Brændte mandler opskrift med kakao og kanel

  • Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De brændte mandler? Jamen de er skam spist.

Det forsvinder altid som dug for solen. Altså jamen så måtte vi jo bare lave en ny portion? Og hvad så når den er blevet spist? Så laver vi da bare endnu en portion? 🙂

Og denne gang skulle det vel også være en ny opskrift med et lidt andet twist? Man kan jo lige så godt eksperimentere lidt?

Det blev brændte mandler med smag af kakao og kanel. En perfekt kombination og sikke skønne brændte mandler. Er du mere fan af brændte mandler i en “klassisk” version, så udelader du blot kakao og kanel. Du kunne også prøve at erstatte med lakridspulver? Uhm <3

Lige en indskydelse : Brændte mandler kan nydes hele året og absolut ikke kun til jul. På gader og stræder bliver der jo solgt brændte mandler hele året rundt, så du kan roligt også lave en portion hjemme i dit eget køkken også selvom det er januar, februar, marts, april, maj……… 😉

Brændte mandler forsvinder HURTIGT, vær forberedt på det.

Knasende sprøde søde lækre mandler. Uhm. Mange siger “Mandler er jo sunde, så det er vel i kategorien sundt slik?” Den holder vist alligevel ikke, men ok – i forhold til vingummi med tilsætningsstoffer er de jo sundere, men små kaloriebomber er det. Så er du advaret 🙂

De dér mandler med et kakaotwist…. DE var altså bare så gode. Og det vilde skete jo. Disse mandler blev OGSÅ spist. De forsvandt hurtigt efter at have indtaget førstepladsen over julegodter og øv også, nu er dåsen tom. Igen. Måske man skulle lave en ny portion??….:-)

Brændte mandler – opskrift med kakao og kanel

Brændte mandler - opskrift med kakao og kanel
Skønne hjemmelavede brændte mandler med kakao og kanel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Brændte mandler - opskrift med kakao og kanel
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: brændte mandler, kakao, kanel, mandler
Portioner: 200 gram
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 175 gram flormelis
  • 1 dl vand
  • Salt
  • 2 tsk kakao kan udelades eller erstattes af f.eks. lakridspulver
  • 1/4 tsk kanel kan også udelades (udelad det helt, hvis du bruger lakrids)
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Mandler og tørre ingredienser blandes på en pande.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • Tilsæt vand
  • Mandel-blandingen varmes op ved middel varme.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • Der omrøres - brug en grydeske af træ. Langsomt vil blandingen blive mere og mere grynet.
  • Pludselig vil du opleve at sukkermassen bliver mere og mere pulveragtig og grynet og det er helt normalt. Du omrører stadig.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • På dette tidspunkt tænker man at mandlerne mislykker, men den er god nok. De skal se sådan ud. Panden skal have middelvarme og mandlerne er nu tørre og faste.  Hvis du har for høj temperatur, kan du risikere mandlerne brænder af. Ved for lav temperatur vil sukkeret ikke karamellisere. Middel varme er perfekt.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • Dine mandler komme til at se sådan ud i løbet af en halv times tid:
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • På dette tidspunkt, når mandlerne ser sådan ud, må du ikke forlade panden. Sukkeret vil begynde at smelte igen og der vil lyde små smæld fra mandlerne. Skru lidt ned for temperaturen og rør godt.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • Når sukker karamelliser bliver den flydende, skinnende og karamelagtig, så tager du panden af blusset. Forinden har du klargjort en bageplade med bagepapir. Her hælder du dine mandler på. Det er vigtigt at det er bagepapir, så mandlerne ikke brænder hul. Hæld blandingen på en bageplade er god, så tager dit køkkenbord nemlig ikke skade af varmen.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel
  • På bagepladen skiller du mandlerne ad med to gafler.
  • Mandlerne skal køle af et par timer før du kan putte dem i en beholder, glas eller dåse.
    Brændte mandler opskrift med kakao og kanel

Noter

Kakao og kanel kan sagtens udelades eller erstattes af f.eks. lakridspulver?
Det er vildt let at brænde sig på sukkerblandingen, så pas på fingrene når du laver karameller. 
Brug ikke en røreske af almindeligt plast, den vil nemlig smelte og hele blandingen incl. skraber må i skraldespanden. Brug en grydeske af træ

Lækre og knasende sprøde brændte mandler med twist af kakao og kanel

Mandlerne forsvandt på ingen tid og jeg må indrømme at smagen gør sig særligt godt op til jul – men resten af året vil de også forsvinde. Tro mig 🙂Brændte mandler - opskrift med kakao og kanelDen lyder rigtigt svær, processen, når jeg beskriver den her, men har du prøvet den et par gange, så kan du sagtens finde ud af det.

 

Det er vigtigt du skiller mandlerne ad med to gafler. Ellers vil du til slut bare have en stor klump mandler efter afkøling.

Det er jo forresten sådan du laver mandelkrokant. Brændte mandler du lader stivne i en klump og herefter hakker groft. Det er mandelkrokant og det smager skønt som drys på is, på fromage eller i kage.

Der kan nå at forsvinde mange på bagepladen i den tid de køler af. Jeg vogtede lidt over mine mandler, og heldigvis var der nogen tilbage til godtedåsen 😉

Brændte mandler - opskrift med kakao og kanel

Kast dig endelig ud i de brændte mandler med kakao/kanel-twist. De er LÆKRE og du behøver SLET ikke vente til det bliver jul igen.

God fornøjelse. God mandel-fornøjelse 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer