Lasagne – opskrift på lasagne med kød & grøntsager

  • Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauceHer i huset ynder vi jo at lave mad til flere dage. Kæmpe giga-portioner af vores livretter, så der er nemme serveringer på travle, energiforladte hverdage.

Tit bliver søndagen brugt til at trylle mere “overskuds-agtigt” mad, som f.eks. et kæmpe bjerg lasagne, fyldt med en masse gode grøntsager.

Har du energi, er det slet ikke et uoverskueligt projekt på en hverdag. Tænk på, at du slipper for køkkentjans på dag 2 og i det regnestykke, er det faktisk en nem lasagne.

Jeg havde travlt med kødgryderne, så fik ikke taget mange billeder af processen. Pyt med det – for i virkeligheden er det ganske nemt at lave lasagne jo: en lækker kødsauce, en lækker bechamelsauce og lasagneplader. Voila!  🙂Billedresultat for bagenørden porrerDu kan jo trylle en kødsauce efter helt eget valg til lasagnen, prøv f.eks.  denne bolognese med rigeligt kød og knap så mange grøntsager som den du skal høre om i dag. Dagens lasagne-opskrift er proppet med grøntsager, porrer, peberfrugt og gulerødder.

Jeg elsker nemlig når lasagnen er fyldt med smag og fibre og det er også en genial måde at få proppet mange vitaminer i familien på.

Tricket bag en god lasagne er en god kødsauce, gerne tilsat en god sjat rødvin. Der hører også en god hjemmelavet bechamelsauce til. Der skal være rigeligt af den og saucen skal gerne være fyldt med en god ost. Så kan lasagnen ikke gå galt 🙂Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauceOpskriften nedenfor er til fri inspiration. Brug gerne de grøntsager du foretrækker, eller som du lige har på lager i dit køkken (eller i din køkkenhave).

Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 8 -10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Kødsauce:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 oksebouillonterninger
  • 5 fed friskpresset hvidløg
  • 3 løg i tern
  • 1 stort bundt porrer skåret i tynde skiver
  • 5-7 revne gulerødder du bestemmer mængden
  • 2 peberfrugter skåret i små tern
  • Salt/hvidløgspeber
  • 3-4 spsk tørret oregano.
  • 3 små dåser tomatkoncentrat
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½ liter kogende vand
  • Evt. en god sjat rødvin 2-3 dl
  • 1-1½ pk. lasagneplader gerne fuldkorn
  • Bechamelsauce:
  • 50 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • Salt
  • 100 gram god parmesanost gerne mere. Riv gerne selv parmesanen og køb ikke det færdige pulverdrys. Bare min anbefaling. Anden ost kan også sagtens bruges.
  • Tilbehør: Grøn salat creme fraichedressing, hvidløgsbrød

Sådan gør du

  • Kødsauce:
  • Svits oksekødet sammen med bouillonterningerne og friskpresset hvidløg. Bouillonterningerne skal bare svitses med.
  • Tilsæt salt og hvidløgspeber
  • Klargør grøntsagerne imens kødet bruner
  • Skær løgene i tern og svits dem klare sammen med kødet
  • Snit porrerne og tilsæt
  • Skræl og riv gulerødderne og tilsæt
  • Tilsæt peberfrugt.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og kogende vand.
  • Læg låget på gryden og lad kødsaucen simre imens du laver bechamelsaucen.
  • Bechamelsauce.
  • Smelt smørret og rør hvedemel i.
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt .
  • Pisk godt.
  • Tilsæt salt og muskatnød.
  • Riv osten og tilsæt. Den kan også skæres i blokke.
  • Tilsæt evt. ekstra mælk, hvis du synes saucen er for tyk
  • Nu laves lasagnen:
  • Find et stort ildfast fad, måske to? Min portion rakte til to fade..
  • Læg kødsauce i bunden og et lag bechamelsauce ovenpå, herefter lasagneplader.
  • Gentag.
  • Afslut med et lag kødsauce og bechamel.
  • Fadet skal kun fyldes max. 2/3, da lasagnen eller bobler ovenud.
  • Bag lasagnen ca. 45-60 minutter v. 175 grader varmluft (tilberedningstiden afhænger af hvor stort/store dit/dine fad(e) er. Tildæk evt lasagnen med stanniol de sidste 20 minutter.
  • Serveres rygende varm

Noter

Tilsæt gerne en god sjat rødvin til lasagnen.
Lasagnen er fryseegnet

En lækker, lækker lasagne som er alle anstrengelserne værd, selvom du måske lige nu synes, at to-do-listen ser uoverskueligt lang ud. I morgen har du køkkenfri, hvis du laver en stor portion i dag. Tænk lige på det. 😉

Billedresultat for bagenørden hvidløgsbrød

Lasagne smager skønt, hvis du serverer et lækkert hvidløgsbrød til. Det kan være den nemmeste version: en brødrest smurt med hvidløgssmør (se ovenfor) eller det kan være hurtige koldthævede boller smurt med hvidløgssmør. Du kan også bage et nybagt hvidløgsbrød til hvis du orker? Det er ikke så svært som det lyder 🙂Billedresultat for bagenørden hvidløgsbrødLasagne er guf og et hit hos både store og små. Den smager fortryllende lækkert.

Bon appetit. Dagens lasagneservering er klar til dig. 🙂
Lasagne proppet med grøntsager og parmesan bechamelsauce


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia Nielsen

Hej Gitte

Er fortsat storfan af din blog. Hele familien brødfødes ofte af dine opskrifter – til to dage eller fryseren ;-).

Mange hilsner fra
Pia

Trine KH

Absolut den bedste lasagne jeg/vi har smagt til dato. Tusind tak for en fantastisk blog og skønne, lækre opskrifter. Din side giver mig virkelig inspiration til, at prøve noget nyt og også nye retter. Keep up the good work ????

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer