•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeg har lige hørt Dronningen tale til Nationen for første gang i mit liv – ja og det er ikke engang nytårsaften.

Anledningen er denne gang trist.  Rigtig trist.

Baggrunden er grum. Corona har et jerngreb om Danmark. Et fast jerngreb som strammes dag for dag.

Det er helt bizart. Der er pressemøder med den ene dystre melding efter den anden fra statsministeren, relevante myndigheder og nu også regenten. Det er en vild tid. En skelsættende periode for os alle. En periode vi vil huske altid.

Jeg håber at vi alle slipper godt og helskindet igennem den tid vi har forude – jeg håber virkelig og sender dig mange gode og lindrende tanker til dig og din familie <3Koldhævede boller med havregryn - nem opskriftLige nu er mange af os hjemme, enten fordi vi arbejder hjemme eller fordi vi er sat i karantæne, frivillig som ufrivillig.

Vi kan stadigvæk købe fødevarer, men særligt én fødevare er en særlig mangelvare alle steder. Vi mangler gær.

Jeg delte dette indlæg på brød og bagværk man kan bage uden gær og det blev lynhurtigt månedens mest besøgt indlæg på bloggen

I dag vil jeg dele en samling med opskrifter på brød og boller hvor du stadigvæk skal bruge gær, men bare meget mindre gær end normalt.

Koldhævede boller med havregryn - nem opskriftJeg vil tippe dig om gode opskrifter på bloggen på koldhævede brød og boller.

Det smarte ved en koldhævet dej er, at dejen langtidshæver i køleskabet eller mange timer på køkkenbordet.

Det betyder, at du kan nøjes med meget mindre gær.

Ofte kan du faktisk nøjes med en gærmængde på ganske få gram – ca. 3-5 gram eller svarende til det der kan ligge på max. ½ teske. Du kan sagtens også bruge tørgær, hvis det er lykkedes dig at opdrive det i stedet for, eller du tilfældigvis har det på lager.

Hvis du rører en stor portion koldhævet dej, vil du kunne have dej nok til mange boller, brød og pizzaer.

Med 1 pakke gær vil du have brød til familien til mange dage.

Jeg håber at opskrifterne nedenfor kan være til inspiration for dig og din familie?

Kommer du forbi indlægget udenfor Corona-perioden, ja så er de koldhævede deje jo geniale alligevel også fremadrettet. Sprød sandwich med hønsesalat, bacon og rødløg af koldthævet dejHjemme hos os rører vi en stor portion koldhævet dej 1 gang om ugen og så bager vi ellers boller hver morgen – og det er smart, for så har vi både morgenbrød og sandwichbrød til dagens madpakker.

Bollerne bager i ovnen imens vi er i mad og det er bare så super smart.

Grundopskriften som vi bruger hver uge er denne Vi rører en portion hver weekend og dejen kan holde sig ca. 3-4 dage. På 4. dagen skal der røres lidt ekstra hvedemel i og så kan du strække dejen til weekenden, hvor du rører en ny portion i samme skål, og lade lidt dej blive i skålen – den fungerer også som surdej. Smart!

Brug gerne opskriften som en god basisopskrift eller kig forbi nogle af de andre koldhævede opskrifter jeg har samlet til dig nedenfor.Pizza af koldthævet dej - nemt og hurtigt

Opskrift på koldhævede boller af langtidshævet dej:

Det er mega nemt at røre en portion koldhævet dej.

Lad den hæve i køleskabet natten over og sæt bollerne i ovnen imens du er i bad – bollerne kaldes af samme grund også for brusebadsboller. Find mange gode opskrifter lige her nedenfor.

Boller af koldhævet dej

Boller til sandwich af koldhævet dej - opskrift
Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker version med hønsesalat, rødløg og bacon
Se opskriften her
Koldhævede boller - opskrift med havregryn
Koldhævede boller med havregryn - så nemme og lækre
Se opskriften her
Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldthævet dej
Se opskriften her
Boller opskrift på koldhævede majsboller
Majsboller - koldhævede sprøde og lækre
Se opskriften her
Boller opskrift på koldhævede majsboller
Speltboller koldhævede - nem opskrift
Koldthævede økologiske speltboller
Se opskriften her

 

Verdens bedste brød – grydebrød af langtidshævet koldhævet dej:

Et grydebrød er det lækreste brød – med blød krumme og særlig god skorpe. Her skal du også kun bruge en minimal mængde gær. Få flere gode opskrifter her

Verdens bedste brød med rugmel - sprødt og lækkert

Verdens bedste brød med rugmel - grydebagt
Verdens bedste brød med rugmel - sprødt og lækkert
Se opskriften her
Verdens bedste brød grydebrød med havregryn
Verdens Bedste Brød et grydebagt brød med havregryn
Se opskriften her
Verdens Bedste Brød med soltørret tomat
Verdens Bedste Brød med hvidløgspeber og soltørret tomat.
Se opskriften her
Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød
Langtidshævet grydebrød
Se opskriften her
Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød

Koldhævet pizza og løgbrød af koldhævet dej

Hvis du har en stor portion koldhævet dej stående klar i køleskabet, vil du nemt kunne trylle lækre pizzaer. Det er så smart, at du bare kan smøre dejen på bagepladen, når du kommer hjem fra job, og så putte pizzafyld ovenpå.

Få inspiration her nedenfor

Lækre pepperonibrød af koldthævet dej

Pizza af koldhævet dej - nem pizzadej opskrift
Pizza af koldhævet dej - nem og hurtig pizza
Se opskriften her
Pizza med pepperoni af nem koldhævet dej
Pizza md pepperoni af koldhævet dej
Se opskriften her
Pizza af koldhævet dej - nem opskrift på pizza:
Nemme pizzaer af koldhævet dej
Se opskriften her
Nemme pizzaer af koldhævet dej
Løgbrød med krydderurter - koldhævet brød
Løgbrød med friske krydderurter
Se opskriften her

 

Opskrifter på koldhævede flutes af langtidshævet dej:

Brug dejen fra Verdens Bedste Brød og tryl Verdens Bedste flutes – de er SÅ nemme at lave og får den sprødeste skorpe og blødeste krumme.

Har du prøvet at bage disse flutes vil du med garanti lave hjemmelavede flutes selv fremover.
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Se opskriften her
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
Koldhævede flutes - grove. Nem opskrift
Koldhævede flutes - grove, sprøde og nemme
Se opskriften her

 

God fornøjelse med bageriet til dig – jeg er sikker på at du på denne måde vil kunne få en hel pakke gær til at vare meget længe.

God fornøjelse med bageriet og mange gode tanker til dig.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •