Champignonsuppe med svampe, fløde og æggeblomme

Idag var det suppedag. 🙂

Vejret er gråt og trist, foråret og solen har sat sig på standby. Suppe hører måske mest efteråret til, men idag var efterårsagtig. Perfekt til suppe!

Suppedage er vi begyndt at få flere af her i huset. Vi kan faktisk rigtigt godt lide det alle mand. Det er rimeligt nemt, hurtigt, sundt, billigt og hvis man laver en stor grydefuld, er der lækkert nemt mad til dagen efter også.

Med et godt brød til, bliver måltidet tryllet om til fornem mad. Skønt at få fornem mad 2 dage i træk. 😀

Dagens suppe blev champignonsuppe lavet på rigtige svampe. Altså rigtige forstået på den måde, at det ikke var champignon på glas (hvilket ellers sagtens kan bruges i mangel af bedre), men “rigtige” svampe på den “frosne” facon. Hm. Helt rigtige ville jo ellers have været friske, selvplukkede, ude fra den rigtige NATUR, men sådan blev det ikke lige. (Drømmer om engang at lave suppen med friskplukkede kantareller, drømmer om det! Tror den vil smage fantastisk! 🙂

Hurra for frost siger jeg bare! 😀

Jeg har læst at frosne grøntsager faktisk ikke er mere usunde end friske. Af en eller anden grund føler man sig bare på en måde mere “slap” og underskudsagtig når man bruger denne genvej, men tit giver det bare rigtig god mening at bruge frost! F.eks. for mig idag. Træt, tidspresset og jeg indrømmer : Jeg synes det er enerverende irriterende at rense friske champignon. Hader det! Det tager hundrede år og der er jord ALLEVEGNE!).

Hurra for frost! 🙂

Frossen champignon-blanding

Prøv at se hvad man kunne få i discount-butikken for 10 kroner. En champignon-blanding med alle mulige spændende svampe i. Begyndte straks at fantasere om lækre smørstegte svampe og flødeagtig cremet suppe. Lige sådan en suppe ville jeg lave!

Det er vildt nemt at lave champignonsuppe. Har du ikke prøvet det før, så kast dig bare ud i det. Det kan faktisk ikke gå galt.

Du gør følgende :

Snit 2-3 løg og svits dem i lidt smør (det skal helst være smør for smagens skyld). Imens drypper du lidt citronsaft over dine svampe, så de kan trække lidt i det.

Løg skal der i suppe, masser af løg

Når løgene er svitset klare, tilsætter du 3 bouillon-terninger (altså terningerne, vent med vandet) og champignonerne, som svitses med.

Sikke smukt det ser ud 🙂

Svampe/løg blanding til suppe

Imens svampeblandingen steger, koger du vand i elkogekedlen. Jeg brugte 2 liter (Her i huset kan vi nemlig godt lide når der er suppe til dagen efter). Det smarte ved at bruge elkogekedlen er at suppen bibeholder den høje temperatur i gryden.

Når vandet er kogt, hældes det over champignon og løg.

Suppen simrer indtil du ikke kan vente længere. Ok indrømmet. Jeg er vist ikke helt så præcis i mine opskrifter hvad angår tidsangivelser, prøver at stramme op : Denne suppe fik omkring ½ time.:-)

Til slut tilsættes en flaske Milda-fløde (let madlavningsfløde) eller en kvart piskefløde alt efter hvor fedtforskrækket du er. 😉  Du kan også blande et  par pasturiserede æggeblommer i fløden, de gør suppen mere cremet,  men det er slet ikke nødvendigt, hvis du ikke lige har dem Husk at piske godt imens hvis du hælder æggeblommer i (ellers stivner ægget).

Efter æg/fløde er tilsat må suppen ikke boblekoge. Jævn evt. med lidt meljævning/hvid saucejævner hvis du synes den er blevet for tynd.

Suppen smages til med salt og peber (jeg brugte dog min gode urtesalt som salt, og det var en rigtig god ide).

Med friskbagt brød til, er det en fornem ret man pludselig kan få tryllet.

Jeg bagte “Verdens Bedste Brød” til (opskrift følger). Et fantastisk brød. Vildt nemt og vildt lækkert. Men den sprødeste skorpe og den mest elastiske krumme. SELVFØLGELIG skulle vi flotte os og have den gode smørgule økologiske Thiese-smør på. Iskoldt smør på friskbagt brød. Ah! Selv de smør og fedtforskrækkede er NØDT til at gøre det.  😉

Jeg ville sådan ønske at I kunne høre LYDEN af det gode brød. Det knaser på den sprødeste måde når man trykker på det, en helt fantastisk kvasen. Det brød, det er du bare nødt til at prøve at bage! 😀

Champignon/svampe-suppe med "Verdens Bedste Brød" og iskoldt smør

Vi var vilde med suppen alle mand, nogle mere end andre. Sønnen blev MEGET mere interesseret da jeg sagde at den bestod af svampe man blev svimmel af. Så ville han gerne have en ekstra portion.  ;-D

"Verdens Bedste Brød" - Knasende sprødt

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer