Det er starten af juni måned og sommersolen har allerede skinnet på os – og jordbærrene – i rekordmange timer.

Badevandet er varmt og bærrene er så søde lige nu, som var det juli måned. Jordbær-avlere fortæller, at det allerede er de sene sorter der er modne nu. Heldige os. Her i 2018 forstår vi virkelig at tage forskud på glæderne. Sommerglæderne. 🙂Jordbærmarmelade med vanilje - nem opskriftKan jeg se mit snit til det, køber jeg jordbær hver eneste dag på vej hjem fra jobbet.

Vi spiser jordbærrene direkte fra bakken, med fløde på, laver lækkert syltetøj eller bager lækre kager af dem.

Gå amok i jordbær, når du har chancen. Spis til du revner. Fortryd intet. Til vinter vil du længes og savne de sommersøde bær.Jordbærmarmelade med vanilje - nem opskriftI dette indlæg har jeg samlet 10 lækre opskrifter på lækre kager og desserter med jordbær til dig.

Sommeropskrifter – eller vinteropskrifter, hvis du skulle være så heldig, at have fryseren fyldt med bær.

Forsyn dig og bliv inspireret. Måske din helt egen jordbærkagefavorit vil være iblandt? 🙂

 

1) Sommerens bedste jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme:

Kongen over alle jordbærkager, må vist være denne overdådige jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme.

Sommerens bedste jordbærkage og ubetinget familiens jordbærfavorit. Opskriften finder du lige her 🙂

 

2) Jordbærcrumble med smør, mandler og knas

Denne crumble smager skønt og en oplagt kage hvis du har jordbær i fryseren. Fin og festlig ser den ud og den smager helt fortryllende med vaniljeis til. Uhm – et perfekt jordbærkage- og desserttip 🙂

 

3) Jordbæris af kondenseret mælk: 

Hvis du bruger kondenseret mælk, er det altså bare rigtigt nemt at lave hjemmelavet is. Prøv denne med jordbær. Den er virkelig lækker. Cremet, flødeagtig og den helt perfekte sommerdessert. Servér gerne friske bær til  🙂

 

4) Lækker jordbærkage med citrus:

Er du på jagt efter en jordbærkage i en lidt lettere version, så prøv denne kage med citrus og flormelisdrys. Kagen bliver ekstra lækker, hvis du serverer den med flødeskum eller vaniljeis til, men ønsker du en light-version, så smager den altså også lækkert som den er. Enkel og fin 🙂

 

5)  Syndig brownie med karamel – og friske jordbær 

Jeg minder lige om, at jordbær jo også er perfekte at servere til lækre kager. Prøv f.eks. denne lækre brownie, der bliver tryllet til et endnu større hit, med lidt jordbær serveret ved siden af.

Jordbær søder, men giver også lige et syrligt strejf, som især mange lidt tunge kager kan have godt af. Jordbær klæder denne brownie fænomenalt og prøv lige et par kugler vaniljeis til også. Uhm <3

 

6) Fødselsdagslagkage med creme, flødeskum og jordbær 

Se lige hvor fint man kan pynte en lagkage, hvis man har friske jordbær. Så sommerlig fin og lækker også. Bare lige et tip til dig.

 

7) Sommerpavlova med jordbær, marcipan og vaniljecreme:

 

En Pavlova er den nemmeste marengskage i verden. Der er marcipan i marengsen, men det kan fint udelades. Kagen er er toppet med vaniljecreme og masser af sommersøde bær. Der er her brugt både hindbær og jordbær, men lav den gerne med jordbær alene.

Et rigtigt sommerjordbærkage-dessert-tip 🙂

 

8) Smukke saftige muffins med jordbær og marcipan

Muffins med jordbær og marcipan. Saftige, lækre og fedtreducerede, for der er brugt skyr i dejen. Prøv dem. Opskriften finder du lige her.

 

9) Jordbærmarmelade med vanilje:

Prøv en lækker jordbærmarmelade. Den smager rigtigt skønt serveret på nybagt brød, i roulader, eller i lagkager?

 

10) Roulade med jordbærsyltetøj og mandelflager:

Hvis du har lavet en portion jordbærsyltetøj, så prøv at lave en lækker jordbærroulade. Servér gerne en god klat flødeskum til. En virkelig skøn servering – perfekt til både kage- og dessertbord.

 

Jordbær med fløde:

Jeg minder dig lige slutteligt om jordbær i den helt enkle og lækre version, så enkel at du slet ikke behøver nogen opskrift. Sommerklassikeren: Jordbær med fløde.

Måske det i virkeligheden er den servering vi alle synes allerbedst om?

Nogen sværger til piskefløde, andre kaffefløde eller vaniljeis. Du bestemmer 🙂

Jeg håber du er blevet jordbærinspireret af alle disse jordbærlækkerier?

Tjek gerne alle vejboder på din vej i den kommende tid. Måske der står en bakke eller to klar og venter på dig? Jeg tror det. Kan du høre dem kalde? Det kan jeg 🙂

“Roser er røde, violer er blå. Jordbær er søde, og du er ligeså”

Rigtig sommer til dig. Vaskeægte jordbærsommer <3Jordbærmarmelade med vanilje - nem opskrift