•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovnEn sen travl torsdag og vi var lækkersultne alle mand. Der var billige mandler i butikken (eller billige – *host*- tæt på samme vægtpris som luxuskaffe, bøf tatar, slagtergourmet-pålæg?).

Nå men i dag tryllede vi hurtigt 200 gram nyindkøbte mandler om til en ny portion saltmandler på ingen tid. Det var en perfekt snackforret som kunne tilfredsstille lækkersulten i familienLækre lynhurtige saltmandler i mikroovnFra start til slut kan der laves mandler på max. 10 minutter alt inklusiv, hvis du bruger mikroovnen.

Det er hurtigt at trylle snackmandler og på den måde kan du nemt forkæle dine gæster – eller familie – med en lille snack forret.  Saltmandler kan du bruge i lækre kager som disse lækre cookies , som salattopping på denne lækre spinatsalat eller som topping på denne lækre tykmælksfromage ?

Saltmandler er en anbefalelsesværdig snack – de smager ustoppeligt godt.

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
Her kommer den nemme opskrift på lynhurtige lækre saltmandler lavet i mikrobølgeovn:

Saltmandler i mikroovn nem og lækker opskrift

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: Mad til de travle
Keyword: mandler, salt, saltmandler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  • Hæld mandlerne i en glasskål eller en dyb tallerken der kan tåle mikrobølgeovn
  • Vend mandlerne godt med olie og salt
  • Sæt mandlerne i mikroovnen i 1½ minut v. høj effekt
  • Tag mandlerne ud og rør godt.
  • Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
  • Rør rundt.
  • Sæt mandlerne i mikrobølgeovnen 1 minut igen
  • Lad mandlerne tørre på køkkenrulle. Prøvesmag en enkelt. Er mandlerne for bløde, så giv dem et minut ekstra.
  • Nydes straks efter afkøling.

Noter

Mandlerne kan også bages i ovnen ca. 15-20 minutter v. 150 grader varmluft. Vend dem hvert 5. minut. Mandlerne er færdige, når de er sprøde, bagte og lækre.
Mandlerne kan holde sig i en uge eller lige til de er spist.
Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden til at opsuge fugt og overskydende fedtstof. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne olieristede saltmandler, der er nemme at lave

Lækre lynhurtige saltmandler i mikroovnAltså min lille søde mandelkeramik-skål blev fyldt MANGE gange og tømt lige så mange gange.

Hvor bliver de dog lækre, de saltmandler!

Jeg har senest eksperimenteret med saltede paprikamandler og jeg har rigtigt svært ved at sige hvilken variant der er bedst. Jeg stemmer for dem begge! 🙂DSC_1502Man kan bruge mikroovnen til mange gode ting og nu saltmandler også.

Nogen tror man kun kan bruge den til at varme kaffemælk og lave popcorn i, men næh nej, du kan altså også bruge den til at lave de lækreste snackmandler 🙂

Faktisk kan man også bage kager i den, prøv f.eks. denne lækre chokoladekage. Uhm den er også et hit.

Spring du bare på saltmandlerne i første omgang – du bestemmer 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •