. Hun kender mig for godt, min søde datter 🙂
Amanda overrakte også en smuk buket fra min svigermor. Hun er altså snu, hende min svigermor i Kerteminde, sådan at få en buket bestilt på langdistancen. Heldige mig  🙂Når man fylder år i december, skal man være tidligt ude, hvis man vi nå at gå en tur, før solen går ned.

Klokken var 15, da vi nåede til Lindholm Høje, og planen var en gåtur i området. Jeg mindes alle de gange vi havde været på tur dér, da jeg boede i Nørresundby. Fårene var vilde efter daggammelt brød og de flokkedes omkring én, så en fåre-forskrækket type som mig nemt kunne gå i panik 🙂
Lindholm Høje er et stort område med mange udgravninger fra både Jernalder- og Vikingetid. Jeg elsker stedet for roen og den smukke udsigt – der er virkelig åbne vidder deroppe fra højene.

Har du lyst til at læse mere om Lindholm Høje, så læs med her
Vi var blåfrosne og kaffetørstige, men så dette opslag udenfor Cafeen. Juhuu – lagkage!  Fødselsdagslagkage! 🙂
Nå men igen, så kan jeg ikke anbefale dig at fylde år i december, for det viste sig at cafeen havde vinterlukket.

Sikke en lang næse vi fik. To minutter forinden havde Amanda danset en forventningsfuld glædesdans på toppen af højene. Der var en der glædede sig til lagkage. 🙂 Nå men vi gik alligevel ind i museet. Om ikke andet kunne da vel lige få varmen indendøre?Der var god ro og stemning indenfor og udsigt til alle sider. Den søde butikspasser fik vi os en god snak med og hun viste os rundt i samlingen og tilbød os en kop kaffe. Hun var helt elendig over at høre, at vi ikke kunne få fødselsdagslagkage på 50-års-fødselsdagen.

Der skulle mere til at slå os ud.  Det ville da også være kedeligt, hvis alt gik snorlige efter en plan? Se nu hvor en fin rundtur vi fik på museet i stedet for. Stedet er et besøg værd, så drop du gerne forbi Lindholm Høje en dag. Tjek lige om Cafe Lindholm har åbent – for den skulle altså være virkelig god

Vi er nødt til at komme derop en dag – for maden, for kagerne og for udsigten 🙂Nå men vi var da nødt til at finde et nyt kagested 🙂

Valget faldt på Pandekagehuset ved havnefronten i Aalborg. Et  hyggeligt sted. Det havde været skønt, hvis vi havde kunnet se vandet, men der var kulsort mørke udenfor, på det tidspunkt. En sommerdag vil det være et smukt sted, kan jeg forestille mig 🙂
Pandekager valgte vi nu ikke på Pandekagehuset, men til gengæld en lækker Valnøddetærte
Jeg fik en rigtigt lækker Cafe Latte og se lige hvor fint et hjertemønster <3
Næste stop på turen var bowling-hallen. Min svigersøn Sebastian stødte til, da han havde fået fri fra arbejde. Perfekt. Så havde jeg alle samlet under mine vinger 🙂

Hvorfor bowling? Min plan var at lave en sjov aktivitet vi ville kunne huske dagen for. Det er skønt at lave noget “spas” med de unge mennesker og se lige – fødselsaren førte og vandt faktisk første session. Jeg kunne ikke dy mig for at hovere over de unge mennesker. “Bare vent til I bliver 50. Har I brug for noget rådgivning??”  🙂
Vi gik en smuk tur igennem Aalborgs gader, efter bowlingturen. Se lige hvor fint der er Det er min flok du ser her. Mine yndlingsmennesker <3Forude ventede Søgaards Bryghus som Amanda og Sebastian varmt havde anbefalet. Et skønt spisested i hjertet af Aalborg. Gode bøffer, godt øl og fornem mad.Vi valgte Rib-eye’s, burgere eller “Øl-ben”. Det var virkeligt lækkert mad og rigeligt af den. Det var tydeligt at der var brugt gode råvarer og hjemmelavet fra bunden: aioli, bearnaise, alles 🙂Det var mega-hyggeligt i bryghuset. Der var kræset om alle detaljer både i forhold til udsmykning og serveringer. Virkelig et besøg værd, men du skal være meget sulten og det var fødselaren ikke helt, efter at have spiste on-off hele dagen.

Jeg kunne ikke spise op men havde du budt mig burgeren i dag, havde jeg spist det hele. Vi må forbi igen engang.
Det blev en fødselsdag helt efter mit hjerte. Helt vildt så meget aktivitet, var der nogen kolleger der sagde, men det var helt bevidst. Jeg ville have noget at huske dagen for og man må sige at jeg har fået mange minder at gemme på.

En skøn dag <3

Nu skal jeg nok “lukke for boks 1” og vende tilbage til opskrifterne her på bloggen. Håber du bærer over med mig. Det er jo ikke hver dag man bliver 50. 🙂

Er turen ikke nået til dig endnu, kan du altså godt begynde at glæde dig. Det er SÅ herligt at blive fejret fra tidligt til sent 🙂

Kærlig hilsen

den glade fødselar – Gitte 50 – og 100% tilfreds

P.S.: Hvad med fødselsdagsfest og alle gæsterne? Min mand og jeg holdt et brag af en fælles fødselsdagsfest en sommerdag i juni. Det var virkelig også virkelig en god fest, som jeg ser tilbage på med glæde. Har du lyst, kan du læse med om festen her 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tina

Så helt igennem en dejlig dag du havde der og endnu engang stort tillykke med halvvejs de hundrede:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer