Hjemmelavet is med jordbær – opskrift på jordbæris

  • Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jordbær og jordbæris af kondenseret mælkLykke er, når det er sommer og solen helt uventet og glædeligt skinner fra en skyfri himmel.

Skønne sommerbebudere er der heldigvis mange af og jordbær er en af dem.

Jeg storspiser jordbær, når det er jordbærsæson og det skal du også huske, for pludselig er sæsonen slut og så skal vi vente gudsjammerligt længe på jordbær igen. Spis nu rigeligt, for hulan 🙂

Jordbær smager skønt som de er, serveret med fløde , med chokoladetop eller hvad med en lækker jordbæris?

Der var ikke langt fra tanke til handling. Hjemmelavet jordbær-is fik jeg straks lyst til.Jordbær og jordbæris af kondenseret mælkDet er nemt at lave is af kondenseret mælk og isen krystalliserer ikke så let som når du laver den med æggeblommer.

Cremet og smagfuld bliver isen også. Et hit og det er den kondenserede mælk der er hemmeligheden bag.

Du kan læse mere om kondenseret mælk her og du kan også læse om hvad der også sker hvis man KOGER sådan en dåse kondenseret mælk Så kan du nemlig trylle karamel-lækkerier!

I dag får du is-opskriften og har du ikke lige jordbær på lager, så vil isen sagtens kunne laves med andre bær.

Jordbær

Opskrift på hjemmelavet jordbæris med kondenseret mælk:

Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk
Hjemmelavet jordbæris lavet af kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 20 minutter
Ret: Hjemmelavet is med jordbær - af kondenseret mæk
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: hjemmealvet is, is, jordbær, jordbæris
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl. piskefløde
  • 2 dl. mælk
  • ½ dåse kondenseret mælk ca. 200 gra(Resten kan holde sig op til en uge hvis du hælder resten over i en lufttæt beholder
  • 4-500 gram blendede jordbær hindbær eller anden frisk frugt kan bruges
  • ½  dl. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Pisk fløden let og luftig.
  • Blend jordbærrene til jordbærpuré med stavblender, og vend i fløden.
    Hjemmelavet is med jordbær
  • Tilsæt flormelis, vaniljesukker, kondenseret mælk og alm. mælk til flødeblandingen.
  • Rør blandingen i en ismaskine (hvis du har en sådan). Hvis ikke putter du bare isen i en tæt plastbeholder og sætter den i fryseren.
    Hjemmelavet is med jordbær - af kondenseret mælk
  • Normalt skal man røre i isen et par gange når den indfryser, men det behøves ikke med denne is. Der bliver intet bundfald.
  • Sæt isen i fryseren et døgns tid eller minimum 5-6 timer, eller til den er frossen.
  • Tag beholderen ud af fryseren ca. et kvarter før isen skal serveres. Isen kan nydes som den er eller serveres med friske jordbær.
    Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

Noter

I stedet for jordbær kan du tilsætte andre bær eller andre smagsgivere, lakrids, marcipan, chokolade? Lav din egen favorit-is.
Brug gerne denne isopskrift som en god is-grundopskrift

Jordbær og jordbæris af kondenseret mælkVoila. Sådan ser den lækre jordbæris ud. Lad gerne den frosne is stå på køkkenbordet lidt, før du kan lave iskugler af den.

Skøn is og skøn skøn sommerdag. Jordbær og jordbærisen og rigeligt med terrassetid var mit sensommersolskins-lyspunkt 🙂
Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

Isen smager fantastisk, af lutter gode råvarer.

Pudsigt, det er jo også det eneste der er tilsat? Kan det blive andet end godt så? Jordbæris er lækkert, men prøv du gerne en anden favorit også

Skøn is jeg fik tryllet med maskine og fryserens hjælp. Jeg giver dig hermed isen de varmeste anbefalinger.

Jeg er vild med jordbærisen, men af mine is-eksperimenter er det nok stracciatella-isen der er min største favorit. Jordbær-isen var dog tæt på at udligne, så mon ikke du også skulle prøve den en dag? 😉Jordbær og jordbæris af kondenseret mælk

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hans Henrik

God eftermiddag

Din opskrift på jordbæris ser rigtig god ud. I den forbindelse har jeg 2 spørgsmål.

1) Du skriver 1/3 dåse kondenseret mælk. Hvor meget er det i gram eller dl., for der er flere forskellige dåsestørrelser.

2) Hvorfor bruger du flormelis, og ikke rørsuker/alm. sukker.

Mange hilsener

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer