Hasselback kartofler med bacon – sprøde og fyldt med smag

  • Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smagKartofler er herligt tilbehør. De mætter godt og kan laves på et utal måder. Kan vi da blive ved med at finde på? Ork ja, det kan vi da 🙂

Til søndagens kalveculotte spiste vi lækre hasselback kartofler, i søndagens anledning pimpet med bacon.

Jeg har før eksperimenteret med bacon-kartofler. Måske du allerede har prøvet disse små frække kartofler med hvidløg, bacon og timian?. De smager skønt! 🙂

Jeg tænkte, at bacon også måtte kunne bruges i hasselback-kartofler?Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smagJeg tog chancen og proppede små bacon-skiver ind i kartoffelsprækkerne. Min ide var, at bacon skulle afgive både smag og fedtstof til kartoflen. Indrømmet. Her i huset bruger vi meget bacon. Nogen siger, at bacon er det 6. krydderi? Sådan bruger vi det vist her i huset 🙂

Bacon giver så god smag til retter, hvis du spørger mig. Prøv bønner i baconsvøb, kyllingeschnitzler i baconsvøb, svinemørbrad i baconsvøb, og tykstegsmedaljoneri baconsvøb – Det er kun et lille bitte udpluk af alle de mange baconopskrifter du kan finde på bloggen. Et hit allesammen og i dag venter der dig endnu en opskrift 🙂Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smagHasselback-kartofler med bacon er ret nemme at lave. Faktisk er det bare hasselback kartofler med baconskiver i sprækkerne. Kartoflerne laves som helt almindelige hasselback kartofler – med olie, salt og peber. Du kan også rive lidt cheddarost og drysse på toppen? Det ville også være lækkert og det glæder jeg mig til at prøve en dag 🙂
Du skal påregne 2-3 kartofler pr. mand – afhængig af kartoffel-størrelse og afhængigt af hvor sultne I er 🙂

Du får opskriften lige her. Den er nem 🙂Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag

Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag
Prøv de lækre hasselback kartofler med bacon i sprækkerne. Uhm
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: hasselback kartofler
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: hasselback kartofler, bacon, hasselback kartofler med bacon
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 pk bacon skiver
  • Olie
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dybe riller/sprækker i dem, uden at skære dem helt igennem. Lige som når du laver almindelige hasselback kartofler
  • Klip en pakke baconskiver i små stykker - mange små stykker. Jo flere stykker, jo mere bacon kan der komme i kartoffelsprækkerne.
  • Prop baconstykker i kartoffelsprækkerne. Brug en sløv kniv - det virker 
    Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag
  • Pensl kartoflerne med olie og drys med salt/hvidløgspeber eller andet yndlingskrydderi 
    Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag
  • Bag kartoflerne ca. 1 time i ovnen v. 175 grader varmluft
    Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag

Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smagSprøde, lækre hasselbackkartofler fyldt med smag.

Bacon-strimlerne pepper kartoflerne lidt op – og de både smager bedre og ser bedre ud 🙂

Vi spiste kartoflerne til oksesteg, flødesauce, tyttebær og grøntsager og det var et hit. Jeg tænker, at kartoflerne vil smage godt som tilbehør til rigtigt mange retter? Spiser du dem med ost på toppen, er det lige før at de vil kunne spises alene som de er? Uhm 🙂
Hasselback kartofler med bacon - sprøde og fyldt med smag
God fornøjelse med hasselback kartoflerne – jeg håber de vil smage dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer