Kartoffelpandekager. Her får du en meget nem opskrift på sprøde lækre pandekager af en rest kogte kolde kartofler.

Har du også tit en rest kolde kartofler i overskud? Så har jeg et godt og meget nemt tip til dig her. Du skal da prøve at lave kartoffel klatkager!Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Tit laver vi brasede kartofler eller kartoffelfrikadeller af en kartoffelrest, men i dag har jeg prøvet at lave kartoffelpandekager. De blev super gode og er meget nemme at lave. Du skal bruge få ingredienser.Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Vi nød kartoffelpandekagerne som kartoffeltilbehør til en god oksesteg, men faktisk så kan de også bruges kolde som små sandwichbrød.

De vil være et hit i madpakken også, lagt sammen med forskelligt fyld?

En rigtig god måde at få brugt sine rester på og få en afveksling fra biksemaden. Stop madspild i allerbedste stil.

Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
Jeg har brugt kogte kolde kartofler, men kartoffelpandekager kan også laves med en rest kartoffelmos. Måske du bare lige skal nøjes med et æg mindre?

Tit bruger jeg rå kartofler, når jeg laver de populære røsti – uhm de er altså også gode. Prøv også disse røsti med cheddar og gulerødder.

Skønt at man kan bruge kartofler – også rester – på så mange måder. Få flere lækre kartoffel opskrifter nederst i dette indlæg.Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kartoffelpandekager opskrift – sprøde og lækre – få opskrift her

Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
Sprøde lækre pandekager med kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
Portioner: 13 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 650 gram kogte kolde kartofler (ca,) kartoffelmos kan også bruges. Bare brug ca. denne mængde
  • 1 stort løg fintrevet
  • 3 æg
  • 125 gram hvedemel
  • salt/peber
  • smør/olie til stegning

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har kartofler til overs i forvejen, så kog kartofler og lad dem afkøle
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Riv kartoflerne på et rivejern, sammen med løg. Tilsæt krydderier og æg. Rør melet i.
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Ønsker du en helt fin "dej" kan du blende den, men det behøves ikke
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Varm olie/smør på en pande og læg kartoffelpandekager på. Glat dem lidt ud med ske. Jeg brugte en bradepande, der også kan bruges på komfur, men alm. pande kan sagtens bruges. Kan også bages som én stor kartoffelpandekage
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Jeg fik 13 stk af denne portion. Steg pandekagerne 3-4 minutter på hver side ved middel varme og vend dem når de er sprøde og gyldenbrune. Sænk evt. temperaturen lidt, hvis de bliver for mørke
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Kan også holdes færdige i ovn/airfryer. efterhånden som de alle bliver færdige
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre
  • Så er kartoffelpandekagerne klar til servering. Serveres som tilbehør til kødretter, eller lune som tilbehør til brunch f.eks. med bacon og scrambled eggs
    Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Noter

Kartoffelmos kan også bruges. Prøv dig lidt frem med mængden af æg.
Tilsæt evt. friske eller tørrede krydderurter: hvidløg, timian, basilikum, persille, dild eller suppler med revet squash, gulerod, ost, skinke? 
Du kan forme pandekagerne som en stor kartoffelpandekage i stedet. 
Kartoffelpandekagerne er sprødest lune, men kan også spises kolde, evt. i madpakken med fyld
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen
Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Sprøde og lækre små pandekager med kogte kolde kartofler

Der blev 13 små kartoffelpandekager af denne portion. Du kan også forme pandekagerne som én stor kartoffelpandekage i stedet?

Den vil også se dekorativ ud på middagsbordet. Bare brug en tallerken eller et låg fra panden til at vende den store kartoffelpandekage med.

Sprøde pandekager, der var et hit til aftensmaden. En ny og anderledes måde at tilberede kartoffelrester på. Det behøver jo ikke være biksemad hver gang vel? 🙂Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Små kartoffelpandekager kan du også lave med fyld – få tips til opskriften her:

Prøv at tilsætte friske eller tørrede krydderurter: hvidløg, timian, basilikum, persille, dild? Du kan også supplere med f.eks. revet squash, gulerod eller bruge ekstra fyld som f.eks. ost, skinke?

Steg evt. lidt bacon og servér på toppen, evt. med scrambled eggs til brunch måske? Nogle spiser også de små kartoffelpandekager med laks eller anden topping.

Servér gerne aioli til eller måske chili mayo eller den gode mayo med røget paprika og hvidløg – det smager skønt!

Kartoffelpandekager opskrift - sprøde og lækre

Du kan også nyde kartoffelpandekager med lakserilette med varmrøget laks?

Lakserilette - nem opskrift med varmrøget laks
Nem lakserilette
Se opskriften her
Lakserilette - nem opskrift til forret eller frokost
Vi kunne ikke spise alle kartoffelpandekagerne, men de kan fint fryses. Faktisk så fandt vi også ud af at de smager godt kolde. Så kan de spises som en klap-sammen, lidt som vi gør med kolde klatkager.

Dagen efter så lunede vi resten i airfryeren – smart med nemt – og billigt – kartoffeltilbehør 2 dage i træk. Så genialt at man kan få brugt sine rester på nye spændende måder.

Nu er ideen hermed givet videre til dig.

Skøn at man kan trylle nyt liv i kogte kartofler eller kartoffelmos. Prøv også disse virkelig lækre mozzarella kartofler.

Rigtig god fornøjelse med kartoffelpandekagerne til dig.

Få flere gode opskrifter med kartofler ved at klikke her eller se et lille udvalg nedenfor.

Du kan se flere opskrifter på pandekager ved at klikke her

Prøv også disse hollandske pandekager med bacon – uhm de er også bare lækre.

Hollandske pandekager med bacon - sprøde og lækre
Pandekager med bacon og øl
Se opskriften her
Hollandske pandekager med bacon - sprøde og lækre

Måske du også kunne bruge disse opskrifter med kartofler?

1.

Knuste kartofler i airfryer - nem opskrift
Sprøde kartofler i airfryer
Se opskriften her
Knuste kartofler i airfryer - nem opskrift

2.

Knuste kartofler med bacon - nem opskrift
Sprøde knuste kartofler i ovn med bacon
Se opskriften her
Knuste kartofler med bacon - nem opskrift

3.

Kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder
Skønne kartoffelfrikadeller med cheddar og gulerødder af en kartoffelrest.  
Se opskriften her
Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre

4.

Kartoffelfrikadeller af stegt kartoffelmos opskrift
Kartoffelfrikadeller - smørstegte, sprøde og lækre
Se opskriften her

5.

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
Sprøde lækre kartoffelfrikadeller med mozzarella
Se opskriften her
Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller

6.

Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift
Lækre vegetar frikadeller af pastinak. Skøn røsti opskrift
Se opskriften her
Pastinak røsti - vegetar frikadeller opskrift

7.

Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Skønne Pommes Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Se opskriften her
Rösti med kartofler, gulerødder og cheddar - nem og lækker opskrift

8.

Røsti på pande - nem kartoffelrøsti opskrift
Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pande
Se opskriften her

9.

Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
Bagt kartoffelmos - nemt og lækkert tilbehør
Se opskriften her
Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift

10.

Bagt kartoffelmos i ovn - små kartoffelrosetter
Kartoffelrosetter med timian og sennep - af bagt kartoffelmos
Se opskriften her
Bagt kartoffelmos i ovn - små kartoffelrosetter


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.