Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød

 • Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød

Oh la la – mine teenagere flytter ALDRIG hjemmefra nu! Nu ved de nemlig at deres mor kan lave VERDENS BEDSTE LASAGNE!

Ok indrømmet – som hverdagsprojekt var det en tidsrøver, men altså, når først lasagnen ligger lækker og klar på tallerkenen så er den forbrugte tid jo glemt. Er du vimmer den smagte godt!

DSC_4845

Smagfuld, med rigeligt kød og tomat og grøntsager var der faktisk også i. Tricket er en god langtidssimret velkrydret tomatsauce og en lækker bechamelsauce og RIGELIGT af den. Halløj hvor den smagte godt! Den var fast uden at være hård, den var blød uden at være udflydende.

Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød

Mine teenagere tog 3 gange og kom med den allerstørste ros: “Mor, den lasagne smager MEGET bedre end den lasagne vi fik fra pizzamanden!” . Vi får købemad fra den italienske ca. 1 gang om året – så det siger ikke så lidt. Mine børn plejer at være vildt benovede over købepizza og købelasagnen, så ja 5 stjerner til dagens hjemmelavede lasagne.

Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød

Retten er lidt tung at lave tidsmæssigt – men samlet set og alt incl. tager retten 1½ time at lave, hvis du arbejder effektivt uden pauser (det gjorde jeg ikke helt). Lav også gerne en KÆMPE portion, som jeg. Jeg har jo et par mine teenagere der storspiser og jeg INSISTERER på at der skal være mad nok til to dage, derfor denne kæmpe portion. I morgen tager maden 5 minutter at varme – fedt – det glæder jeg mig til!)

Her kommer opskriften:

Verdens bedste lasagne med tomatsauce, bechamelsauce og gulerødder. Retten serveres med hvidløgsbrød.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 8 -10
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • Kødsauce:
 • 1 kilo hakket oksekød
 • 6 små løg i tern
 • 5 fed pressede hvidløg
 • 2 peberfrugter i tern gerne rød og gul
 • 8 revne gulerødder
 • 3 oksebouillonterninger
 • 2 store dåser tomatkoncentrat
 • ½ liter tomatsauce
 • ½ liter kogende vand
 • 3 spsk. tørret oregano
 • Salt/peber
 • 1 pakke lasagneplader gerne fuldkorns
 • Bechamelsauce:
 • 50 gram smør
 • 100 hvedemel
 • 1 liter mælk
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk stødt muskatnød
 • 200 gram ost en ost med smag f.eks. danbo er bedre end mozzarella

Sådan gør du

 • Svits oksekød - fedtstof behøves ikke
 • Tilsæt bouillonterninger og svits med
 • Tilsæt løg og svits med til de er klare.
 • Tilsæt friskpresset hvidløg, revne gulerødder og peberfrugt
 • Tilsæt krydderier
 • Tilsæt tomatsauce og tomatkoncentrat (skyl dåsen og tilsæt også vandet)
 • Tilsæt kogende vand
 • Læg låg på gryden og lad den simre imens du laver bechamelsaucen.
 • Bechamelsauce:
 • Smelt smørret og tilsæt mel. Rør godt.
 • Pisk mælken i lidt efter lidt. Rør klumperne godt ud
 • Tilsæt salt, muskatnød og ost
 • Lav lasagnen:
 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 • Fyld lidt kødsauce og bechamelsauce i bunden af et ildfast fad. Det skal være et højt firkantet ildfast fad (mit måler 30x40 cm mener jeg)
 • Læg lasagneplader på.
 • Gentag med kødsauce og bechamel og lasagneplader til fadet er fyldt op.
 • Øverste lag skal være sauce og bechamel
 • Bag lasagnen i ovnen 30-45 minutter eller til lasagnepladerne ikke virker hårde når du stikker i dem.
 • Servér med salat eller gulerodssalt til og allerhelst hvidløgsbrød også, gerne hjemmelavet.

Sikke en lang remse – det lyder jo helt overvældende! Jeg håber du kan overskue processen?

Du behøver jo slet ikke følge min opskrift slavisk – tilsæt gerne de grøntsager og krydderier du foretrækker i en kødsauce og lav den helt som du plejer, hvis det er nemmere for dig. Bechamelsaucen virker jo som en kæmpe mængde, men det er tricket bag en god lasagne hvis du spørger mig. Du kan fint halvere mængden. Jeg har brugt skummetmælk, så bechamelsaucen er ikke fed og virker slet ikke voldsom/dominerende.

DSC_4830

Lige en ting vedr. den tilsatte tomatsauce: Jeg køber kartoner med purerede tomater i Lidl til 5 kr for en halv liter. Meget smagfuld tomatsauce, som jeg klart kan anbefale dig at købe. Kartonen kan du se et billede af her ovenfor.

Her ser du lasagneprocessen i billeder:

Som du kan se er der tilsat ret mange gulerødder i lasagnen – men de “drukner” på forunderlig vis i kødsaucen. Peberfrugterne “drukner” også, men alle grøntsagerne er samlet set med til at give retten en virkelig god smag.  En rigtig god måde også at få sneget grøntsager ind, især hvis du har små børn der helst ikke spiser dem frivilligt? 😉 DSC_4824 Vi skrællede også lidt gulerødder til og spiste dem ved siden af og som du kan skimte i baggrunden spiste vi også et lækkert hvidløgsbrød til. Hvidløgsbrød HØRER bare med til lasagne – hvis du spørger mig.

Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrødHvidløgsbrødet blevet lavet af en brødrest smurt med smør iblandet hvidløg og persille. Jeg laver et selvstændigt indlæg om hvidløgsbrødet en dag – det fortjener det! Du får et sneak-peak her 🙂
Hvidløgsbrød
Det var fileme en fornem tirsdagsmenu – wow en lækker lasagne!

Tænk, at jeg nu næsten kan glæde mig som et lille barn til aftensmaden i morgen. Tror dog jeg skal vogte over fadet. Har jo en teenagedreng der kommer tidligt hjem fra skole i morgen – bare han ikke går i køleskabet før vi andre kommer hjem 😉

Rigtig god fornøjelse med din lasagne 🙂

Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Sanne

En VIRKELIG lækker lasagne med masser af smag 🙂 Jeg undlod dog peberfrugt (da jeg har en i huset som ikke vil spise det) og tilføjede lidt tørret basilikum. Jeg er kæmpe fan – tusind tak for at jeg endelig har en opskrift på en god lasagne!!

Matilde

Hej! Jeg har lige et Par spørgsmål:
Når du tilsætter bouillon terninger, tilsætter du dem så råt eller blandet i vand? Eller??
Og det er korrekt du kommer osten i bechamel sovsen, ik? 🙂 der ser så lækkert ud, at den må jeg prøve en af dagene 🙂

Mvh Matilde

Lajla Thrane

Hejsa

sidder her og gennem kigger opskrifter på lasagnette.
jeg har lige en forespørgsel: hvor køber man tomatsauce henne?
eller er det = med flåede tomater/dem på karton brikker ?
jeg påtænker mig at bruge friske pastabånd
samt en anden gang tørret pasta skruere eller andre slags udforming, har du prøvet dette ??
hilsen lajla

Maria Brumvig

Hej 🙂 1000 tak for din evige inspiration til aftensmaden. Jeg bor i Østgrønland og laver tit “din” mad.
Tror du at denne Lasagne kan laves dagen forinden?
Mange grønlandske hilsner og tak fra Maria

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer