Koldskålsfromage. Uhm i dag får en opskriften på en rigtig lækker fromage lavet af koldskål og med mandelkrokant på toppen.
Oldschool retterne holder. Vi er alle fan af mormormad her i huset. Det betyder at vi også er fromage fans! I dag skal du høre om en lækker koldskålsfromage med mandel krokant.
Du kan lave de lækreste fromager med husblas og surmælksprodukter! Lækre desserter
Prøv f.eks. denne tykmælksfromage med mandelknas eller denne vaniljefromage med kirsebærsauce. Lækre desserter kan du tro! En kærnemælksfromage, er jo også en klassiker
Fromage desserterne kræver kun et kvarters arbejde, og efter et par timers afkøling, er desserterne klar.
Jeg storelsker fromage af surmælksprodukter, da kombinationen af syrlighed og sødme er formidabel. En nem, billig og lækker dessert.
Fromager bliver fløjsbløde og cremede. Den lækreste dessert hele året rundt, men også særligt god som svalende, kølende sommerdessert.
Jeg troede jeg havde været alle fromagevarianterne igennem, lige indtil jeg faldt over en liter koldskål til en femmer i supermarkedet.
Den var sat ned, fordi den skulle bruges på dagen.
Hov? Koldskål?? Det kan man vel også bruge til fromage? Det tror jeg da forresten ville smage ret fantastisk i fromage?
Så slipper man jo også for at putte både sukker og fløde i?!
Det skulle prøves og jeg kan allerede nu afsløre, at det var en dundrende succes.
Tænk sig en dessert, hvor der – næsten – kun skulle åbnes en karton? Ja tak til ultralette desserter!
Det var virkelig smart at lave fromage med koldskål og du kan tro, det smagte godt. Den koldskålsfromage bliver et kæmpe hit hjemme hos dig 🙂
Ok husblassen skulle lige smeltes, men alligevel?
Jeg brugte i stedet 10 minutter på at lave en lækker mandelkrokant, der blev brugt som topping på fromagen. Det er stadigvæk en dessert i den lynhurtige ende af skalaen.
Mandelkrokant kan f.eks. erstattes med grofthakket chokolade f.eks. Daim og saltmandler.
Opskriften på den nemme lækre koldskålsfromage får du lige her:
Koldskålsfromage med mandel krokant – få en god nem lækker opskrift hér
Ingredienser
Koldskålsfromage
- 1 liter koldskål (købt eller hjemmelavet) Kan erstattes af tykmælk, yoghurt, skyr, ymer eller kærnemælk
- 6 blade husblas
- Lidt flødeskum til toppen evt. sprøjteflødeskum
Mandelkrokant - kan erstattes med grofthakket Daim chokolade f.eks.
- 1½ dl. sukker
- Et par håndfulde mandler kan erstattes af andre nødder.
Sådan gør du
Koldskålsfromage:
- Opblød husblas i vand i ca. 10 minutter.
- Løft husblassen op af vandet og lad det sidste vand dryppe af.
- Læg husblassen tilbage i skålen og lun den i mikrobølgeovnen 2 sekunder af gangen, til den er smeltet. Kan også smeltes over vandbad. Rør undervejs.
- Hæld 1 spsk koldskål i husblassen af gangen, for at køle den lidt af. Rør godt. Hæld herefter husblas-blandingen i koldskålen i en tynd stråle. Pisk hele tiden.
- Hæld fromagen i 4-6 portionsskåle, eller portionsglas. Kan også serveres i én stor skål. Tildæk med husholdningsfilm og stil fromagen til afkøling i mindst et par timer.
Mandelkrokant:
- Hæld sukker på en middelvarm pande og lad det smelte langsomt. Sukkeret skal være helt smeltet. Brug kun lav temperatur. Hold øje hele tiden.
- Når sukkeret er helt smeltet tilsættes to håndfulde mandler. Rør godt. Gå ikke fra panden
- Lad mandlerne varme 5-10 minutter ved meget svag varme. Når mandlerne har suget al sukkermassen, er de færdige.
- Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir. Forsøg at lave et jævnt lag, så er mandlerne lettere at skille bagefter.
- Lad mandlerne køle helt og hak dem groft.
- Efter afkøling er fromagerne klar til topping. Sprøjt lidt flødeskum på toppen eller læg en klat flødeskum på toppen. Drys rigeligt mandelkrokant på toppen. Du kan også drysse med knuste kammerjunkere
Noter
Koldskål kan erstattes af kærnemælk, yoghurt, skyr, tykmælk eller ymer (tilsæt i så fald sukker).
Mandelkrokant kan erstattes af grofthakket chokolade eller friske bær/frugt Fromagen kan holde sig tildækket på køl i 1-2 døgn. Pynt med flødeskum før servering.Du kan selvfølgelig også bruge kærnemælk eller hjemmelavet koldskåltil fromagen:
Koldskål med kærnemælk og æg JordbærkoldskålFromage af koldskål. En virkelig nem og lækker dessert – og mandelkrokant er prikken over i’et
Er det svært at lave desserter med husblas?
Nej, der er bare få fifs du skal kende. Det er slet ikke så svært at arbejde med.
Jeg synes det er nemmest at smelte husblas i mikroovnen. Har du ikke en mikroovn, så kan du også sagtens smelte husblas over vandbad. Hæld 2-3 spsk koldskål i husblassen for at køle den af.Tilsæt kun 1 spsk af gangen. Rør godt.
Hæld herefter husblas-blandingen i koldskålen i en tynd stråle. Rør hele tiden. Si evt. fromagen, hvis du synes der er klumper i.Når fromagen er omrørt og evt. siet, fordeler du den i 4-6 portionsskåle/portionsglas (alt efter hvor store portioner du vil lave).
Tildæk skålene med husholdningsfilm og stil dem til afkøling i ca. par timer. Fromagen kan også laves i en stor skål.
Sådan laver du krokant med mandler – nu til den lækre mandelkrokant:
Imens fromagen afkøler laver du mandelkrokant/mandelnougat.
Vær varsom med din pande og pas på temperaturen ikke bliver for høj.
Når mandlerne er godt dækket med karamel, hældes de over på en bageplade beklædt med bagepapir. Forsøg at lave et jævnt lag, så er mandlerne lettere at skille bagefter.Lad mandlerne køle og hak dem groft, når de blevet helt kolde.Efter afkøling er fromagerne klar til topping.
Sprøjt lidt flødeskum på eller læg en skefuld flødeskum på toppen. Drys med rigeligt mandelkrokant.
Sørg for at krokanten fordeles, så der er nok til alle portionsanretninger.
Kombinationen af surt/sødt/knas/ er helt perfekt. Syrlighed fra fromagen, sødme fra fløden og sukker fra mandelkrokanten. Uhm <3
Den syrlige koldskålsfromage var bare en succes og så er den både nem og billig at lave.
Overvéj da lige at prøve at lave en koldskålsfromage, næste gang du vil lave fromage.
Måske du har en rest hjemmelavet koldskål til overs i dit køleskab? Måske du også bare har været så heldig at “falde” over en stop madspilds-koldskål i dit superfmarked?
Så nemt og jo også virkelig en billig dessert, også selvom du køber din koldskål til fuld pris.
I forhold til almindelige “fromager” er denne dessert også rimeligt kalorielet. Jeg har ikke tilsat ekstra æg og sukker, men alligevel smagte den bare super godt.
Den dessert kan du godt glæde dig til at smage. Du og dine gæster vil juble, året rundt 🙂
Så er der serveret: Koldskålsfromage med mandelnougat. Jeg er fan og mon ikke også du melder dig i fanskaren? 🙂
Få nogle gode opskrifter på hjemmelavet koldskål her. Fromagen vil også smage godt med jordbærkoldskål :
1.
2.
3.
Få flere lækre opskrifter på fromager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Din koldskålsfromage -skal den være med tykmælk? Jeg er helt vild med Øllingegårds koldskål, men den er “tynd” men smage simpelthen så godt 😀