Smukke salater! Tomatsalat og grøn salat med asparges

 • Grøn salat med asparges
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_8396

Dag 2 på mit nye arbejde.

Glad, grundforvirret, smågrinende. Har spillet kalenderbingo med min nye kalender og bøvlet lang tid med at få synkroniseret min nye telefon. Har haft min første udlånsvagt! Hjulpet en sød gammel mand med at finde biografier om politikere og skuespillerinder. Hjulpet en ung mand med at finde bøger om taoisme. Reserveret mange udlånte bøger til ældre damer. Kastet mig ud i et nyt søgesystem, godt hjulpet af søde kolleger. OPRETTET 3 NYE LÅNERE, så har ikke skræmt nogle nye væk. Pyh! Siddet fast i elevatoren. Fået meget mere ny indformation om systemer, regler og procedurer. Smilet og grinet meget. Skøn jobstart! 🙂

Men nu er jeg træt. Træt som i TRÆT helt indtil knoglerne! Jeg skal tidligt til køjs skal jeg og i aften vil jeg nøjes med at skrive om salater. Ikke fordi salater generelt er noget man skal nøjes med. Faktisk er det hos os tegn på overskud, når vi får lavet en lækker salat. Et måltid uden grønt tilbehør er et “fattigt” måltid synes vi. Det er ikke altid vi har overskuddet, men næsten. Står det rigtigt sløjt til, kan vi finde på  bare at åbne en dåse majs eller købe en pose frosne bønner eller frossen wok-blanding, der bare skal svitses. Det er også ok. Der skal grønt til. Hver dag. I en eller anden form.

Håber du kan finde inspiration i disse smukke enkle salater. Billederne er fra  mit “billed-lager” og salaterne har jeg lavet for længe siden. Salaterne kan spises som tilbehør til langt de fleste retter.

Den første salat du skal høre om, er en hurtig grøn salat med asparges og tranebær. 

Opskrift:

Snit ½ icebergsalat og et bundt asparges og bland sammen Drys tørrede tranebær over.

DSC_8394

DSC_8396

Servér gerne salaten med en fuldfed creme fraiche dressing til. Bland dit yndlingskrydderi heri. Jeg bruger som oftest Hvidløgspeber fra Santa Maria. Det er min favorit. Har du også én? 😉
DSC_8398DSC_8050

Opskrift på tomatsalat med mozzarella og forårsløg.

Den anden salat du skal høre om er en tomatsalat med forårsløg, mozzarella, olivenolie og hvidløgspeber.

Snit tomater og forårsløg (jeg bruger ca. 6-8 tomater og et halvt bundt forårsløg), skær 1 mozzarellakugle i tern, rør god olivenolie med hvidløgspeber og dryp over. Det var den tomatsalat. Hurtigt ikke? Husk! Lad være med lige at bruge de sidste par forårsløg, bare for lige at få dem brugt. De kan godt være meget stærke, så nøjes med et halvt bundt. Måske du kan fryse resten? Det skal da prøves! 😉
DSC_8049
Smukke salater der kan være klar,hurtigere end kartoffelvandet kommer kog.

Rigtig god fornøjelse og godnat. Dybt godnat 😉DSC_8052


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer