Grillede asparges med olie og krydderurtesalt

  • Grillede asparges med olie og krydderurtesalt

Grillede asparges med olie og krydderurtesaltAsparges er noget af det bedste ved sommeren. Det er en ægte sommerbebuder, når de første grønne asparges-stængler kan købes i butikkerne.

Vi spiser asparges så tit som vi kan komme til det om sommeren. Vi stornyder dem, som de er, i en grøn salat som f.eks. denne med tranebær, de smager skønt med bacon eller serranoskinke viklet omkring  og endelig smager de godt bare dampkogte serveret med smør og salt.Grillede asparges med olie og krydderurtesaltI disse dage griller vi i stor stil og selvfølgelig skulle asparges’ene da på grillen. Du kan pensle aspargesstænglerne med olie og grille dem få minutter på hver side eller du kan grille dem samlet i en foliebakke ved indirekte varme og vende dem en enkelt gang undervejs.

Jeg grillede asparges’ene i foliebakke, for vi havde kød på grillen, der ikke havde så godt af at låget blev løftet alt for mange gange, men grill dem gerne direkte på risten, hvis du griller ved direkte varme og står klar ved grillen til at vende.

Har du ingen grill, eller adgang til grill, så fortvivl ej. Asparges’ene kan nemlig fint laves i ovn også 🙂
Grillede asparges med olie og krydderurtesalt

Jeg dryssede med urtesalat og dryppede med rigeligt olivenolie. Du kan også smuldre lidt feta ovenpå eller et par skiver parmesanost måske?

Asparges smager så godt, at de kan spises som snack og næsten uanset hvad du “pepper” dem op med, så vil det være et hit. Som sagt, vil de også vække jubel “au naturel”. Grillede asparges med olie og krydderurtesalt

Grillede asparges med olie og krydderurtesalt
Grillede asparges med olie og krydderurtesalt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 2 -3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 4-5 spsk olie olivenolie, men raps- eller solsikkeolie kan også bruge
  • Kryddersalt
  • Evt.: Smuldret feta eller parmesan-skiver

Sådan gør du

  • Skyl asparges'ene og knæk den nederste stok af
  • Læg asparges'ene i en alu-bakke og dryp med olien. Vend asparges'ene, så olien fordeles godt.
  • Drys med kryddersalt (jeg har en kværn med groft salt med krydderurter). Drys gerne med groft salt/krydderurter, hvis du ikke lige har færdig-lavet kryddersalt.
  • Dæk alu-fadet med folie de første 5 minutter.
  • Vend asparges'ene
  • Grill uden folie de næste 5 minutter.
  • Har du ingen grill, kan asparges'ene sagtens grilles i ovnen
  • Prik i asparges'ene undervejs. Når de føles møre, men med bid, er de færdige.
  • Bon appetit 🙂

Grillede asparges med olie og krydderurtesaltEr du vimmer nogle lækre asparges! Fyldt med smag og med bid. Slet ikke kogt ud.

Måske du kan grille dem helt uden folie, men jeg tænkte, at det ville være godt med 5 minutters “damp” først “under låg”.

De var helt perfekte de grillede asparges.

Prøv også at vikle serranoskinke omkring – DET er også et hit. Her skal du grille direkte på risten.Det er med asparges som med jordbær. Vi skal huske at spise rigeligt, imens der er sæson. Pludselig er de væk igen og så ærgrer vi os.

Asparges til folket. MERE asparges til folket 🙂

Hold godt øje med asparges i vejboder og i butikker. Pludselig er det dig der har vundet i  asparges-lotteriet 🙂

Gå efter de faste asparges og gå udenom de bløde, runkne. Det er nemt at se hvornår og om aspargesene er fine. Dem jeg brugte var helt perfekte.Grillede asparges med olie og krydderurtesaltVi spiste de grillede asparges til en grillet marineret kotelet og en lækker pastasalat med snackpebre. Opskriften på pastasalaten skal du nok få, men foreløbigt kan du måske nøjes med denne? Den er nemlig også rigtig fin.

Det var en rigtig skøn menu.

Pastasalat er en perfekt servering om sommeren. En let men alligevel mættende menu. Jeg bruger altid fuldkornspasta, fordi smagen er bedre og fordi man er mæt længere tid.Grillede asparges med olie og krydderurtesaltDet var perfekt at servere de grillede asparges til pastasalaten og en grillet kotelet.

Grillmenuer skal være lette, for vi gider ikke stå i køkkenet og lave forberedelser i 100 år vel? 🙂

Koteletterne var købt færdigmarinerede, og pastasalaten rakte til 3 dage. Sådan.

En ultra-let sommergrillmenu. Det kan vi li’ 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer